SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Malatya'nın Büyükşehir Meclisi.. Sultansuyu'ndan Tek Kelime Yok!

0
Güncellendi - 2021-03-10 20:37:38
Bu da Malatya'nın Büyükşehir Meclisi.. Sultansuyu'ndan Tek Kelime Yok!
A- A+ PAYLAŞ

CENGİZ HAN'DAN HİKAYELER VAR!.. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Mart ayı ilk oturumunu yaptı. Malatya'nın önemli sosyal ve kültürel varlıklarından Sultansuyu Harası'nın, aylar önce 'sipariş' bir deprem hasarı raporuyla başlatılan "aldatmaca"larla dolu bir süreçte, 'ilk etapta' bir bölümünün belediye yönetimine çok yakın olduğu öne sürülen bir şirkete yok pahasına kiraya verilip daha geniş çaplı özelleştirme yolunun açılması ve önemli bir değerin böylece adım adım elden çıkarılması alt yapısının zemininin oluşturulmasına karşın, Malatya'nın Büyükşehir Meclisi'nin toplantısında bu konuda 'tek kelime' edilmemesi dikkat çekti ve tepki yarattı. Sultansuyu Harası ile ilgili herhangi bir konuşmanın olmadığı meclis toplantısında, Selahattin Gürkan, Cengiz Han'dan hikaye anlattı.

SULTANSUYU'NU KONUŞMAYAN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ..

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ilk toplantısıyla ilgili Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı 10 Mart Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Mazeret dilekçelerinin okunarak gündeme alınmasıyla birlikte kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Gürkan, “Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4 Mart tarihinde kaza kırıma uğrayan helikopterimizde 11 askerimiz hakkın rahmetine kavuşmuş 2 askerimizde yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanımız ve milletimiz sağ olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ayrıca daha önceden Gara’da teröristler tarafından 13 asker ve sivil vatandaşımız şehit edildi. O şehitlerden biri Malatyalı hemşehrimiz Gürsel Özbey’in oğlu. 6 yıl önce ailesini ziyarete gelirken terör örgütü tarafından rehin alınan şehidimize hem de diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Temennimiz ve dileğimiz odur ki bu ve buna benzer musibetlerin milletimizin yakasından düşmesidir” dedi.

Başkan Gürkan ayrıca meclis üyelerinin kandillerini de kutlayarak şu ifadelere yer verdi: “Bu mübarek gecenin memleketimize, İslam Alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Cenab-ı Allah’tan niyazımız odur ki; Miraç Kandili hasebiyle milletimizin ve insanlığın yakasına yapışmış olan Covid virüsünün insanlığın ve milletimizin yakasından düşmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Başkan Gürkan, “Biz inançlarımız gereği diyoruz ki cennet annelerin ayağı altındadır. İslam öncesi Türk toplumuna baktığımız zaman kadın Kağan’ın yanında otururdu. Sultanın yanında otururdu. Cengiz Han’ın şöyle bir hatırası vardır. Cengiz Han’a demişler ‘Sen Hanların Hanısın. Senin Hanın kim” dediklerinde, benim hanım da bu demiş. Hanım ifadesi de oradan kalmadır. Ama maalesef ülkemizde de kadına yönelik şiddet durmuyor. Nasıl bir aile yapısında yetişiyoruz, nasıl bir insanlık anlayışı içerisinde yetişiyoruz bu akıl ve mantığa sığacak gibi değil. Ailelerimizde çocuklarımızı yetiştirirken değerlerine bağlı, ülkesine bağlı ve insanlığa faydalı bir şekilde yetiştirmeliyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi içerisinde çocuklar yetiştirmeliyiz. Annelerimiz bizim yanımızda çok kıymetlidir, hanımlar bizim yanımızda kıymetlidir. İnsana hürmet etmenin insanın hak ve hukukuna riayet etmenin Allah’ın hak ve hukukuna riayet etmek olduğunu bilmek gerekir. ‘Yaratılanı severim Yaratandan ötürü’ anlayışının temel felsefesi de budur” dedi.

