SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hurdalık Değil, Engelli Okulu Bahçesi!.

0
Güncellendi - 2019-12-31 02:59:05
Hurdalık Değil, Engelli Okulu Bahçesi!.
A- A+ PAYLAŞ

Zihinsel ve bazıları da ortopedik engelli öğrencilerin eğitildiği Turgut Özal Özel Mesleki Eğitim Merkezi'nin avlusu, adeta Milli Eğitim'in hurdalığına dönerken, buna yolaçan sorumsuzluk ve duyarsızlık tepki topluyor.

Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı (Barguzu) sınırlarında, İPAŞ Fabrikası'nın arkasında bulunan, çeşitli özür gruplarından engelli 200 civarında çocuk ve gencin eğitildiği Turgut Özal Özel Mesleki Eğitim Merkezi'nin basketbol sahası ve avlusu, Milli Eğitim'in çeşitli okullardan taşıdığı hurda malzemelerin depo alanına dönüştü.

Özel eğitime ve takibe muhtaç öğrencilerin bulunduğu merkezin bahçesindeki hurdalık, can ve mal güvenliği açısından risk taşırken, bu görüntülere yolaçan ilgili makamların duyarsızlığı tepkilere yolaçtı.

Milli Eğitim yetkililerinin, merkezin özelliğini algılamakta yetersizliğini yansıtan "hurdalık" görüntüsüne derhal müdahale edilerek, avlunun ve basketbol sahasının en kısa zamanda güvenli hale getirilmesi istendi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Red (4 yıl önce)
    Okula gelen atıl malzemeler yenilenerek suriyeye 3 tır dolusu malzeme yapılıp ve gönderilmiş. Kalan malzemeler yine okulda metal ve mobilya bölümlerinde değerlendirilmekteymiş öğrenciler tarafından. İllaki istif konusunda eksiklikler olabilir ama bunu okulu ve milli eğitimi kötüleyerek ve milli eğitim müdürü sendika çekişmelerine alet olarak haber yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (4 yıl önce)
    Vizyon sahibi İlçe Milli Eğitim Müdürü olunca sonuç da böyle oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (4 yıl önce)
    Okulun bu konuda suçu yok.Orayı yıllardır tüm ilcenin hurda deposu ve kagıt- kitap deposu haline getiren ilçe milli eğitimdir.Adamlar ne yapsın almıyoruz gerimi götürün desinler.Zaten işe yarayan ne varsa ihtiyacı olan okullara transfer ediyorlar.Bir kısmını okul işlik ve atölyelerinde öğrencilere imalât malzemesi olarak kullandırıyorlar.Bunlar ,buna rağmen kalanlar.Bilmeden abalıya vurmayın..
    0
    0
    Yanıtla
  • sonay (4 yıl önce)
    sıradan bir okulun bahcesine aynı muameleyi yapamazlar.ancak engelli çocukların alanlarına güçleri yetiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal (4 yıl önce)
    Araştırıp öyle haber yapılsa keşke.Adı geçen okul, okul araç ve gereçleri üeetmekte gerekli ürünleri de tadilat yaparak israfın önlenmesine katkıda bulunmakta.Keşke üretim yapılan yerleri ve üretilen ürünleri de çekseydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Asıl engelli kimler? Belediye, kaldırımda engelli vatandaşlar için yaptığı kabartma çizgilerin üstüne durak dikerek engel yaratır. (Yer Barguzu caddesi Prestij Vadi Sitesi önündeki durak.) Milli Eğitim ise, engelli öğrencilerimize bahçeye hurda sıra, masa, tahta, kapı, pvc cam... ile engel yaratır. Balık baştan kokar. Öncelikle, bunu yapan ve yapılmasına göz yuman eğitimciler eğitilmelidir. Eğitim şart.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (4 yıl önce)
    Milli eğitim müdürü bu işleri bıraktı sendika başkanı ile çekişiyor.Bu saatten sonra Malatya eğitimi ciddi yara alacak. Gereken tez zamanda yapılmalı. Zaten Malatya'da yaptığı en büyük icraat kendine yakın okul müdürlerini merkeze getirmek oldu.....
    0
    0
    Yanıtla
  • memleket bizim (4 yıl önce)
    kamu taşınırlarının hurdaya ayrılması ve ayrıldıktan sonra dönüşümü ve imhası halen o kadar uzun ve sıkıntılı bir süreç ki tüm okullar mağdur olacağına böyle bir çözüm bulunmuş tabiki oradaki özel öğrencilerimizin mağdur edilmemesi gerekmektedir. bu konuda haberinizden sonra hızlı bir çözüm bulunacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürkan Gül (4 yıl önce)
    vergilerimizi böyle değerlendiriyorlar işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Ali tatli gibi milli eğitim müdürü var Malatya da baskilli adıyamanlı bingöllü öğretmenlerın neredeyse tamamı müdür ve Müdür yardımcısı oldu normal Malatya da Malatyaliya is yok Malatya da Malatyaliya müdürlük yok bence iyi oluyor iki tane belediye adıyamanlilara tahsis edilmiş Battalgazi ve yeşilyurt belediyeler i
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş sende ki yara da bayağı derin.Alakalı alakasız her haberde aynı yorum.Sadece Malatyalılar mı öğretmen olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş öncelikle yorumu tam anlamalisin. Herkes öğretmen olur tabiki. Müdürler neden başka illerden diyor. Malatyalı egitimcilerde müdürlük ve idarecilik vasfı ve liyakatli yok mu demek istiyor. Az yorumu tam okuyun. Benim tanıdığım bingollu müdürler de bırakın idareciligi ogretmenlikleri sorgulanmali
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    öyle bir zamana geldik ki bir şey yapılması için ya kaza falan olacak birileri ölecek yaralanacak. ya da birşeyleri illa birilerinin gözüne sokacaksın. Çocukların bahçesinde bunların ne işi var. Küçücük beyni olan düşünür bunu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Yazıklar olsun,bu çocuklara ne gözüyle bakıyorlar,ayıptır.......................
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (4 yıl önce)
    Yeşilyurt ilçe milli eğitimden başka ne beklenir ki. Daha bilinmeyen neler oluyor da kimsenin haberi yok. Sendikaya ve siyasete sırtını dayamış yöneticiler de liyakat aramayın. Engellilere yapılan bu hareket saygısızlık ve terbiyesizliktir .
    0
    0
    Yanıtla