SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bremen Mızıkacıları'nı İzlediler

0
Güncellendi - 2019-12-19 01:52:12
'Bremen Mızıkacıları'nı İzlediler
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi sosyal faaliyetleri kapsamında Anadolu Sanat Tiyatro ekibi tarafından Tiyatro gösterisi sundu. ‘Bremen Mızıkacıları’ isimli tiyatro gösterisi çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Battalgazi Belediyesi sosyal faaliyetleri kapsamında çocuklar için özel bir tiyatro gösterisi düzenledi. Battalgazi Belediyesi konferans salonunda Anadolu Sanat Tiyatro ekibi tarafından ‘Bremen Mızıkacıları’ isimli tiyatro gösterisi sunuldu. Sergilenen tiyatro gösterisine Karababa, Fırıncı, Ali Fevzi Ağan ve Orduzu Elmasuyu İlkokulu öğrencileri katıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de çocukların keyifli anlarına eşlik etti.

Tiyatro gösterisi öncesi bir konuşma gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Hizmet Belediyeciliğinin yanında Sosyal Belediyecilik faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere bir organizasyona imza attık. Daha öncesinde Sosyal Yaşam Merkezimizde ‘Bir Kulaçta Sen At’ projesi ile kırsalda yaşayan çocuklarımızı havuz ile buluşturduk. Siz değerli evlatlarımızı tiyatro ile buluşturma adına bugün Kültür Müdürlüğümüz böyle bir organizasyonu gerçekleştirdi. Amacımız geleceğimiz olan siz değerli evlatlarımızı ve çocuklarımızı, geleceğe daha emin adımlarla, daha güzel bir şekilde hazırlama adına çalışmalar yapmak. Belediyeler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki çocuklarımız bilinçli olsunlar, ne yaptıklarının farkında olsunlar, kendinden emin bilinçli bir şekilde geleceğe yön vermeye çalışsınlar. Bu çalışmayı yaparken özellikle kırsal alanda bulunan çocuklarımızı bu tür sanatsal etkinliklere mahrum bırakmamak birinci önceliğimiz.  Bölgeler arası adaletsiz gelir dağılımını ve kültürel farklılıkları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bugün yaptığımız gibi bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Öğretmenlerimiz ve Okul Aile Birliği başkanlarımız olmak üzere öğrencilerimizle Belediyemizde güzel bir vakit geçirmesini diliyorum” dedi.

Kazım Doğan’ın uyarlayıp yönettiği Breman Mızıkacıları isimli oyunda; Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri komedi ile birleştirilerek sergilendi. Oyun, çocukların yüzünü güldürürken, aynı zamanda çocuklara hayvan sevgisi tiyatroyla anlatıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız