SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Boşluğu Asla Dolmadı, Doldurulamayacak"

0
Güncellendi - 2019-07-04 04:26:43
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilçam’ın unutulmaz karakterlerine hayat veren, Türk Sinemasının gülen, düşündüren ve güldüren adamı Kemal Sunal vefatının 19. yılında memleketi Malatya’da anılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Evinde bulunan ve Kemal Sunal’ın balmumu heykelinin bulunduğu odayı gezdi.

Burada Kemal Sunal’ın vefatının 19. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Gürkan, O’nun Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu en büyük sanatçılardan biri olduğunu ifade etti.

Kemal Sunal’ı ölümünün 19. yılında sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, canlandırdığı karakterleri sanki yaşamış gibi anlatan, Türk Dünyasının yetiştirmiş olduğu en büyük sanatçılardan biri olan Kemal Sunal’ın boşluğunun asla dolmadığını ve doldurulamayacağını söyledi.

Başkan Gürkan; “Kemal Sunal bizim için yaşıyor. Malatya Evi içinde oluşturduğumuz Kemal Sunal Odasıyla onun o gülen, güldüren, düşündüren ve ders veren karakterleri buradan yansıtıyoruz. Filmlerini dün olduğu gibi bugün de gülerek izliyoruz. Kemal Sunal dünya sinemasında yaptığı hayat filminde güzel rol oynadı. O rolde bize hep örnek oldu. Biz de oynadığımız hayat rolünde örnek olmalıyız. Kendisini bir kez daha rahmetle, minnetle anıyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ İLGİSİ..

Bu arada, aslen Malatyalı olan Kemal Sunal'ın Malatya Büyükşehir Belediyesince kurulan kültürevinde yer alan balmumu heykeli ise ziyaretçi akınına uğruyor.

Yeşilçam'ın Usta Sanatçısı Kemal Sunal'ın ölümünün 19. yılında sevenleri tarafından anılıyor. 7'den 70'e tüm Türkiye'nin sevdiği ve takdir ettiği usta sanatçının Malatya'daki balmumu heykeli ise binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesince Sanat Sokağı'nda kurulan kültürevine gelen ziyaretçileri, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ın "Hababam Sınıfı" filmindeki görüntüsüyle oluşturulan bal mumu heykeli karşılıyor.

Kemal Sunal'ın güler yüzünün en iyi şekilde yansıtıldığı balmumu heykelini görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, odada yayınlanan filmin repliklerini duyan konuklar, sanatçının filmlerinin afişlerini incelerken ve öz geçmişini okurken duygulu anlar yaşıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi İşleri Teknik Personeli Emre İnan, "Malatya'daki kültürevimizin içerisinde Kemal Sunal'a ait olan bir odamız bulunuyor. Oda içerisinde Kemal Sunal'ın balmumu heykeli ile birlikte film sahnelerinden replikler duyuluyor. Hababam Sınıfı'na ait bir sahnenin canlandırıldığı bir alan oluşturuldu. Burada 7'den 77'ye herkesin duygusal anlar yaşayacağı ve Kemal Sunal'ın afişlerini gördükte oynadığı filmlerin akıllara geleceği bir oda sergileniyor" dedi.

İnan, vatandaşların büyük ilgi gösterdiklerini kaydederek, "Özellikle çocuk ziyaretçilerimiz dokunuyor ve o hissiyatı alıyorlar. Ziyaretçilerimiz, Kemal Sunal'ın balmumu heykelinin çok gerçekçi olduğunu ifade ediyorlar. Yılda 120 bin ziyaretçi bu alanı geziyor" diye konuştu.

Kemal Sunal'ın balmumu heykeli ve film afişlerinin bulunduğu odanın genişletileceği müjdesini de veren İnan, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, Kemal Sunal'a ait olan bu odanın biraz daha genişletilmesi ve kişisel eşyalarının artırılması konusunda bizlerle bilgi paylaşımında bulundu. İlerleyen zamanda Kemal Sunal'a ait olan bu odada daha farklı kişisel eşyalarını sunabileceğimiz bir alan oluşturulacak" dedi.

Kültürevinde Kemal Sunal odasını ziyarete gelenler ise duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ederek, onun Malatya'nın gurunu ve onuru olduğunu belirttiler.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 yıl önce)
    kemal sunalı bu kadar büyük yapan ,ünlü ve parası olmasına rağmen bir gün dahi magazine malzeme olmamasıdır.istisnasız tüm halk onu işte bu yüzden sevmiştir.sağlam bir karektere sahip bir oyuncu olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Korhan (4 yıl önce)
    Boşluğu doldurulamadı ne demek? Boşlukta görünmez bir varlık mıydı Kemal Sunal?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Her Malatyalı Kemal SUNAL hayranıdır. Onun Malatyalı olmasıyla da gurur duyar övünür. Ancak gel gör ki hiç bir Malatyalı bugüne kadar ona sahip çıkmadı. Sn. GÜRKAN başkan bu kusurumuzu giderici tedbirlerin alınacağını söylemesi sevindiricidir. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Daha zengin bir salon olabilirdi. Boş duvarlar ve kenarda Kemal Sunal ın bir heykeli. Ayrıca Malatya da daha önemli yerlere ismi verilebilir. Adına bir tiyatro salonu olabilir. vs. vs. Daha doğrusu akp li belediyeler bu konuda biraz zayıf kalıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • C.Yiğit (4 yıl önce)
    Yuzaki bulvarina KEMAL SUNAL'ın adını niye vermediniz. Kuru kuru övünmek olmaz yad edeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla