SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bomba Yüklü Araçla İlgili 3 Tutuklama

0
Güncellendi - 2018-11-15 03:28:05
Bomba Yüklü Araçla İlgili 3 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, bir otomobilin 28 kilogram patlayıcı madde ve bomba düzeneğiyle ele geçirilmesine ilişkin olarak yakalanan ve adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3’ü ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla şerbet bırakıldı. Gözaltında bulunan 9 şüphelinin ise emniyetteki sorguları sürüyor.

Elazığ-Malatya karayolundaki uygulama noktasında 1 Kasım'da şüphe üzerine durdurulan otomobilin yakıt deposuna zulalanmış 30 paket halinde 28 kilo 26 gram plastik patlayıcı ele geçirilmesine ilişkin soruşturma sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan ekip, eski Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır Bağlar İlçe Başkan Yardımcısı A.R.Ü'nün irtibatlı olduğu kişilerin yakalanması için soruşturmayı daha da genişletti.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Zanlının ifadeleri doğrultusunda İzmir, Manisa, Elazığ, Antalya, Malatya ve Mardin'de şuana kadar gözaltına alınan PKK/KCK'lı oldukları öne sürülen 18 şüpheliden, aralarında aracın sürücüsü A.R.Ü. ile birlikte 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden aralarında aracın sürücüsü A.R.Ü’nün de bulunduğu 3’ü tutuklanırken, 6’sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 9 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, araçta ele geçirilen 30 paket halindeki patlayıcının, "çok kuvvetli askeri mühimmat" sınıfında bulunan "RDX ve PENT" karışımı plastik patlayıcı olduğu belirlendi.

Polis ekipleri, Elazığ-Malatyakarayolundaki uygulama noktasında 2 Kasım'da şüphe üzerine bir otomobili durdurmuştu. Araçtaki aramada, yakıt deposuna zulalanmış 30 paket halinde 28 kilo 26 gram patlayıcı, 2 alıcı anahtar, üzerinde tuş takımı ve kullanım bilgileri bulunan verici cihaz ile 5 elektrikli fünye ele geçirilmişti.

Araç sürücüsü A.R.Ü. ile Diyarbakır'da irtibatlı olduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Şüpheli (5 yıl önce)
    Otomobil hangi özellik olursa şüpheleniliyor söyleseler bizde bilsekte yardımcı olsak
    0
    0
    Yanıtla