SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu da Malatya'daki 'Ruhsar Pekcan Olayı'"

0
Güncellendi - 2021-05-01 07:45:33
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi eski rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak, Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde, daha önce bazı kişilere hizmet pasaportu çıkarttırarak yurt dışına kaçmalarına aracılık yaptığı suçlamalarıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi'ni ve başkanını, bu kez de bazı inşaatlarında başkanın ailesine ait şirketten beton alınması iddiaları nedeniyle, "Bu da Malatya'daki 'Ruhsar Pekcan Olayı'" başlıklı yazısında ele aldı.

Parlak'ın yazısı şöyle:

"Bu aralar Malatya, ilçesi Yeşilyurt sebebiyle gündemden düşmüyor. İlk olarak, Yeşilyurt Belediyesi, Gri Pasaport skandalı ile buharlaşan insanlarla gündeme geldi; şimdi de yine Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait beton santralinin, belediyenin ihale ile yaptırdığı inşaata gaz beton satışıyla bir kez daha gündemde…

Malatya haber com sitesi, bu konuyu tarafsız bir şekilde tüm gerçekleri ile ortaya koymuş. Tabii ardından etraf toz dumana karışmış.

Değerli Okurlar, belediyelerin temel görevi, ilçe sınırları içinde yaşayan insanların yaşamlarına müspet katkılarda bulunmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, gündelik hayat kalitesini yükseltmek ve kolaylaştırmaktır. Bundan dolayı da yasalarla tanımlanmış görevlerin tümünü eksiksiz olarak yerine getirerek sosyal belediyecilik yapmalıdır dedikten sonra, gelelim esas konumuza.

Yeşilyurt Belediyesi ilçe sınırları içindeki belediyeye ait arsaya “Yeşil Topsöğüt Konakları” adlı projesiyle, konut inşaatı yaptırıyor. Bu inşaat, belediye tarafından ihale ile DURA Mühendislik Ltd. Şirketi'ne veriliyor. DURA aynı zamanda Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasını da yapan şirket.

Konunun ortaya çıkma sebebi ise, iş ve işlemlerini saydam biçimde yürütmek zorunda olan belediye tarafından değil de CHP'nin tek Malatya Milletvekili ve “Cesur Yürek” Veli Ağbaba tarafından ileri sürülen ve dürüst gazetecilik faaliyeti ile gündeme taşınan bir iddiaya, adı geçen şirketin cevap vermesi.

Peki; bu da Malatya'da ki ‘Ruhsar Pekcan Olayı' denilebilecek bu iddianın içeriğinde ne var?

İddiaya göre; 136 daire, 6 iş yeri ve kapalı otoparktan oluşan Yeşilyurt Belediyesi'nin de ‘prestij ve vizyon projemiz' diye tanıtımını yaptığı bu büyük inşaatın, gaz betonu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait beton santrali tarafından veriliyormuş…

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bu iddiayı dillendirip, Başkan Çınar'a “Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi?” sorusunu yöneltince, Belediye Başkanı Çınar “Sen misin bu konuları gündeme getiren” diye Ağbaba'ya saydırmaya başlıyor.

Başkan Çınar, “Aileme ait olan firma, Malatya ili çevresindeki gaz beton imalatı yapan tek firmadır” dedikten sonra; partisine, kurumuna, şahsına ve ailesine yönelik itibar suikastları ve algı operasyonları ile saldırıldığını da dile getiriyor”.

İhaleyi alan şirkete, malzeme konusunda yönlendirme yapılamayacağını ilave edip, ağa dayılarından öğrendiği yöntemle konuyu gündeme getiren milletvekiline yönelik, “Esasen Genel Başkan Yardımcılığı'nı yaptığı siyasî parti ve kendisinin terör örgütleri ve teröristler ile ahlâk, edep ve insanlıktan uzak ilişkilere dayalı siyaset tarzı, ilimiz için utanç kaynağıdır” sözlerini sarf ediyor!

Sayın Çınar, bir ilçe belediyesinin inşaat yaptırması tabii ki de görevleri arasındadır. Ancak bu inşaat neden sosyal konut değil de yukarıda sözünü ettiğiniz gibi bir 'prestij ve vizyon projesi'?!

