SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Borsadan Dara Güncellemesi..

0
Güncellendi - 2018-12-28 03:37:44
Borsadan Dara Güncellemesi..
A- A+ PAYLAŞ

"100 BİN TON ÜRÜNDE 400 TONA TEKABÜL EDİYORDU.." Malatya Ticaret Borsası, aldığı kararla kayısı satışlarında çuval başına uygulanan 200 gram dara ağırlığını 100 grama düşürdü.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, borsa binasında düzenlediği basın toplantısında, çuval dara ağırlığıyla ilgili uygulamada değişiklik yapmak için meclis olarak haziran ayında karar aldıklarını, bu kararı Ticaret Bakanlığının ekim ayında onayladığını söyledi.

Üreticinin kayısıyı çuvallayarak sattığını, bugüne kadar kayısılardan çuval başına 200 gram dara düşüldüğünü belirten Özcan, "Yaptığımız incelemelerde çuval darasının olması gerekenin üzerinde olduğunu tespit ettik. Mevcutta uygulanan 200 gram çuval darasını 100 grama düşürmek için meclis kararı aldık. Bu karar bizim borsada işlem yapan herkesi kapsıyor. 1 Ocak 2019 itibarıyla uygulamaya girecek kararla çiftçi ürününü sattığında çuval başına uygulanacak dara 200 gramdan 100 grama düşürüldü." diye konuştu.

Özcan, 100 gramlık daranın ilk bakışta küçük bir rakam gibi göründüğüne dikkati çekerek şunları kaydetti:

"100 bin tonluk bir ürünün üreticiden pazara nakli gerçekleşiyor. 100 bin tonluk bir ürünün çuval darası 400 tona tekabül ediyor, bu da çok ciddi bir rakam. Biz bu kararı tüccar ve ihracatçılarla aldık, onlar dara ağırlığının düşürülmesini bizden talep etti. Ortada çiftçinin uğradığı bir hak kaybı vardı, ihracatçı da tüccar da bu kaybın ortadan kaldırılmasını istedi. Biz de gereğini yaptık."

Geçmişte bez torbalarla kayısının pazara taşındığını ve bu torbaların darasının 300 gram olduğunu hatırlatan Özcan, dara uygulamasında güncellemeye gittiklerini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız