SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Boğma Rakı' İmalathanesine Baskın

0
Güncellendi - 2020-12-12 08:32:04
'Boğma Rakı' İmalathanesine Baskın
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından, halk arasında 'boğma rakı' olarak da bilinen kaçak rakı satılan ve imal edilen yerlere baskın yapıldığı ve toplam 321 litre kaçak rakıya el konulduğu bildirildi.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgiler verildi:

"KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; A.K. isimli şahsın el yapımı sahte (boğma) rakı imal ve satışı yaptığı bilgileri elde edilmiş, şahsın iş yeri, depo ve ikametinde yapılan aramada;

- 28 adet 5 litrelik pet şişelerde toplam 165 litre el yapımı boğma rakı

- 7 adet 19 litrelik pet şişelerde 133 litre boğma rakı

- 2 adet 8 litrelik pet şişelerde 16 litre boğma rakı

- 9 adet 0,5 litrelik pet şişelerde 4,5 litre boğma rakı

- 1 Adet 2.5 litrelik pet şişede 2,5 litre boğma rakı olmak üzere toplam 321 litre el yapımı boğma rakı ele geçirilmiştir.

Şüpheli şahsa "5607 SKM" suçundan yasal işlem yapılmıştır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mikail (3 yıl önce)
    Yorum yapan arkadaşlar rakı içmeyi seviyor galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Boğma rakı farklı bir kültür ve tanıtım ile bazı aileler için gelir kapısı ve Malatya boğma rakısı adı ile de bir marka olabilir. Bence sahip çıkmak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    Tekel fabrikaları yokken satış olarak değil kendi ihtiyaclarını karşılamak için Boğma denilen sistemle yapıldığı için boğma deniliyor saf hakiki üzüm, duttan damlama şekliye yapılan içki bu kaçak yapamına zorlayan Devlettir Bir şişe rakıyı 300 tl satarsan vatandaş da içeceğini değişik yönden arar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abidin (3 yıl önce)
    Ne sahte rakısı kardeşim. Atadan dededen kalma boğma rakı bu. kaçak imal edilen derseniz tamam da sahte filan değil. Fıkara rakısı bu ayrıca.Sahte rakı ve içkiler şu turistik şehirlerde büyükşehirlerde şebekelerin ucuz yanlış alkol kulnanarak yaptıkları insanları öldüren içkiler.
    0
    0
    Yanıtla