Belediye, halka hizmet yeri midir yoksa ticaret yapma yeri mi?

Yeniden Yeşilyurt Belediyesi'ne dönersek, böyle bir dönemde, ‘prestij ve vizyon projesi' diyerek bu inşaatı yaptırmak uygun mudur?

Ayrıca ilçenin tüm alt ve üst yapı sorunları çözüldü de sıra konutlar inşa etmeye mi geldi?

Bu inşaatın ihale koşulları kamuoyu ile paylaşıldı mı?

Yoksa siz de, bu inşaatı belediyenin cebinden bir lira çıkarmadan mı yaptırıyorsunuz?

Aile şirketiniz bu yörede tek olabilir ancak kentte, gaz beton bayiliği yapan herhangi başka bir firma yok mu? İhalede gaz betonla ilgili nasıl bir koşul var?

Şirket, sizden gaz beton isteğinde bulunduğunda, “ben bu ilçenin Belediye Başkanı'yım, etik olarak size, aile şirketimden gaz beton VEREMEM” demeniz daha uygun olmaz mıydı?

CHP ve Milletvekili için söylediklerinizin yanında, yine Ağbaba'yı kast ederek, “Bu iddialar, gaz beton alanında farklı bir markanın bayiliğini yapmasına dayanmaktadır. Malatya ilinde gaz beton üretiminin yapılmaya başlanması ile işleri azalan bu şahıs, ticarî çıkarını siyasî alana çekerek iftira atmıştır” demeci, iddiaları cevapsız bırakmanın yanı sıra ucuz bir söylem değil midir?

Siz bunu söylediğiniz zaman, yurttaş da size dönüp “Pandemi nedeniyle tüm inşaat sektörü durmuşken siz de kendi aile işletmenizi düşünmüşsünüz” derse haksız duruma mı düşer?

Sayın Başkan, çok uzun bir metin olan basın açıklamanızın sadece kısa bir bölümünü paylaştım. Ama anlayamadığım, basın açıklamanızda üç kez Sayın Cumhurbaşkanı'nın adını geçirdiniz. Doğrusu buna bir anlam veremedim. Bu yaşananlarla Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne ilgisi var?

Merakımı hoş görün ama acaba geçtiğimiz hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından “görevine son verilmiştir” ifadesiyle görevden alınan Bakan Hanım'a da mı siz örnek oldunuz da, o da başında bulunduğu bakanlığa kendi şirketinden dezenfektan alımı yaptı?

SON SÖZ: Malatya Hükümet Binası önünde büyük bir İNÖNÜ Heykeli vardır. Bu heykelin oturduğu kaide üzerinde şu yazar… ADIN TEMİZ, HATIRAN AZİZ KALACAK"

