SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Satış 'Kamu Yararına' İptal Edilmeli..

0
Güncellendi - 2016-12-07 06:01:40
Bu Satış 'Kamu Yararına' İptal Edilmeli..
A- A+ PAYLAŞ

  • Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Yakınca sınırlarında Hazine'ye ait 60 dönümlük alanı satışa çıkardı..

Yakınca'da ilk olarak Malatya Eğitim Vakfı'na tahsis edilen, ancak vakfın okul yatırımı taahhüdünü yerine getirmemesi üzerine geri alınan toplam 60 dönümlük 2 parsel, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarıldı. Ancak, bu arsaların kamu hizmet binası ve yeşil alan için yer sıkıntısı çekilen Malatya'da kamuya tahsis edilmesi için siyasilerin ve yerel yöneticilerin girişimde bulunması gerektiği ifade edildi.

Yakınca'da Huzurevi'nin arka tarafında, E Tipi Cezaevi'nin yan tarafında bulunan, halen Tekel Depoları'nın bulunduğu 15 dönümlük 477 Ada 1 no.lu parsel ile 45 dönümlük 477 Ada 2 no.lu parseller, geçtiğimiz yıllarda eğitim projesi uygulanmak üzere Malatya Eğitim Vakfı'na tahsis edilmişti. Ancak, vakıf geçen sürede taahhüdünü yerine getiremeyince, Hazine bu tahsisi iptal etti.

Söz konusu arsalar, sürpriz bir şekilde bu kez Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. 15 dönümlük 477 Ada 1 no.lu parsel için 600 bin TL, 45 dönümlük 477 Ada 2 no.lu parsel için 1.5 milyon TL geçici teminat konuldu ve açık artırma ile olacak satışa katılmak isteyenlerin 22 Aralık'a kadar teklif vermeleri gerektiği ilan edildi.

SATIŞ İPTAL EDİLMELİ..

Malatya kent merkezinde, uzun süredir devam eden çarpık yapılaşma sonucu kamuya ait alanlar azalırken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, kamunun okul ya da yeşil alan projesi için yer aradığı Malatya'da bu satış girişiminin iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Söz konusu alanların bulunduğu yerin etrafında yoğun bir yerleşimin ve iş merkezlerinin bulunduğu belirtilirken, "Kent merkezi gerek insan gerekse de araç sirkülasyonu yönünden çıkışmış durumda. Çarşı diye tabir edilen merkez artık yükü taşıyamaz durumda. Kent merkezindeki bu sıkışıklığı gidermek için kamu kurumlarının merkezden çıkarılması gerekiyor. Nitekim, bazı okullar için bu girişim başlatılmış durumda. Yakınca'da satışa çıkarılan yer kamu hizmet bina ihtiyacı açısından uygun bir yer. İlin yerel yöneticileri, siyasiler, Özelleştirme İdaresi'nin bu satışına engel olmalı, kamuya ait olan 60 dönümlük alan kamu ihtiyacı için kullanılmalıdır." yorumları yapıldı.

Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- malatyayorum44.com

arsa3

 

arsa1

tekeldepo1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ufuk (7 yıl önce)
    Bir zaman gelecek kamu için arsa bulunmayacak. ..O zaman çok yakın malatya sahip çıkmalı. ..yarın çok geç kalina bilir. ...Her taraf yüksek beton yığını oldu. ...çoook üzülüyorum. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • m.m.yilmaz (7 yıl önce)
    BAKALIM HANGİ YANDAŞA GİDECEK BU ARSA , SÜMERBANK ARAZİSİ GİBİ OLMASINDA SONRA...
    0
    0
    Yanıtla
  • necip (7 yıl önce)
    Malatya'li yöneticilerin yeşille, geniş alanlarla hiç bir işi yok. Şehirleşme nedir, alt yapı nedir, yol nedir ne yazıkki bilmiyorlar. Malatyayı düşündükleri de yok, hizmet etmeye niyetleri de. Tek dertleri yutmak. Yazık ya, bu talan bitsin artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selimm (7 yıl önce)
    Oralar cok degerlendi neden kamu alani olarak kullanilmiyor illa satilmasimi gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ft44 (7 yıl önce)
    burası kesinlikle yeşil alan için en müsait yer
    0
    0
    Yanıtla