SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bomba Yüklü Araç' Olayının Firarisi de Yakalandı

0
Güncellendi - 2019-04-19 03:42:01
'Bomba Yüklü Araç' Olayının Firarisi de Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir otomobilde patlayıcı madde ile bomba düzeneğinin ele geçirilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aranan şüpheli Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Malatya'da 2 Kasım 2018'de Elazığ-Malatya kara yolunda durdurulan aracın yakıt deposuna gizlenmiş 30 paket halinde 28 kilo 26 gram patlayıcının ele geçirilmesiyle ilgili Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca başlatılan ortak çalışmada firari bir şüphelinin Lice ilçesinde olduğu tespit edildi.

Şüpheli M.E, jandarma ekipleri tarafından operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan zanlının emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

- Olay

Polis ekipleri, Elazığ-Malatya kara yolundaki uygulama noktasında 2 Kasım 2018'de şüphe üzerine bir otomobili durdurmuş, araçtaki aramada, yakıt deposuna "zulalanmış" 30 paket halinde 28 kilo 26 gram patlayıcı, 2 alıcı anahtar, üzerinde tuş takımı ve kullanım bilgileri bulunan verici cihaz ile 5 elektrikli fünye ele geçirmişti.

Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen, aralarında araç sürücüsü A.R.Ü'nün de bulunduğu 7 zanlı tutuklanmış, 6 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, araçta ele geçirilen 30 paket halindeki patlayıcının, "çok kuvvetli askeri mühimmat" sınıfında bulunan "RDX ve PENT" karışımı plastik patlayıcı olduğu belirlenmişti.

Diyarbakır, AA

ARŞİV FOTO: Operasyonda ele geçen mühimmat ve fünyeler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız