SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bağırmalarınız İşe Yaramayacak!"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin TBMM'de görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, "Kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleransla mücadelemize devam ediyoruz. Taciz, tecavüz, şiddet kimden gelirse gelsin karşısında duruyoruz. CHP ve HDP gibi dut yemiş bülbüle dönmüyoruz, kafamızı kuma gömmüyoruz." dedi. Çalık'ın, CHP ve HDP'de yaşandığı öne sürülen tacizlere ilişkin imasına, bu partili milletvekillerinden tepki geldi. Çalık'a sataşmalarda bulunan muhalif milletvekilleri, AKP'li milletvekili Şirin Ünal'ın evindeki hizmetçisinin ölümüyle ilgili iddiaları hatırlatırken, Çalık "Bu bağırmalarınız işe yaramayacak" yanıtını verdi.

Bakanlık bütçesiyle ilgili olarak AKP Grubu adına söz alan Çalık'ın konuşması ile sataşmalar, TBMM tutanaklarında şöyle yeraldı:

"AK PARTİ GRUBU ADINA ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bütçesi üzerine AK PARTİ Grubumuz adına söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisimizi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Bugünkü konuşmalarda da dünkü konuşmalarda da gördüğümüz muhalefetin, CHP ve HDP’nin özellikle söylemiş olduğu “Bu bütçenin bir israf, rant, cinsiyetçi, bütçe olduğunu.” ifade ettiler. Bunu ifade edenler bilsinler ki bu bütçe çocuklarımızın bütçesidir, bu bütçe gençlerimizin bütçesidir, bu bütçe kadınlarımızın, engellilerimizin, yaşlılarımızın, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bütçesidir, bu bütçe Türk toplumunun temel taşı olan ailemizin bütçesidir, fakir fukaranın, yetimlerin, kimsesizlerin bütçesidir, çiftçimizin, işçimizin, memurumuzun, esnafımızın bütçesidir; bu bütçe yerli bütçedir, bu bütçe millî bütçedir. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Bütçemizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Çok kıymetli arkadaşlar, Anayasa’mızın 2’nci maddesi der ki: “Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.” Sosyal devlet kavramının içini doldurmak, milletimizi sosyal devlet anlayışıyla tanıştırmak Cumhurbaşkanımızın iradesiyle bizlere nasip oldu. Sosyal devlet, milletin tutkalıdır, sosyal dengeyi sağlar, toplumsal huzuru ve toplumsal barışı tesis eder. Bunu inşa etmenin yolu ise sosyal politikalardan geçer. Ortaya koyduğumuz sosyal politikalar vizyonuyla sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde çok önemli ve çok doğru adımlar attık. Bizim sosyal politikalar vizyonumuzun özü “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözüdür.” Bu vizyon çerçevesinde, din, dil, ırk, renk, kadın, erkek, engelli, yaşlı, göçmen diye ayırt etmeden, bu devletin çatısı altında yaşanan herkesi insan olarak gören, kucaklayan, kapsayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Sosyal politikalarımızın bütüncül bir yaklaşımla ele alınması temel hedefimiz, bunun için, bir, sosyal yardımlar; iki, sosyal hizmetler; üç, sosyal güvenlik bizim temel ayaklarımızdır. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle birlikte buraya çalışma hayatını da entegre etmiş vaziyetteyiz.

Kıymetli arkadaşlar, değerli milletvekillerim; hepimizin yaşı müsait, küçük bir hatırlatma yapmak isterim. 2002 yılından önce sosyal devlete baktığımız zaman, sosyal yardım sadece Fak-Fuk Fon’dan ibaretti, o da hiçbir işe yaramazdı; sosyal hizmet zaten Hak getireydi; engellilerimiz, yaşlılarımız, yurtlarımız, huzurevlerimiz içler acısıydı; sosyal güvenlik sistemimiz ise iflas etmişti; bunu da en iyi eski SSK Genel Müdürü bilir. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Kıymetli arkadaşlarım, size birkaç karne göstermek istiyorum. Bunu hatırlarsınız. Bu, sıkıntılı sağlık kurumunun karnesi, SSK karnesi. Hatırlarsınız değil mi? Bu karne devlet hastanesine gittiğinizde geçmezdi. SSK’li hastalar sadece SSK hastanesine gider, devlet hastanesinde kapıdan kovulurdunuz. Emekli ya da BAĞ-KUR’luysanız o zaman gittiğinizde de ya hastaneye giremez, girseniz de çıkamazdınız ya kendiniz ya da yakınlarınız, cenazeleriniz rehin kalırdı. Hele bir de yeşil kartlı karnelerimiz vardı, hatırlar mısınız ve bu yeşil kart sahibi vatandaşlarımız hastaneye gidemez, doktora gidemez, gitse bile ilaçlarını alamaz ve cenazeleri de maalesef ortada kalırdı.

