SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kent Ne Çektiyse AKP'nin Vizyonsuzluğundan Çekti!"

0
Güncellendi - 2021-02-05 23:23:20
A- A+ PAYLAŞ

"HIZLI TREN DEMİYOR, 'KILIÇDAROĞLU' DİYOR!.." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu kent ne çektiyse AKP vizyonsuzluğunda çekti, hala da çekmeye devam ediyor. Ya susun ya da Malatyalılara tutamayacağınız sözleri vermeyi bırakın artık” dedi.

Milletvekili Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerin katılımıyla Malatya İl Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve herkesin büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Türkiye’de siyaset yapan, Türkiye’yi yönetenlerin büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak bir araya gelmeleri ve toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız’ diyor. Kime diyor, bize demediği kesin. Kongre yapıyorlar ne sosyal mesafe ne de bir tedbir var. AKP dışında hiç kimse genel kurul, toplantı yapamıyor. Pandemi nedeniyle baroların genel kurulları ertelendi. Sendikaların, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının tamamının kongreleri ertelendi. Bu virüs, baro genel kurullarından bulaşıyor ama AKP kongrelerinde bulaşmıyor. 30 Ağustos törenlerinde, Anıtkabir’de Atatürk’ü anmada, 29 Ekim’de bulaşıyor ama AKP kongrelerinde bulaşmıyor” dedi.

Ağbaba, ‘Anayasa Mahkemesi'nin eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararının gerekçesi’ne ilişkin şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir yazı yazdı ve Enis Berberoğlu kararının uygulanmasını istedi. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, cezaevine atılması, hakkında mahkeme kararının verilmesinin tamamı hukuksuzdur. Hak ihlalinin ortadan kaldırılması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en büyük vazifesidir, görevidir. Anaysa Mahkemesi bu gerekçelerle kararı TBMM’ye göndermiştir. TBMM Başkanı Mustafa Şentop diyor ki ’14.Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı okusun’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek yargı organı Anayasa Mahkemesi’dir. Anayasa Mahkemesi üyeleri de tamamı bunların atadıklarından oluşuyor. Buna direnmek, Türkiye’de anayasa sisteminin işleyişini yok saymak, ortadan kaldırmaktır. Bunun sonuçları hepimiz için ağır olur. TBMM’nin görevi bu kararı uygulamaktır.”

Milletvekili Ağbaba, Boğaziçi Üniversitesi olayları ile ilgili ise şunları kaydetti:

“Boğaziçi’ni herkes izliyor. Boğaziçi’ndeki öğrencilere ‘terörist’ diyorlar. Boğaziçi Üniversitesi, hiç kuşkusuz Türkiye’nin en seçkin ve en yüksek puanla girilen üniversitedir. Herkesin görevi Türkiye’nin en seçkin üniversitesini gözü gibi korumaktır. O üniversitede okuyan öğrencilerimizi siyasi görüşümüz ne olursa olsun gözümüz gibi korumalıyız. Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’nin en önemli kurumlarından biridir, hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Mesele nereden kaynaklanıyor; Boğaziçi’nde öğretim üyeliği yapmamış, liyakati olmayan birinin rektör olarak atanmasıyla başlıyor. Üniversite içerisinde her gün eylemler oluyor, kimse duymuyor, kamuoyunun haberi yok ama bir gece polis araçları üniversiteye gönderiliyor ve hiç olay olmayan üniversitede olaylar yaşanıyor. Polis, üniversitenin içerisine girerek öğrencileri tutuklamaya çalışıyor. Ben polislere bir şey demiyorum ama bu emirleri verenler, hukuksuz olarak bunu vermişlerdir ve bunun bedelini bir gün hiç kuşkusuz ödeyeceklerdir. Bir ay önce Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tutuklanmıştı, o öğrencilere Sayın Erdoğan ve Soylu, ‘Bunlar terörist, DHKP-C üyesi’ demişti. O zaman bir tane tutuklu insan var mıydı? Hepsi serbest bırakıldı. Polis, insanların üzerine araba sürüyor onu gören yok, polise iki tekme atan öğrenciyi göstermeye çalışıyorlar. Biz, hükümetin bilerek tahrik ve provoke ettiği olaylara karşı herkesi dikkatli olmaya çağırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde hakkını arayan herkesin yanındayız, herkesle dayanışma içerisindeyiz.

