SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Bir Afet Görmedim"

0
Güncellendi - 2021-05-12 02:26:09
A- A+ PAYLAŞ

"DARENDE'NİN AFET KAPSAMINA ALINMASI GEREKİYOR.." Darende ilçesinde binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısıları yine don vurdu. Badem ve ceviz de dondan zarar gördü.

Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca, ilçede hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesiyle kayısı çağlalarını don vurduğunu belirterek, “İki gündür ilçemizin mahallelerini taradım. Böyle bir afet görmedim. İki gündür çiftçilerimizi ziyaret ediyoruz bahçelerde inceleme yapıyoruz. Şu anda Yeniköy Mahallemizdeyiz. Ürün kaybımız yüzde 100. Badem, ceviz ve kayısıda ciddi hasar oluştu. Çiftçimiz mağdur duruma düştü. Aynı sorun bu bölgede birçok bahçede görülüyor” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için devletin bu bölgeyi afet kapsamına alması gerektiğini belirten Karaca, “Çiftçilerimizin borçları faizsiz yapılandırılmalı. Darende acilen afet kapsamına alınmalı. Özellikle Sayın Cumhur başkanımızın geçen yıl manolya hastalığı için Malatya'ya gösterdiği sağ duyuyu bu yıl da Darende çiftçisine göstermesini rica ediyoruz. Çiftçilerimizin rahat nefes almaları için Darende'nin afet kapsamına alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Yeniköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ercan Pekcan ise yıllardır çiftçilik yaptığını ve böyle bir afet görmediğini dile getirerek, “150 ceviz ağacım dondan zarar gördü. Bırakın ceviz ürünü almayı ağaçlarımız kurumadan kurtulursa iyi. 200 kök kayısı ağacım da öyle” şeklinde konuştu.

Pekcan, mahalledeki tüm çiftçilerin ağaçlarının don olayından etkilendiğini ileri sürerek, “Bölgemiz don afet kapsamına alınmalıdır. İnşallah devlet büyüklerimiz bu afeti görür ve bölge halkının çiftçiliği sürdürülür hale gelir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Gezgin (2 yıl önce)
    Oyle bir toplumuz ki hep yok deriz hep yaradandan isteriz .iddiasında çalışıyorum malum bu salgın sebebiyle yasaklardan dolayi gelme imkanımız olmadi o güzel memleketimden ayri kaldık yıllardır bir bizim bu malatyanin dili varya o dili hic doğruyu soylemez ben beni bildim bileli kaysi nasil vallahi hiç yok tutmadı yandı döküldü emeği kurtarmadi der dururuz bundan önceki kar yağışı da yine aradim soğuk vurdu karşı yok bir kaç gunsonra hep döküldü karşı nerde demeye başladılar bu Bilal gundur rüzgar soğuk vurdu kaysilari batırdı hani yoktu hani dokulmustu e iste yaradan verir senin gozun duymasa verdiği gibide almasını bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Ve iktidar vekillerinden gene ses yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Onları göremezsin, çünkü onlar iyi gün dostular.
    0
    0
    Yanıtla