ERKAN AYDIN (Bursa) – Hâlâ kalıyor.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – Kıymetli kardeşlerim, bu vesileyle o karne o hastanede, bu karne bu hastanede geçmez, hayatlar devam edemezdi, sıralar, kuyruklar, rehin kalan hastalar, cenazeler vardı. Biz bunların hepsini tarihe gömdük. Bunların yerine devrim niteliğinde çok güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumunu inşa ettik ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde “Yapılamaz.” denileni yaptık, SSK’yi, BAĞ-KUR’u, Emekli Sandığını birleştirdik. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) 2002 yılında nüfusumuzun yüzde 30’u sosyal güvenlik kapsamının dışındaydı, sağlık hizmeti alamıyordu, bugün 83 milyonun tamamı sosyal güvenlik kapsamının içerisine alınmış vaziyette ve yeşil kart dediğimiz, demin ızdırabını anlattığımız vatandaşlarımıza genel sağlık sigortasını getirdik ve bugün 10 milyon genel sağlık sigortalımızın 8 milyon primini biz yatırıyoruz. Hamdolsun, binlerce kere şükürler olsun, bunların hepsini sosyal güvenlik reformuyla yerine getirdik. Sosyal yardımlarımıza baktığımız zaman, 2002’de 1,6 milyar TL olan sosyal yardım harcamaları bu yıl 81,2 milyara çıkarmış vaziyetteyiz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Buyurunuz efendim.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – 2002’de bütçenin sadece yüzde 1,3’üyken bugün yüzde 6’sı ve sosyal koruma harcamamız 35 milyarken bugün 542 milyara çıkmış vaziyette. Biz sosyal politikalarımızla kadınlarımıza sahip çıkıyoruz, ailemizin temeli olan kadınlarımıza sahip çıkıyoruz. Kadınlarımızın iş gücüne katılımını, istihdamını, temsilini, sağlığa erişimini, okullaşma oranlarını rekor seviyelere yükselttik. Anne ve bebek ölümlerini ise en düşük seviyelere indirdik. Kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleransla mücadelemize devam ediyoruz. Taciz, tecavüz, şiddet kimden gelirse gelsin karşısında duruyoruz. CHP ve HDP gibi dut yemiş bülbüle dönmüyoruz, kafamızı kuma gömmüyoruz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Engellilerimize…

SALİHA SERA KADIGİL SÜTLÜ (İstanbul) – Şirin Ünal hariç, Şirin Ünal.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – Sen oradan susacaksın! Haddini bileceksin. Susacaksın!

SALİHA SERA KADIGİL SÜTLÜ (İstanbul) – Dosyası kapatıldı, takipsizlik kararı verildi, bir tane “tweet” atmadın, bir tane!

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – Engellilerimize, yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. 2006’da evde bakım desteği adı altında uygulamalarımıza geçtik.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Sayın Çalık, tamamlayın sözlerinizi.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – Bakıma muhtaç vatandaşlarımıza, sizin annenize, babanıza, yatalak hastalarımıza evde bakım ücreti veriyoruz.

ORHAN SÜMER (Adana) – Cebinizden mi veriyorsunuz?

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Evindeki çalışan öldürüldü, bir tane “tweet” atmadın.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – 1.1514 TL’yi biz vatandaşlarımıza veriyoruz ve toplamda bunun için 10,8 milyar TL ayırmış vaziyetteyiz.