Türkiye’de son günlerde ‘Anayasa değişikliği’ tartışmalarının olduğuna dikkat çeken Ağbaba, “Anayasa değişikliği tartışması var, ‘Anayasa yapacağız’ diyor. Nereden çıktı, eniştem beni niye öptü? Biz, ‘Bu bir darbe anayasasıdır ve değiştirilmesi lazım’ diyorduk. Bunlar ne zaman anayasa değiştirdiyse, Türkiye’nin başına iş açtılar. 12 Eylül 2010’da anayasayı değiştirdiler, 15 Temmuz darbesi oldu. 15 Temmuz darbesinin en önemli sebebi 12 Eylül 2010 anayasa değişikliği ve referandumudur. 16 Nisan 2017’de referanduma gidildi ve anayasa değişikliği oldu, şimdi ‘tekrar değiştireceğiz’ diyor. Herkesi davet ediyor, ‘herkes olsun’ diyor. Birde, ‘Cumhur İttifakı’yla yapacağız’ diyor. Cumhur İttifakı ile yapacaksan işin gücün rast gelsin, yolun açık olsun. Anayasa, toplumsal uzlaşma metinleridir. Anayasa, ben yaptım’ demekle olmaz. Anayasa, 1980’de yüzde 92 oy ile kabul edildi, ne oldu anayasayı yapanların tabutunu omuzlayacak dördüncü kişiyi bulamadılar. Cumhuriyet Halk Partisi’ne her gün hakaret edip, ‘terörist’ diyor. Anayasa yapacaksan sadece mecliste bulunan partiler değil, mecliste bulunmayan siyasi partilerde dahil toplumun bütün kesimlerini bir araya getirerek anayasa yapabilirsin. Şimdi yapabilir misin, yapamazsın çünkü en az yüzde 50’yi ‘düşman’, ‘terörist olarak gören birisin sen” ifadelerini kullandı.

Ankara’da saat 15.00’da yola çıktığını, Malatya’ya 22.00’da gelebildiğini kaydeden Ağbaba, “Arabayla değil uçakla geldim. ‘Uçak niye yavaş geliyor?’ diye sorarsanız, aktarmalı geliyor. Ankara’dan uçağa biniyoruz, İstanbul’a gidiyoruz ve bekliyoruz, sonra İstanbul’dan binip Malatya’ya geliyoruz. Buradan milletvekillerine açık çağrım; Türk Hava Yollarına ne zaman istiyorsanız hep birlikte gidelim ve Malatya’ya uçak konmasını sağlayalım” dedi.

Milletvekili Ağbaba, Kızılay’ın eski vagon onarım fabrikası alanına yapılan fabrikalara işçi alımına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Kızılay bir merkez yapıyor ve oraya eleman alınacağı duyuruldu. Öznur Çalık ‘2 bin’, Selahattin Gürkan ‘3 bin’, bir başkası ‘bin 500’ dedi. Halkın duygularıyla oynadılar. Burada açık çağrımdır; oraya eleman alınırken yapacağınız şey kura çekmektir. Bunu da takip edeceğiz. Eğer böyle bir şey yapmazsanız, sizi Malatya kamuoyuna rezil etmek boynumuzun borcudur.”

2004 yılında uygulamaya konulan 5084 sayılı yatırım ve istihdamı teşvik kanunu ile belirlenen Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla, sigorta primi, gelir vergisi teşviki ve enerji desteği uygulaması getirildiğini anımsatan Ağbaba, “Bu destekler farklı tarihlerde uzatılarak 1 Ocak 2021’e kadar geldi. Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük 51 il ve Bozcaada Gökçeada ilçelerinde de uygulanmakta olan 6 Puanlık Sigorta Primi işveren hissesi desteği 2021 yılında uygulanan 3 Bin 577,50 TL’lik brüt asgari ücrete göre özel sektör işyerlerinde 1 işçi için 214,65 liraya Tekabül ediyor. 31.12.2020 tarihinde sona eren olan bu SGK sigorta prim desteği ile ilgili Cumhurbaşkanlığınca bir uzatma yapılmaması halinde 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık sigorta primi işveren desteği hazinece karşılanmayacaktır. Korona salgınının ekonomide oluşturduğu olumsuzluklar kapsamında 6 puanlık prim desteğinin de en az üç yıl süre ile uzatılması artık zorunluluk halini almıştır. Bugün yaşan süreçte bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Teşvik uygulama süresinin uzatılmasına yönelik yeni yasal düzenleme yapılmaması halinde işletmelerin zor durumda kalacağı kaçınılmaz olacağı gibi olumsuz ekonomik koşullar altında bulunan işyerleri için önemli ilave maddi yük getirecektir. Malatya’dan bir kez daha çağrı yapıyor, işverenler için büyük önem taşıyan sigorta teşvik prim süresinin uzatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yoncalı Barajı’nın 25 yıldır bitirilmeyi beklediğini ifade eden Ağbaba, “Meşhur bir yatırımları var biliyorsunuz, 25 yıldır bitirilmeyi bekliyor. Bunun 19 yılı AK Parti iktidarı yılları. En son ‘31 Aralık 2017’de bitecek’ dediler, bitmezse müteahhide okul yapma sözü verdirdiler. Müteahhit kaçtı.

Arguvan düğün bayram edecek dedikleri Yoncalı Barajı’ndan söz ediyorum. 2021 yılındayız bırakın işi bitirmeyi tünellerin daha yüzde 29’unu ancak bitirdiler. İtibarın tasarrufu olmaz diyenler, yazlık kışlık saray yaptıranlar Arguvan’ın çilesini bilmezler. Bu gerçekleri bizden daha iyi bilen Malatya milletvekilleri de çıkıp Yoncalı Barajı’na bu yıl için 60 milyon lira ödenek ayrıldığını müjdeliyorlar.

Müjde mi kalmış? Tüm ödeneğin yüzde 5’i kadar pay ayrılmayı bile övünerek söylemiyorlar mı insan şaşırıp kalıyor. Günde 3 metre tünel delinip kazılsaydı bugün sulama tüneli bitirilmiş olacaktı.

Günde 3 metre bile tünel açamamışlar, 60 milyon diyorlar. Bu bakış açısıyla en az 3 yıl daha Arguvan toprakları çoraklığa mahkum edilecek. Bu kent ne çektiyse AKP vizyonsuzluğunda çekti, hala da çekmeye devam ediyor. Ya susun ya da Malatyalılara tutamayacağınız sözleri vermeyi bırakın artık” dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ı da eleştiren Ağbaba, “AKP’de yeni trend CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na laf söylemek. Öznur hanım ağzını her açtığında ‘CHP’, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ diyor. Esnafın karşısına gidiyor, ‘Kılıçdaroğlu’ diyor. Yoncalı Barajı ne oldu? ‘Kılıçdaroğlu.’ Kuzey Çevreyolu ne oldu? ‘Kılıçdaroğlu.’ Malatya’da şehir içi trafiği tıkanmış, ‘Kılıçdaroğlu’ diyor. Çiftçiler icralık olmuş ‘Kılıçdaroğlu’ diyor. ‘Hızlı tren’ demiyor, ne diyor ‘Kılıçdaroğlu.’ Gel Malatya’nın sorunlarıyla ilgilen. Deprem, Arapgir yolunu söylüyoruz ‘Kılıçdaroğlu’ diyor. Kuluncak ile Darende arasındaki yol yapılmamış ‘Kılıçdaroğlu’ diyor” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Malatyalı44 (3 yıl önce)
    Malesef haklısın veli başkan nede olsa ceket assan Kazanıyor akparti şuda var chp gelse yine çokşey Degişmeyecek taki işi ehline verene kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu ülkede siyaset hizmet üzerinden değil bazı değerlerimiz üzerinden yapıldığı sürece , toplum bu değerlere göre kamplaşir bu durumda kolay siyaset yapmanın yoludur,keşke hepimizin ortak değerleri üzerinden siyaset yapılmasa hizmete bakılsa ne kadar iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    ,Dün gene kömürhan tünel ve köprüsüne çamur atıyordunuz,yarın tohma köprüsü açılışı olacak, onuda eleştireceksiniz..Geçen kayseri antep yol ayırımından güney çevre yoluna çıkıp özal köyüne gittim.Emeği geçenlerden Allah razı olsun avrupa satandartlarına yol yapmışlar.Oluyor ve olacak siz suni gğndemler çıkartıp çelme takmaya çamur atmaya devam edin göreceksiniz arguvan ovasına da her şeye rağmen su gelecek..Pandemi yüzünden nice varlıklı devletler bocalarken hükümet genede bir şeyler yapmaya çabalıyor.Kırk yıl hükümet oldunuz lakin aklınıza bir türlü arguvanımıza yol yapmak tarlalarına su getirmek hiç aklınıza gelmedi.Birileri çabalarken siz en kolayını yapmaya devam edin"Durmadan yapılan her şeyi eletirin",çokça puan toplarsınız bu şekilde..
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Abdullah (3 yıl önce)
    Bosuna nefesini tüketme kardesim! Harcadigin nefese emege yazik! Her toplum hakettigi sekilde yasiyor ve bu durumdan gayet memnunlar! Aglayip sizlandiklarina itibar etmeyin! Bunlar kendilerine söylenmesinden keyif aliyorlar ve yine seciyorlar, yine seciyorlar! Bu ciddi bir travma! bakiniz kaynak Kuran! (Bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. R'ad, 11 )
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Sizin Malatya'ya ne hizmetiniz oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • ????Sadece konuşmak
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Ahmet Yalvaç isimli kullanıcı yorumuna
    Vicdan yahu benide sayın vekili savunur hale getirdiniz ya Allah iyiliğinizi versin diyorum,1950 yılından beri rahmetli Ecevit Erbakan koalisyonu,91 yılı rahmetli Demirel,Erdal İnönü koalisyonu,yıl 99 rahmetli Ecevit, mesut yılmaz ve sayın Devlet Bahçeli koalisyon hükümeti dışında adamlar iktidara gelmedilerki hizmetlerini sorguluyorsunuz Malatya belediyesinde ise 35 yıldan beri başkanlığı kazanamadilar.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    buna katılıyorum ...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın vekil doğrları söylemiş. Ancak bizim memleketimizde bilirsiniz doğruları söyleyeni sevmezler üstelik dokuz köyden kovarlar. Malatya aynı tas aynı hamam. İlerlemez, gelişmez, vizyonsuz ve misyonsuz yöneticilerin elinde heba olur gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    hadi ordan be ayda bir gelip çıkıp basın açıklaması yapıp çekip gidiyosun eleştiriden başka yaptığın birşey yok senin partinden rahmetli mevlüt aslanoğluda vardı hiç bir zaman senin gibi çıkıp eleştiri yapmadı devamlı milletvekillerini birleştirip ortak hareket ederek malatya için çalışmalar yapardı sendeki amaç farklı ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Ağzınıza sağlık ama aynı tas aynı hamam değişen birşey olacağını sanmıyorum :(
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    yav güzel diyorsunda, kardeşim sizde bir proje geliştirin, bi alternatif olun. sürekli akp nin projelerini eleştirerek bir yere varamayacağınızı ne zaman anlayacaksınız? projelere kavga ile değilde, mesela "başkan bu projeyi yaptın iyi oldu da, şöyle şöylede yapsaydık daha iyi olurdu, vatandaşa daha iyi hizmet ederdi" deseniz tatlı dille, muhtemelen isteklerinizi zamanla dikkate alıp yaparlar, bizlerde deriz ki bak chp daha iyi düşünüp güzel projeler yapıyor. sürekli saldırı dili ile projeleri eleştiriyorsunuz. tatlı dille ve sakince anlatmadığınız sürece kimse sizi dinlemeyecek ve dikkate almayacaktır. herkes gerçekten akp den usandı ama alternatif görmüyor sizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • O şansı bir kere vermeniz dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Sn. Vekilim Malatya ya uçuşların azalması, Hızlı tren konusu size tamamen katılıyorum. Uçuşların artması Özellikle hızlı Tren elzem ihtiyaçlar. Ancak Siz ne yaptınız. TBMM de Malatya vekilleri ile kavga edeceğinize, Her konuda eleştireceğinize. Tüm Malatyalı Milletvekilleri ile Omuz omuza Malatya sorunlarını gündeme getirin. Kavga ve eleştirileriniz değil Bir hizmete öncü olursanız bu hatırlanır. Malatya lı bol laf ve kavga değil hizmete ihtiyaç duyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak adelet (3 yıl önce)
    Sehitfevzi mahallesi akp ye yuzde 86 oy cikardi eger kentsel donusumde en ufak yanlisiniz hataniz olursa burda cok oy kayacak.enver kiraz iki yil once dere islahini gundeme getirdi ve bu porojenin baslamasina vesile oldu.komsum el arabaci zaten evine ekmek goturmekden zorlaniyordu ev tasima parasi kira parasi abonelikler parasini borc alip evini zorla cikardilar insallah bu insanlari madur etmezler ama gorunuste olacaklar.size gelince agbaba hic tek kelime etmediniz sehitfevzi hakkinda senin siyasetciligini hic begenmedim enver bey sizden daha iyi bir siyasetci ve daha cok is cikarir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Turkiyenin en iyi eleştiri yeteneğine sahip vekili...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ve Türkiye nin en pasif il başkanı !!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Koç (3 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın vekilime söz yok ama sözün de çok doğru.....
    0
    0
    Yanıtla