SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BtcTurk Yeni Malatyaspor Sahasında 3 Puanı İstiyor

0
Güncellendi - 2019-12-19 15:30:26
BtcTurk Yeni Malatyaspor Sahasında 3 Puanı İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 16.haftasında Cumartesi günü sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek.

 Ligin 15.haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek, galip gelememe serisini sonlandıran BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 16.haftasında sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, sahasında oynayacağı karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, yoluna emin adımlarla devam etmenin hesaplarını yapıyor.

 23 PUANLA 7.SIRADALAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 15 haftalık bölümde topladığı 23 puanla yedinci sırada bulunuyor.

 Ligde 15 haftalık bölümde 6 kez galip gelen sarı kırmızılılar, 5 karşılaşmada berabere kalırken, 4 karşılaşmayı ise kaybetti. Malatya ekibi, 15 haftalık bölümde rakip ağları 31 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor, şuana kadar topladığı 23 puanın 11’ini sahasında kazandı. İç sahada 7 karşılaşmaya çıkan sarı kırmızılı takım, bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 2 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşadı. Malatya temsilcisi bu karşılaşmalarda 16 gol atıp, 8 gol yedi.

 RAKİP 17 PUANLA 13.SIRADA

Çaykur Rizespor ise Süper Lig’de geride kalan 15 haftalık bölümde topladığı 17 puanla 13.sırada yer alıyor.

 Karadeniz temsilcisi, ligde oynadığı 15 karşılaşmada 5 kez galip gelirken, 2 karşılaşmada beravere kaldı, 8 karşılaşmayı ise kaybetti. Çaykur Rizespor, oynadığı 15 karşılaşmada rakip ağları 14 kez havalandırırken, kalesinde ise 25 gol gördü.

 Çaykur Rizespor, şuana kadar topladığı 17 puanın 4’ünü deplasmanda elde ederken, bu noktada İsikbal Mobilya Kayserispor ile birlikte en kötü istatistiğe sahip.

 Deplasmanda 7 karşılaşmaya çıkan Karadeniz temsilcisi, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşarken, 4 gol atıp, 16 gol yedi.

 ÜÇÜNCÜ KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Çaykur Rizespor, tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecekler. Bundan önce Süper Lig’de oynanan 2 karılaşmada her iki takımında 1’er galibiyetleri bulunuyor.

 İki ekip ilk olarak geçtiğimiz sezon Süper Lig’de karşı karşıya geldiler. 2018-2019 sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Rize’de oynanan karşılaşma 3-0 Çaykur Rizespor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

 HAKEM ALİ PALABIYIK

21 Aralık Cumartesi günü 15.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak olan BtcTurk Yeni Malatyaspor-Çaykur Rizespor karşılaşmasını Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemleri Serkan Olguncan ile Serkan Çimen yapacak. Mücadelede, Ankara Bölgesi Klasman Hakemi Mustafa İlker Coşkun ise dördüncü hakem olarak görev yapacak. Karşılaşmada VAR hakemliğini Aydın Bölgesi Üst Klasman Hakemi Bahattin Şimşek, AVAR hakemliğini ise Kocaeli Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Çetin yapacak.

 İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre, Bugüne kadar Yeni Malatyaspor ile Rizespor arasında oynanan iki Süper Lig maçını da ev sahipleri kazandı.

 Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Sivasspor'a yenilen Yeni Malatyaspor (1-3), Süper Lig tarihinde sadece bir kez iç sahada üst üste iki mağlubiyet aldı (Şubat-Mart 2019).

 Süper Lig'de çıktığı son beş deplasmandan mağlubiyetle ayrılan Rizespor, son üç karşılaşmada gol atamadı. Karadeniz ekibi, 2015/16'dan (6 maç) bu yana aynı sezon içinde dış sahada daha uzun bir yenilgi serisi yaşamıyor.

 Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (22). Rizespor ise karşılaşmaların son 15 dakikalarında henüz rakip fileleri havalandıramayan tek ekip.

 Bu sezon Süper Lig'de skor olarak geri düştüğü maçlarda puan alamayan tek takım Rizespor (8 maçta 8 yenilgi).

 Süper Lig'de şu ana kadar Yeni Malatyaspor'dan (5) daha fazla kafa golü yiyen tek takım Rizespor (6).

Yeni Malatyaspor ligin ilk 15 haftasında Galatasaray ile birlkte en fazla penaltı golü atan takım (5).

 Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan iki oyuncudan biri Adis Jahovic (10; Bogdan Stancu ile birlikte).

Rizespor bu sezon Süper Lig deplasmanlarında en az gol atan takım (4). Karadeniz ekibinin dış sahada bulduğu gollerin yarısı Fernando Boldrin'den geldi (2).

 Sergen Yalçın, Süper Lig'deki teknik direktörlük kariyerinde Rizespor ile karşılaştığı yedi maçın sadece birini kazanabildi (3B 3M).

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • turo44 (4 yıl önce)
    Basri kardeş, Umut malatyada nezaman oynamış Keşke onuda yazsaydın,bilgimiz olurdu??
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut Nayır"la karıştırmış galiba .
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Galatasaray'da top koşturan bir dönem Malatyaspor forması'da giymiş olan Umut Bulut tekrar Malatya sporda bugün Umut Bulut ile bir buçuk yıllık sözleşme imzalandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekrar Malatyaspor da mı adam Malatya ya ilkkez geldi
    0
    0
    Yanıtla