sozcu.com.tr

ARŞİV FOTO: Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, belediye şirketince yaptırılan ve babasına ait fabrikadan beton kullanan konutlarla ilgili tanıtımda..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Ömer (2 yıl önce)
    Reisin haberi yok bunlardan deyip koşar gider yine oyunuzu verirsiniz. Bilmezsiniz ki kul hakkı günahına ortak olduğunuzu.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ne kadar bu olaylar gündem oluştursa da başkanın hiiiç umurunda değil. Koltuk rahat, koltuk sıcak. Ne yazık ki oturan bir daha kalmak bilmiyor. Sayın Suat Kozluklu nun de belirttiği gibi bu ülkede her şey olur ancak kimse REZİL olmuyor. Çoğunluğumuzun müslüman olduğu bir ülkede bunların olması da ayrı bir ilginç durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesud (2 yıl önce)
    Sanıyorum 2 gün sonra Malatya haber de Veli bey de artık peşine düşmez olayın,olay kapanır 2024 Büyükşehir adayımız hayırlı olsun o zaman diyelim şimdiden:)Bi keyif çayı içeyim gidip.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Huseyin arkadas bunlar allahtan hz Muhammed kurandan korksalar para karsiligi gri pasapor vererek yurt disina insan gondermezler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    devletin malından bir hırka bile aşıran savaşta ölse dahi şehit olamaz demiş efendimiz Hz Muhammed..
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    İnsanin olduğu yerde hele birde bize dokunulamaz inancı yerleşmiş ise bu tür olayların olması kaçınılmazdır kapalı açık olmayan yerlerde bu tür olaylar tesadüfen ortaya çıkar ciksada kamu görevlileri üzerine gitmeye cesaret edemez hep ustlerden bir işaret bekler bizim ricamız yanlış yapan babamizda olsa kendi evladimizda olsa hiç bir hesap gudulmeden üzerlerine gidilmesi iddiaların araştırılması yanlış yapan varsa gereğinin yapılması yoksa Allah korusun bize bir şey yapılmaz inancı toplumdaki bir çok insanı yanlı ş yapmaya yönlendirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorgun Mürşid (2 yıl önce)
    Benim anlamadığım şehirdeki veya bölgedeki tek gaz beton üreten firma olmak satılan ürünü en ucuza en kaliteliye yaptığının anlamınamı geliyor ?.Bu bahanenin arkasına saklanıp,tekel olmak hoş bir tutum değildir. Asıl olan devletimizin kaynaklarının en verimli şekilde kullanıldığından emin olacak şekilde şeffaf bir alım politikası uygulamak,uygulatmaktır. Bölgedeki tek ampul fabrikasını ben açsam belediyeye bütün ampülleri bendenmi alırsınız ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çinçin (2 yıl önce)
    Hayretler içinde okuyorum haberleri,ama hiçbirşey olmuyor.Herşey normalmiş gibi davranıyor herkes:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş işler (2 yıl önce)
    İhalede tek olabilmek için güzel uydurulmuş GAZ BETON ??
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Mehmet Çınar bu olaylar patlak verince neden Yeşil Yurt İnşaat genel müdürünü ve yeğeni olan yardımcısını belediye içine çekti? Sonunun geldiğini düşünerek memuriyet mi verecek acaba? kamu ihale kanununa aykırı şekilde yapılan villa inşaatında pürüzler mi var ki sıkıntılı dönemde korumaya aldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (2 yıl önce)
    Hocam 'Yeşilyurt Belediyesi ilçe sınırları içindeki belediyeye ait arsaya “Yeşil Topsöğüt Konakları” adlı projesiyle, konut inşaatı yaptırıyor.' demişsiniz. Ancak bu arsa Yeşilyurt Belediyesine ait değil, Hazineye aittir.  24 Ocak depremi bahane edilerek depremzedelere sosyal konut yapacağız diyerek, üzerinde hak sahibi olan diğer Kurumlarında muvafakati alınarak Hazineden bedelsiz şekilde Yeşilyurt Belediyesine tahsisi yapılmış, arkasından sosyal konut projesinden çıkarılarak kimine göre vizyon kimine göre ise Rant Projesine dönüştürülmüştür.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    gaz beton dedikleri ytung tuğlaymış. Malatya da ytung tuğla satan yer mi yok? git inşaatçılar sitesine en az 50 tane bayi vardır. Başkan her şeye kılıf bulmaya çalışıyor, başkada bir savunması yok zaten? Malatya da imalat yapan tek firmayız diyor, ama diğer firmalardan ucuz veriyor mu Malatyalılara, hayır. eğer öyle olsa tüm müteahhitler onlardan alır. Niçin gidip başka markalardan alsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın editör Allah tan kork. Yanlı yorum yayınlıyorsunuz. Benim yorumu hiç yayınlamadınız. Olur mu böyle.Siteyi dürüst bilirdim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Koç (2 yıl önce)
