SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bombalı Araç' Davası Cezalarına İstinaf Onayı

0
Güncellendi - 2020-06-26 08:20:55
'Bombalı Araç' Davası Cezalarına İstinaf Onayı
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölge 3.Ceza Dairesi, Malatya'da, aracında 28 kilo 60 gram patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü PKK/KCK’nın kuryesinin de aralarında bulunduğu bomba yüklü araç davasında mahkemenin 4 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.

Gaziantep Bölge 3.Ceza Dairesi, Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nin bomba yüklü araç davasında, patlayıcı yüklü otomobilin sürücüsü Ali Rıza Üzel'e 23 yıl, Zeyyat Ağaoğlu'na 18 yıl, Agit Murat Bark ve Abdurrahman Akyol'a ise 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verilen kararı inceledi.

Daire, Malatya'da patlayıcı yüklü otomobilin ele geçirilmesine ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu 4'üne, 12 yıl 6'şar ay ile 23 yıl arasında değişen hapis cezası veren Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını onadı. Daire, Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığına, yargılama sürecindeki işlemlerin kanuna uygun yapıldığına karar verdi.

Mahkeme, aracında 28 kilo 60 gram patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü PKK/KCK’nın kuryesi Ali Rıza Üzel’e ‘terör örgütü üyeliği’ ile ‘tehlike maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi’ suçlarından 23 yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme ayrıca, Zeyyat Ağaoğlu’nu ‘terör örgütüne silah sağlama’ suçundan 18 yıl, Abdurrahman Akyol ile Agit Murat Bark’ı ise ‘terör örgütüne silah sağlama’ suçundan 12 yıl 6’şar hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıklar Mesut Demirok, Hamit Güzelgül ve Özcan Öden'in ise beraatına karar vermişti.

Polis ekipleri, Elazığ-Malatya kara yolundaki uygulama noktasında 1 Kasım 2018'de şüphelendikleri otomobili durdurmuş, aramada yakıt deposuna zulalanmış 30 pakette 28 kilo 60 gram patlayıcı, iki alıcı anahtar, tuş takımı ve kullanım bilgileri bulunan verici cihaz ile 5 elektrikli fünye ele geçirilmişti.

Araçta ele geçirilen patlayıcının, "çok kuvvetli askeri mühimmat" sınıfında bulunan "RDX ve PENT" karışımı plastik patlayıcı olduğu belirlenmişti.

Patlayıcı yüklü aracı kullanan şüphelinin ifadeleri doğrultusunda Çankırı'da 42 kilo 994 gram, Antalya'da da 24 kilo 354 gram patlayıcı toprağa gömülü halde ele geçirilmişti.

Şüphelinin, Suriye'den getirilen plastik patlayıcıyı, Mardin Kızıltepe kırsalında teslim aldığı ve İstanbul'a götürmek istediği tespit edilmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • sedat (3 yıl önce)
    Adamlar ucuz atlatmışlar yani ucuz kurtarmışlar neçe onlarca ocağı söndüreceklerdi içimize ateşi düşüreceklerdi suçları müebbet ağırlaştırılmış hapis en az olmalı idi allah milletimizi Asker polisimizi korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celil (3 yıl önce)
    Bu cezaların çok daha ağır olması gerekir. Milletin yüreğini yakan bu teröristler bir daha gün yüzü görmesin.
    0
    0
    Yanıtla