CHP grup sözcüsü Günnur Tebel de “Geçen hafta şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Mekânları Cennet olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin Miraç Kandilini de kutluyorum. Özellikle son dönemlerde kadına yönelik şiddet eylemlerinin artış gösterdiği bir döneme denk gelen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kutluyoruz“ şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan son olarak, “Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Türkiye’ye rol model olan örnek bir meclistir. Bu örneği ve rol modeli biz yaşattığınız için tüm meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Allah huzurumuzu bozmasın, birliğimizi beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler bir sonraki toplantıya, bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki birleşimini ise 12 Mart Cuma günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Garip (3 yıl önce)
    Şu malatya haberin sahibi yoneticileri sizi doğuran anaya helal olsun Allah Razi olsun iyin ki varsiniz iyi ki yoksa milletin hicbirseyden haberi olmayacak .
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    Selahattin baskan goreve geldin dedim helal olsun yigit delikanli neyse soyluyor bunlar gibi degil cikarini düşünmüyor ama sende herkes gibiymissin yaziklar olsun sana da cikipta iki laf etmiyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    buyuksehir belediye baskanligi yakinda sira sizlere gelecek Meraki etmeyin sizleride ozellestirecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Maho (3 yıl önce)
    Hep böyle yazıyoruz Ama bu adamlar başka yerden gelmedi ki bunlara biz oy verdik aslan gibi seçtik şimdi de eleştiriyoruz kardeşim bence oyumuzu verirken düşünmeliyiz,İnsanlar geleceği falan düşünmüyor günü kurtarma peşinde yalakalık yamukluk almış başını gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Barguzulu (3 yıl önce)Maho isimli kullanıcı yorumuna
    Daha çooook ağlarsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    "128 MİLYAR DOLAR NEREYE GİTTİ?" sorusuna bile cevap veremeyen bir partinin belediyesinden beklendik bir hareket.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    boşuna toplanmışlar,bu toplantıdan malatya için ne çıkmış . körler sağırlar biririni ağırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Gürkan neden Malatya nın en önemli gündemi olmasına karşın Sultansuyu harasında oynanan oyunlarla ilgili tek kelime açıklama yapmıyorsunuz? Sultansuyu harasının bir bölümü özelleştirme adı altında kiralayan firma ile herhangi bir bağlantınız var mı? Sultansuyu harasında bulunan tarihi binaların usulsüzce yıkımını yapan firma ile bir bağlantınız var mı? Sultansuyunu yok etme projesini biliyormuydunuz? Yukardaki sorularıma cevabınız hayır ise, şehrin en önemli değerlelerinden biri olan Sultansuyu harası hakkında bu kadar haber yapılırken neden hiç sesiniz çıkmıyor. Siz Malatyanın belediye başkanı değilmisiniz? Sizin Malatyanın çıkarlarını korumak göreviniz yok mu? Neden milletvekilleri, belediye başkanları çıkıp Malatya halkına yüzleri kızarmadan gerçekleri anlatma cesaretinde bulunamıyor? YAPTIKLARINIZDAN UTANIYORMUSUNUZ? Malatya kendisine yapılan ihaneti affetmeyecektir. 
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Kızılderili atasözü der ki, Son ırmak kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak. 2 senedir beyaz adamın yalanlarıyla koca bir şehir avutuluyor. Bektaş Bey, 2 senedir tilki vaaz kürsüsünden inmiyor. Ama istediği kadar vaaz kürsüsünden inmesin. İsterse Yeni Caminin minaresine çıkıp vaaza dursun, herkes artık tilkinin niyetini biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Epremeli (3 yıl önce)
    Dağı görünce tavşan, suyu görünce balık olanlardan,yağmur nereye yağsa tarlasını oraya taşıyanlardan ne bekliyorsunuz anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri Baba (3 yıl önce)
    Başkanımiz her zaman " bana projen ne diyorlar. Ben de en büyük projem sosyal entegrasyon diyorum, biz güneş gibi olacağız" diyor. Başkanımızın bu ufkunu, vizyonunu anlayamamışsınız. Başkanım sayesinde Malatyada Türklele Kürtler, alevilerle sünniler, sağcılarla solcular, inananlarla inanmayanlar kardeşce yaşıyor. Baskanımız olmasaydı karı kocaya, baba evlada, kardeş kardeşe düşman olacaktı. Allah başımızdan eksik etmesin. (Sakın amin demeyin) Şimdi de insanlarla atları, merkepleri, kurdu kuşu ve hatta insanlarla toprağı entegre etmek için Cumhuriyet tarihinin pardon Türk Islam Tarihinin, pardon pardon İnsanlık Tarihinin en büyük projesini hayata geçiriyor. Başkanımın güneş gibi parlayan vizyonunu anlayabilmek için 60 mimarın, mühendisin, teknik personelin aylarca yapamadığı işleri bir gecede bitirerek babanızın gurur kaynağı olmanız gerekiyor. Bakın o yetenekteki evladımızın rehberliğinde 40 sene gece gündüz düşünseniz aklınıza hayalinize gelmeyecek yollarla Sultansuyumuz yabancılara peşkeş çekilmekten kurtarılıyor... Ama biz nankörüz. Neyse dilin kemiği yok, akşama kadar maval okuyabiliriz. Herkes ne demek istediğimi anladı. Böyle başa böyle traş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Şehir billboardlarında bütün mahallelerin altyapısının silbaştan değişeceği ilan ediliyor. 30 yıldır bu şehri yöneten zihniyet başka partilerinimdiye kadar hiçbir iş yapmamış başkanları mıydı, yoksa yeni dönemde yandaşa rant mı çıkarılıyor, ya da yoksa her ikisi birden mi? Siz milletle kafa mı buluyorsunuz yoksa?
    0
    0
    Yanıtla
  • Alt yapı zaten yapıldı. Hiçbir yere bir kazma vurulmadığı ve Malatya'nın alt yapı sorunu olmadığı hâlde bilbortlarda böyle bir reklamın yapılması yalan degil de nedir. Bir de darul rıfat reklamı var. Seçkin insanların yurdu. Seçkin kısmında sevgili başkanımız var. Kendini çok seviyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş (3 yıl önce)
    2 yıldır ısrarla "tilki vaaza durduğu zaman kümesi kollayın" diyoruz ama kimseye anlatamıyoruz. Şu an kümesteki tavuklar gitti, bekleyin tilkide bu cambazlık bizde de bu saflık olursa 2-3 sene içerisinde kümeste kalmayacak, ciftlikte. Malatya dibi değil, dibin dibini görüyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz seytan olmadığı için, böylesine tarihi bir görevi şanla, şerefle omuzladığı için malatyahaberi tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (3 yıl önce)
    Bugün Söğütlü Camii avlusunda, bir ayakkabıcıda ve en son da akşama doğru ugradığım bir kuaför salonunda Sultansuyu nu kiralayan firmasınin Selahattin Başkanla bağlantılı olduğu ısrarla dile getiriliyor. Yorumlarda da aynı intibanın yoğunluğu dikkatimi çekti. Ben Selahattin Başkanın paravan sirketler kurarak belediye şirketlerinden, kamudan ihale felan aldığına inanmıyorum. Baskanımız asla böyle bir şeyin içinde olamaz. Ama maalesef bu mesele carşıda, pazarda, camide çok konuşuluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • selattin baskan çıksın acıklama yapsın millet bilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ne gerek var öyle önemli konuları konuşmaya tartışmaya.. hem belki sonra ucu başka yerlere dokunur.. nemize lazım.. Yazık gerçekten Malatyamıza çok yazık.. of offf..
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Günün sonunda BAŞARAN, YARENlerimiz olacak. Cumhuriyet tarihi rekorları öyle kolay kırılmıyor. Malatyahaber dışında konuşabilen var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (3 yıl önce)
    Sn. Editör, Mecliste görüşülecek daha önemli konular var, mesela Parkmetrelerin meclis üyelerine ücretsiz olması gibi. Bu tarz önem arz eden konular varken, Malatyanın tarihi yapılarını korumayı planlamak gibi gereksiz konularlamı zaman geçirecekler yenilenmiş şatafatlı mecliste.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    2004 den günümüze kadar süre gelen AKP iktidarının en yetersiz il yönetimi en yetersiz belediye yönetimi ve en yetersiz belediye meclisi Batan geminin malları mantığı ile Malatya'yı yönetiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    SulatanSuyu meselsi tamamen Gürkan meselesidir. Milletvekillerimizin herhangi bir kabahati olduğunu düşünmüyorum. Bu benim fikrim. İhaleyi alanlar kim biliyor musunuz? İşi yapanlara bakın iş nereye gidiyor hemen ortaya çıkar.
    0
    0
    Yanıtla