    Veli Ağbaba kendi ilçesinin kum alımlarını nıye gündeme getirmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli Aybaba’nın kum ocağı mı var?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yesilyurt belediyesinin civisi cikmis
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (?) (2 yıl önce)
    ... EDİTÖR'den: Sayın okur, Yeşilyurt Belediyesi ve Başkanı Mehmet Çınar ile özel ilişkileriniz nedeniyle sorunlarınız olabilir, olduğu anlaşılıyor. Ancak, Yeşilyurt Belediyesi ve Mehmet Çınar'la ilgili bizim yazdığımız her habere, aynı IP'den değişik isimlerle sürekli aleyhte yorum atmanızı, 'fırsat bu fırsat' diye kendi çapınızda bir kampanyaya dönüştürme gayretiniz olarak görüyor, bu nedenle 'bıktıran' yorumlarınıza bu platformda yer vermiyoruz. Artık taciz boyutuna gelen yorumlarınızı lütfen kesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ????
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    ÖNEMLİ OLAN, TEMİZ BİR AD VE AZİZ BİR HATIRA BIRAKMAK. İsmet Inönünün heykelinde yazdığı gibi. Yoksa dünyayı sana verseler ne olur. Maddiyatın sonu yoktur. Sonu ölümdür. Sayın Çınar 'ın yerinde olmak istemem ancak, olsaydım eğer bir dakika o koltukta oturmazdım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (2 yıl önce)
    * Suç işleyen/hata yapan hangi siyasetçi olursa olsun hele de Ak Partili ise suçunu/hatasını kabul etmiyor bu ülkede. Koltuk sevdası başka bir şey olsa gerek. Bu sebeple, bende değerli Malatyahaber okuyucularına bir takım sorular sormak istiyorum. 1- Ak Parti yöneticileri ile ilgili bir yolsuzluk vb. şeyler ortaya çıkınca bu kişilere bir ceza veriliyor mu yoksa ödüllendiriliyorlar mı ? 2- Ak Partiye ve üyelerine karşı olumsuz bir şey söyleyenler toplumda dışlanıp terör örgütü vb. yakıştırmalara maruz kalıyor mu ? 3- Ruhsar Pekcan suç işlediği için mi görevden alındı yoksa başka bir Ak Partili daha Bakanlık mertebesine ulaşsın ve o kişide nimetlerden faydalansın diyemi ? 4- Partiye laf söyletmeyenler partinin nimetlerinden mi faydalanıyor yoksa faydalanma umudu taşıyan kişiler mi ? 5- Malatyada siyaset yıllardır 5-6 kişi üzerinden mi yürüyor, yürüyorsa memlekette başka insan mı kalmadı yoksa çok mu başarılı siyasetçiler ? 6- Mehmet Çınar tarzı kişiler bunları yapıyorsa diğerleri neler neler yapar mı yapmaz mı ? 7- Ülkeyi sadece bir kişi kurtaracaksa ve peşinden koşmamız gerekiyorsa vah bu ülkenin haline mi değil mi ? 8- Toplumun çoğunluğu mutsuz ve memnuniyetsiz ise 2023 beklenmelimi yoksa erken seçime mi gidilmeli ? * Herkese bu zorlu süreçte kolaylıklar dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Bunlar devede tüy.hele birde yeğen var işgem de. Burnu kaf dağında.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    amann gaz betonu ağbaba dan alın bitsin bu iş. gerçi veli ağbaba ahlaklıdır milletvekili olduğu ile gaz betonu parayla satmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (2 yıl önce)
    Mehmet Çınar`ın miadı dolmuştur artık. Yeşilyurt belediyesini babasının çiftliği mi zannediyor ? Hem pasaport olayı hem de belediyeye kendi şirketinden mal satma olayı Malatya'ya zarar verdi, veriyor. Sayın Mehmet bey içinizde iki gram memleket sevgisi varsa çıkın cesurca istifa edin inanın muhalif ve yandaş insanlar sizin bu duruşunuza büyük saygı duyarlar. Çok yazık gerçekten bu insanların gözünü para hırsı bürümüş bunlar mı bana hizmet edecek ? Önceden dikkat etmezdim ama artık inşaatların önünden geçerken bakıyorum ÇNR gaz beton her yerde. Bu işin ticaretini yapıyor olabilirsiniz ama başkanı olduğunuz belediyeye kendi şirketinizden satış yapmak hiç etik değil. Ben siyasetten politikadan anlamam fakat bu yaptığınız hiç hoş değil.
    0
    0
    Yanıtla