ORHAN SÜMER (Adana) – Cebinden mi ödüyorsun, devletin parasından ödeniyor.

ÖZNUR ÇALIK (Devamla) – Siz burada değil, taciz, tecavüze uğrayan kadınlara sahip çıkarken ses çıkaracaktınız. CHP’nin kadınlarının hepsine söylüyorum: Bilin ki burada değil orada ses çıkaracaktınız. (AK PARTİ sıralarından alkışlar, CHP sıralarından gürültüler)

2021 yılı bütçemizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum, hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

Teşekkür ediyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Yüzsüzlüğün bu kadarı da pes doğrusu!

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Bu bağırmalarınız işe yaramayacak."

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • muharrem (3 yıl önce)
    Öznur hnaım ... her yıl aynı konuşmalarınız bütçe dışında bu yıl sadece taciz tecavüz konusuna değinmissiniz .. her yııl 2002 de sağlık falan hatırlıyorumda 4 yıl arka arkaya aynı konuşmaları yapmıştınız ... sebebi nedir bilirmisiniz ben hemen anlatayım .... elinizden hiç birşey gelmiyor plan proje yok vizyon yok
    0
    0
    Yanıtla
  • mac (3 yıl önce)
    Millet akla sahip değilmiş gibi konuşmasa mı bu millletvekili arkadaşımız çok rica ediyorum ya 6 ay bir asgari ücretle yaşamayı dener misiniz? seçim gel artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Ekonomi süper herkesin keyfi yerinde...aksini iddia eden vatan haini... özellikle asgari ücretliler in parası çok... Tek eksiklikleri cimriler...!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Malatya haber sizden bir ricam var kimse beni duymuyor günlerdir yazmaktan usandım siz de usandınız, siz haber yapabilir misiniz bu talebi mi )
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya Allah rızası için birisi bu abinin sesine kulak versin. Adam her yerden haykırıyor kimse duymuyor. Bu Şanlıkaya' ya doğalgaz getirin. Dünya' da kıyamet konuşulsa abi yoruma Şanlıkaya' ya doğalgaz getirin diye yazacak. :)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Öznur hanım sizin döneminizde tecavüz çocuğa taciz kadına şiddet kadın cinayeti kuran kurslarında çocuklara tecavüz patladı siz neyi savunuyorsunuz işçisi emeklisi memur askeri ücretlisi aç gündem değiştirmek için elinizden geleni yapın ama bu insanlar artık herşeyin farkında yakında seçim var bu millet sizde kurtulacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Yapacak haber bulamadınız mı? Haber yapın biraz. Malatyalı halkın, esnafın, çiftçinin haberini yapın. Siyasilerin sözcülüğünü değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • En güzel yorumu yapmışsınız.teşekkür ederim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yorumu başka sitede yapsaydınız keşke, bu site bazıları gibi şakşakçılık yapmadığı gibi hiç-bir siyasinin sözcülüğünü de yapmamıştır. Geriye doğru bir arşiv araştırması yaparsanız görürsünüz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Bu sitenin hangi gün Sayın Öznur Çalık Hanımefendi ile ilgili habet yapmadığını gördünüz. Rahat bırakın vekillerimiz işlerini yapsınlar. Onlar reklamı hiç sevmezler zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)Malatyasız isimli kullanıcı yorumuna
    Ensar vakfında tecavüzlere sessiz kalarak ensar vakfı başkanını milletvekili yapılırken nerdeydin. Kadına şiddet tecavüz neden bu kadar arttı buna bakmak lazım. Ama allahi var mecliste dışı aslan gibiydi. Keşke aklına ensar vakfı ve diğer çocuk tecavüzleri de gelseydi onları da aynı ses tonuyla cevaplasaydı. Bu haykırmazlar sadece tatlı görünme çabası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir çok rahip ve papaz bilhassa erkek çocuklarına yıllarca cinsel taciz yapmış ve bu yapılan çirkinlikler açığa çıkmış da başpiskopos ve papa afaroz mu edilmiş, yorumunu sevsinler...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla