SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Giderse Kırmızı Renge Dönüşebiliriz"

0
Güncellendi - 2021-03-10 12:05:48
A- A+ PAYLAŞ

SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARDI.. "2 AYDIR GÖRMEDİĞİMİZ RAKAMLARI GÖRDÜK.." 1 Mart itibariyle kontrollü normalleşmeye giren Türkiye’de illerin durumu renkler ile belirlendi. Sarı renk ile orta riskli iller arasında yer alan Malatya ise kısıtlamaların kaldırılması ile kısa sürede turuncu renge, yani riskli iller arasına girdi. Vaka sayılarının arttığını ifade eden Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Betli, ‘Böyle giderse kırmızı renge dönüşebiliriz’ diyerek halkı uyardı.

Hafta sonu kısıtlamaları başta olmak üzere bazı tedbirlerin esnetildiği Malatya’da özellikle hafta sonları oluşan insan yoğunluğu yetkilileri endişelendiriyor. Sarı renkte orta riskli il olduğu açıklanan Malatya, kısa sürede turuncu renge girerek riskli iller arasında yer alırken vakaların bu hızla yükselmesi ile yüksek riskli iller arasına girmesi, bazı kısıtlamaların da yeniden geleceği anlamına geliyor.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da son dönemde korona virüs vaka sayılarının 1,5 kat yükseldiğine dikkat çekerek, “Dün 2 aydır görmediğimiz rakamları gördük. Bu da bizi gerçekten endişelendiriyor. Sarı renkten turuncuya geçtik, yavaş yavaş bu artış devam ederse kırmızı bir il olma ihtimalimiz de bir hayli yüksek” dedi.

Kırmızı renkte yüksek riskli il olmaları durumunda Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının geri geleceğini ve eğitimde de kısıtlamalar olabileceğini ifade eden Bentli, “Turuncu renkte kalıp hatta yeniden sarı renge dönmek için tüm vatandaşlarımızdan ciddi bir destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kontrollü normalleşme sürecindeki etkiyi 15 gün sonra görebileceklerini de ifade eden İl Müdürü Bentli, bu süreçte vatandaşların zorunlu olmadıkça kapalı mekanlarda fazla durmamaları ve alınan tedbirlere uymalarını istedi. Vaka sayılarındaki artışın böyle devam etmesi durumunda Malatya’yı ileride tam kısıtlamaların beklediğini dile getiren Bentli, “Bu gidiş bizi endişelendiriyor. Bizim şu an tek silahımız ve umudumuz aşı. 65 yaş üstü aşılamalar bitmek üzere. Aşı olmayan tüm yaşlılarımızın da bir an önce aşılarını olmalarını istiyoruz. Şu anda da 65 yaş ve üstlerinde aşı etkisini tam göstermediği için vakalarımızın 75 yaş altı tüm nüfusta görülebiliyor” diye konuştu.

Hastanelerde şu an durumun normal olduğunu, servis ve yoğun bakımlardaki doluluk oranının az olduğunu da kaydeden Bentli, ancak artışın devam etmesi durumunda hastane yükünün artacağından endişe ettiklerini dile getirdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatya Malatya (3 yıl önce)
    Sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde pazar günü bile çarşıda hafta içine yakın bir yoğunluk oluyordu.Okulumda 8.sınıflar için kurs vardı.Görevli olduğum için sadece okula gidip gelirken denk geliyordum.7 den 70 e haftasonu bile herkes dışarıdaydı.Dükkan -Avm Çarşı heryer kapalıyken bile neredeyse yüzde 75 dolu olan sokaklar serbest olduktan sonra ne hale gelir siz düşünün...
    0
    0
    Yanıtla
  • sami şendil (3 yıl önce)
    hürriyet parkı girişlere kapatılmalıdır genci yaşlısı hepsi birarada orada toplanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih kabasakal (3 yıl önce)
    Çok sürmez kıpkırmızı çok yüksek olur yazın kenara maske mesafe hijyen e uyan insan sayısı çok az
    0
    0
    Yanıtla
  • b44 (3 yıl önce)
    Özel okullar 5 gün tıklım tıklım eğitim yapıyor. Çocuklar bu kurallara ne kadar uyabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Behçet (3 yıl önce)b44 isimli kullanıcı yorumuna
    Özel okulların ekseriyeti şube mevcudu seyreltilmiş şekilde kısaca sosyal mesafe kurallarına azami riayet ederek eğitim yapıyor.Sorun bir sırada 2-3 öğrencinin oturduğu devlet okullarında,o yüzden devlet okullarında ana sınıfları,8 ve 12. sınıflar hariç olmak üzere uzaktan eğitime tekrar ivedi olarak geçilmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Bence aşılama tamamlanmadan normalleşme olmamalıydı. 3.pik oluşmak üzere saglik bakanı istifa etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • büyük müdür (3 yıl önce)
    okulların derhal kapatılması gerekiyor. yayılıma bir numaralı etken okullardır. il hıffısıhadan kapanma kararı gelir...
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat köylü (3 yıl önce)
    hürriyet parkında hiç bir denetleme yok insanlar yaşlısı genci iç içe kol kola diz dize oturuyor yoğun kalabalık göze batmakta yetkililerin hürriyet parkına cözüm bulması gerekir virüsün yoğun olarak bu ve benzeri yerlerden yayıldıgını göz ardı edemezsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Kesinlikle dönüşür
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın müdürüm eylül ayında vaka azaldı denildi ekimin 15 .bekleyin o zmn malatya hbre yazdım subat ayındada vaka azaldı denildi mart ayını bekleyin diye yazdım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Soykan meydanında oturma yasaklansın!Oturaçlar kamelyalar kaldırílsín..Yahu oldum olası 200 300 65 yaș ustunun devamli oturduğu normal zamanda kadınların bu bölgede geçmeye çekindiği bir meydan..pandemi olsa da olmasada burada oturma yasaklanmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid44 (3 yıl önce)
    Bizim insanımız tavsiyeden anlamaz..eğer yasaklar kaldirildiysa..vakalar artar..yani vaka artışı devletin kontrolünde....ya yasaklarsın ya da vaka patlaması olur....bizim vatandaş yoğun bakıma eğer kendi girerse olayı ciddiye alır..ama yakını bile girse ciddiye almaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (3 yıl önce)
    Çok fazla gevşedi Malatya artık kimse aldırış etmiyo kurallarada uyulmuyor denetimlerde çok zayıf kırmızıya az kaldı belkide olmuştur
    0
    0
    Yanıtla
  • Cok haklisiniz seda hanım insanlarimiz maalesef dikkat etmiyor. Rakamlar gizleniyor ama Malatya coktan kırmızı olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla