SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Müdürler Ne İş Yapıyor?!"

0
Güncellendi - 2021-06-09 19:38:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ziyaretlerinde bulunarak, 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecindeki piyasanın durumu konusunda istişare ederek, sorun ve talepleri dinledi.

Keskin, lokantalara yaptığı ziyarette, hijyen ve mesafe kurallarına uymalarını isteyerek, hükümetten tam çalışma dönemine girilmesini istediklerini söyledi. Lokantacı esnafının sektörün yeniden canlanmaya başladığını belirtmesi üzerine Keskin, “Lokantacı esnafımız personelini yeniden işe alıyor.  Esnafımızın istihdam oluşturması bizi mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan biran önce hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımızın aşılanmasını talep ediyoruz.” dedi.

-Bir düğün 150 sektörü doğrudan etkiliyor

Esnaf ziyaretleri esnasında özellikle düğünlerle ilgili kısıtlamaların yeniden gözden geçirilmesini istediklerini belirten Keskin, “Düğün sektörü, en az 150 sektörü doğrudan etkiliyor. Bir düğün ve nişanın yapılması 150 sektörü ticaret ve alışveriş piyasasına dahil ediyor. Bu nedenle yeni dönemde kapanma istemiyoruz. Düğün sektörü denilince, 150 sektörde göz önüne alınmalı.” İfadelerini kaydetti.

-“Bu müdürler ne iş yapıyor?”

Keskin, “Piyasada bir fiyat kontrolü ve denetim yoktur. Zam konusunda marketler başını almış gidiyor. Vicdan ile cüzdan arasına koymuşlar. Açık söylüyorum;  bu müdürler ne işe yarıyor?  Memurların maaşı yerinde, esnaf gibi kısıtlama oldu mu ekmek derdine düşmüyorlar.  Müdürler maaşını alıp yerinde oturuyor.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 yıl önce)
    Ekmeğe %33 zam gelmiş hiç kimsenin birşey dediği yok basın bile haber yapmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyadan (2 yıl önce)
    Salgın döneminde en büyük zararı bu esnaf dediğin kişilerin yanında çalışanlar ile gündelik işlerde çalışıp hayata tutunmaya çalışan vatandaşlarımız gördü, bunların hakkını savunan kimse yok, devletimiz bu vatandaşlara yardım elini uzatmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Onlara göre ne olacak ekmek 2 tl olmuş umursamazlar bir lokantaya girerler o başkan hoş geldin otur bir kebab yiyesin o başkan otur bir iki tatlı ye o başkan otur iki bardak çay tamam gelsin zam bu kadar vatandaş ne halde umursayan yoktur yakında ulaşım 3 tl haber merkezi sunar vay memeleketin yönetenlere diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Müdürler gece gündüz çalışıyorlar,uyumadan,yemeden ,içmeden sırf ,millet için canlarından vazgeçmiş hizmette yarışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ariva (2 yıl önce)
    Yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Müdürlerin ne iş yaptığını, il de Vali sorgular daha sonra bağlı bulunduğu Bakanlık sorgular. Bu iş sizin haddinize değildir sayın ESOB Başkanı. Senin esnaf yandı bitti kül oldu diye yaygara kopardığınbir vatandaşla tanışdım. Adam emekli 2500 TL. Emekli maaşı var. Minibüs hattı var kiraya vermiş, şire pazarında 3 tane dükkanı var kirada Malatya da deprem oldu diye 50 000 TL. Faizsiz kredi almış evi depremden zarar flan görmemiş mevcut evini satıp faizsiz krediyi üstüne katarak daha lüks bir semtte ev aldım dedi vatandaş şimdi bu hakmı yani, aynı adam pandemiden dolayı ilk etapta ayda 1000tl.hesabına yatıyor. Geçenlerde hükmet açıklama yaptı 5000 TL hesaplarına yatacak. Münübüs hattından dolayı esnaf vergi levhası olduğu için. El insaf yani Münübüsler tıklım tıklım çalışıyor. Deprem oldu faizsiz kredi al evini yenile daha lüksünü al pandemiden ayda 3 , 5 bin karşılıksız para minibüse tıklım tıklım çalışıyor. Şimdi devlet senin bu esnafınımı desteklemeli yoksa kapanan lokantalarda, kahvelerde, kafelerde sigortasız çalışıp sonrada bu iş yerleri pandemi sebebiyle kapalı diye işden çıkarılıp evine ekmek götürmeyen kirasını ödeyemeyen kayıt dışı gariban fakir fukarayımı desteklemeli. Malesef Devlet sizin çıkardığınız yaygaradan dolayı yukarıdaki Minibüsü örneğindeki gibileri destekliyor. Asıl perişan insanların halini ne bilen var nede ilgilenen. Siz Müdürlerin ne iş yaptığını sorgulayacağınıza belirtmiş olduğum fakir fukaranın derdiyle ilgilenin. Müdürlerin ne iş yaptığını sorgulamak sizin görev alanınıza girmez bey efendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı esnaf (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Başkan dediğin keskin gibi olur... Sayın başkan esnaf odası başkanı sesi sitemi bir yere kadar gidebiliyor.Ayrıca adı üzerinde Esnaf odası başkanı. Yani milletvekili, belediye başkanı,il başkanı değil ki. Onun için görevi icabı esnafın derdini sitemini dile getiriyor. Pandemi süresince esnafı dolaşıp derdini sıkıntısını en azından dinleyen tek kişidir. Mevcut zevatlardan hiç kimseyi esnafın yanında yada ziyarette gören varmı? Milletin, çalışanın derdini dile getirecek olanlar bu milletin seçtikleri kişilerdir. Bu pandemi sürecinde sesi çıkan tek kişi şevket keskin başkandır. Diğer seçilmiş zevatlardan hiç ses duydunuzmu? Bu zevatların tek söyledikleri iş yerinizi kapatın, sosyal mesafeye uyun, dışarı çıkmayın, aç kalın, yaşamayın vb. Çünkü her ay düzenli maaşlarını alıyor bir sıkıntıları yok bu zevat ve müdürlerin. Merak etmeyin seçim günü geldiğinde bizde onlara kimin meclisin dışına çıkacağını, kimin çıkmayacağını, kimin kurallara uyduğunu, kimin uymadığını belirleyeceğiz.Millet o gün zevatlara ders verecek emin olun
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    sayın baskan ekmeke yine zam verdiniz 2 tl olmuş
    0
    0
    Yanıtla