SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boyraz, "Adaylığımızı Açıklıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-05-05 06:43:13
Boyraz,
A- A+ PAYLAŞ

3 GRUP BİRLEŞTİ.. Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (Malatya SMMMO) 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde seçimli olağan genel kurulu yapılacak. Mevcut başkan Nuh Boyraz düzenlediği basın toplantısında, Güven ve Mesleki Birleşim Grubu olarak adaylıklarını açıkladıklarını belirtti.

Boyraz, "3568 sayılı Meslek yasamızla birlikte geride kalan 30 yılda mesleki acıdan birçok değişim ve gelişimler yaşadık teknolojik gelişmeler muhasebe mesleğini çok daha önemli kılmıştır. Vergi için değil,  bilgi için muhasebe anlayışı Kamunun olduğu kadar özel sektöründe vazgeçilmezi olmuştur.

Mesleğimiz artık uluslararası bir yapıya bürünmüştür. Global muhasebe mesleğinin bir parçası olabilmenin ön koşulu ise kurumsallaşmaktan geçmektedir. Kurumsallaşmak, kurumsal değerlere sahip olmaktır. Bu yaklaşım ve kurumsallaşma yönetim tarzına da yansımalı ve kurumsal yönetim anlayışı oturtulmalıdır.

Sizlerin bildiği gibi vergi teknolojilerindeki gelişim ve dijital muhasebe dönüşümünün başladığı bu dönemde meslek camiası olarak yeni bir yol haritası oluşturmamız zorunluluk olmuştur. Bunun için gelecekte Mali Müşavirliğin Aynı zamanda mali mühendislik olacağı ve bunun uygulayıcısı olan bizlerin mesleki dayanışmamızı ve örgütsel gücümüzü ön plana çıkartmamız hedefimizdir.Bunun için gün ayrışma değil Birleşme günüdür." dedi.

"Meslektaşlarımız Ekonominin gizli kahramanlarıdır. Ne acıdır ki bu gizli kahramanların kıymetini kamu idaresi de Mükellefler de tam olarak anlayamamaktadır." diyen Boyraz, "Meslek odaları görevleri ve işlevleri itibari ile hem meslek camiaları için hem de bulundukları şehirler için son derece önemlidirler. 18-19 Mayıs tarihlerinde Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının Genel Kurulu ve seçimleri gerçekleştirilecektir.

5786 Sayılı yasa ile meslek odalarımızda Nispi temsil yöntemine geçilmiştir. Geride kalan on yılda Söz konusu seçim sistemi beraberinde ciddi sorunlara da yol açtığını meslek camiası olarak tecrübe edindik. Mesleki açıdan gruplaşmalar mesleğe katkı sağlamadığı gibi bölünmelere ve asıl amaç olan meslektaşın ve mesleki kazanımların korunması ve güçlendirilmesi amacına zarar vermektedir.  Bu nedenle bir kez daha belirtmez isteriz ki gün ayrışma değil Birleşme günüdür.

Görev yaparken tecrübe ettiğimiz bu olgular bizleri ana akım gruplar olarak bir arada mücadele etme ve güçlerimizi birleştirerek meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına daha fazla katkı verme çabasına sevk etmiştir." dedi.

"Sorunlarımız çok fakat biz diyoruz ki hiçbir sorun çözümsüz değildir." diyen Nuh Boyraz, "Mücadelemiz meslek mensuplarımızın ekonomiye sağladığı katma değerden hak ettikleri payı almalarını sağlama gayretidir. Güven ve Mesleki Birleşim gurubu olarak bizler meslektaşlarımızın tüm sorunlarını biliyoruz ve yaşıyoruz. Bazı şeylerinde bizim elimizde olduğunun farkındayız. Sorunlarımızın çözümlerinin de gene bizlerden geçtiğini biliyoruz.

Tüm meslek mensuplarını genel kurulumuza ve seçimlerimize davet ediyoruz. Gelin kendinize ve bize destek verin. Güçlü bir Türkiye sağlıklı bir ekonomi ile sağlıklı bir ekonomide bilgi muhasebesi ile mümkündür." dedi.

2016 Yılı mayıs ayında üç farklı grupta başkan adayları olarak yarışan SMMM Nuh Poyraz, SMMM Sedar Böke ve SMMM Erhan Korkmaz oda kurulları ve  meslek mensupları ile birlikte yapmış oldukları basın açıklamasında, "Muhasebe mesleğinde yaşanan teknolojik gelişmeler ve dijital muhasebeye dönüşüm sürecinde mesleğin ve meslek mensuplarının sorunlarına çözüm üretmek için mesleki dayanışmamızı ve örgütsel gücümüzü ön plana çıkartmak adına güçlerimizi birleştirmek adına tek bir liste altında bir araya gelmeye karar verdik Gün ayrışma değil Birleşme günüdür.” diyerek mevcut başkan SMMM Nuh Boyraz başkanlığında seçime tek liste olarak girecekleri açıklamasında bulundular.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • nedim (4 yıl önce)
    Allah yolunuzu açık etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (4 yıl önce)
    Nuh abinin kişiliğinde zaten ayrıştırmak asla yok birleştirmek var allah yolunu açık etsin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla