SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Proje Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2017-08-01 05:22:09
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi’ne Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi desteğiyle yapılması istenen tasarım çalışması için istişare toplantısı düzenlendi.

Levent Vadisi Seyir Terasında gerçekleştirilen toplantıya, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ile Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş katıldı.

Programda Levent Vadisi’yle ilgili bir sunum yapan Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu,"Levent Vadisi 65 milyon yıllık jeolojik ve jeomorfolojik oluşumları ile dünyada çok nadir vadilerden biri. Arkeolojik anlamda Levent Vadisi'nde aşağı yukarı 10 bin yıllık bir tarih var. Bu 10 bin yıllık tarihe ait izler, yani arkeolojik sit alanı olabilecek değerler tespit edildi. Bu mağaraların birçoğu tarihte yaşama sahne olmuş mağaralar. Bu tespitlerin ardından bir envanter çalışmamız hazır hale getirildi. Çalışmanın içinde vadinin coğrafik ve jeolojik özelliklerinden, proje alanının jeolojisine, vadinin jeopark olarak değerlendirilmesinden arkeolojik envanterine, vadi içerisinde yapılabilecek aktivitelere kadar bir çok konuya yer verildi. DAP'ın desteği ile hazırlanacak alan tasarım projesi ile vadi bir bütün olarak her yönüyle ele alınıp vadinin turizm geleceği şekillenecek bu anlamda bu proje çok önemli” ifadelerini kullandı.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, “Malatya'da sektörlerin her alanda canlandırılması,Malatya'nın sadece bir kayısıya bağımlıktan kurtarılması lazım yoksa kentimizin gelişmesi sınırlı olacaktır.Bu bakımdan yol alınması gereken alanlardan biriside turizmdir. Malatya'da bir Ayasofya bir Efes olmadığına göre bizim potansiyellerimizin tamamını sunabilir hale gelmemiz önem arz ediyor" dedi.

Malatya'nın ekonomik anlamda kalkınmasının ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile mümkün olacağını belirten, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler'de, “Malatya'da sadece kayısıya dayalı bir ekonomi kent istenilen noktaya taşınamaz.Bir tık öteye global ölçekte yeni bir merkeze dönüşülmesi için yeni sektörlerin ilave edilmesi lazım.Bu nokta mutlaka turizmi sürece dahil etmemiz lazım. Malatya'nın çok daha fazla turist çekebilmesine Levent Vadisi büyük bir katkı sunacaktır.Bu noktadaki çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettirmeliyiz" diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından heyet Levent Vadisi Kanyonu'nu gezerek bölgede incelemelerde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hakan (6 yıl önce)
    Bu haber yeni bir haber değil ki yayınlıyorsunuz..!İnternet haber güncel bir haber sitesi değil bence..
    0
    0
    Yanıtla
  • salih yıldırım (6 yıl önce)
    Neden nemrut dağı başlı başına bir turizm potansiyeli olmasına rağmen bir yetkili ve siyasiler neden se nemrut dağın dan bahsetmeden korkuyorlar istediğiniz kadar uğraşın dışardan yabancı yı ancak nemrut dağı için getirebilirsiniz ama sanırım Adıyamanlılardan korkuyorsunuz biraz memleketi düşünün burda idarecilik ve siyaseyt yapıyorsanız
    0
    0
    Yanıtla
  • ADYAMAN LI (6 yıl önce)
    Levet vadisimi önemli yoksa Hızlı Trenmi boş işlerle uğraşmayalım ne olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Önem dereceleri farklı şeyler Ve bakanlık bölümleri de farklı aynı kategoride olan şeyler değiller bana göre levent vadisi önemli size göre demiryolu !! Bu tartışılır yani
    0
    0
    Yanıtla