SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sezon Burada Oynamasalar İyi Olur"

0
Güncellendi - 2017-03-22 22:11:39
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ tarafından temeli 2012 yılında atılmasına rağmen işi alan yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getiremediği için ikinci bir ihaleyle yeni bir yüklenici firmaya ihale edilen Malatya’nın yeni stadyumu görücüye çıkacağı günü bekliyor.

Yapım çalışmalarında sona gelinen stadın işlerin tamamının 1 hafta içerisinde tamamlanarak anahtar tesliminin yapılacağı belirtildi. Elektrik, su, cam, mobilya, çevre düzenlemesi, koltuklandırma, çatı kaplaması ve saha içi düzenlemesi gibi işleri tamamlanan yeni stadın, zemin dışında kullanıma hazır durumda olduğu belirtildi.

"Malatya’ya layık bir stat yapmaya çalışıyoruz”

Stattaki çalışmaların tamamlandığını kaydeden yüklenici firma yetkilisi Erdoğan Büber, "Malatya’ya layık bir stat yapmaya çalışıyoruz. Şu anda çalışmalar bitmiş durumda. Bizi engelleyecek bir durum yok. Sadece çimin yere adapte olmasını, kök salmasını bekliyoruz. Çok küçük bir kaplamamız kaldı. O da yağmurdan dolayı bugüne kadar sarktı. Ama çok az bir işimiz kaldı. O işi de zannediyorum bu hafta içerisinde bitiririz" diye konuştu.

"Stadın kabulü de bugünlerde yapılacak"

Büber, yeni stadın kendileri için bir gurur vesile olduğunu da kaydederek, "Elbette burası bizim gurur vesilemiz ama burasıyla önce Malatya’nın gurur duyması lazım. Tabii stadın kabulü de bugünlerde yapılacak. Buraya geldiklerinde varsa kabul eksiklikleri yazılacak, onlar tamamlandıktan sonra da biz TOKİ’ye kabulünü yaparak devrini gerçekleştireceğiz. Artık ondan sonraki iş TOKİ ile diğer kurumlar arasındaki görüşmelere bağlı" dedi.

"Bana göre oynamasalar çok daha iyi olur”

Yüklenici firma yetkilisi Erdoğan Büber, Malatyalı futbolseverlerin, 'Bu sezon futbol müsabakası oynanabilir mi?' yönündeki soruya da cevap vererek, "Belki son 1-2 maçı oynayabilirler. Bana göre bu sezon burada müsabaka oynamasalar çok daha iyi olur. Oynanırsa çim zarar görebilir, bu da ileride daha tedavisi zor problemlere yol açabilir" ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • zeki (7 yıl önce)
    Bu uefa takıntısı nedir anlayamadım, avrupa şampiyonası Türkiye'ye verilirse Malatya'da stad 50 bin kişilik olsa maç mı verilecek sanıyorsunuz, şehir, spor ve ulaşım altyapısı, turistik değeri vs gibi konulara kalsa değil buraya Kayseri, Konya'ya bile maç verilmez. İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Trabzon turistik ve altyapı açısından en uygun yerlerdir. Takım uefaya giderse bu statta maç yapılabilir, bu konuda kafa karışıklığı olmasın. Örnek olarak Parma, Torino, Rapid Wien düşük kapasiteli stadlarda avrupa kupası maçları yapmaktadır. Olan aslında Mersin'e olmuş, 25 bin kapasiteli ve turistik değeri var. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_stadiums_by_capacity
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Ya arkadaşım ya benim kafam basmıyor, ya da bu işte bir sorun var. Biri bana anlatsın. Trilyon para ödeyeceksin stad yapacaksın buraya kadar tamam da. Malatya'dan gelen biri stada nasıl giriş yapacak. Alt geçitmi var yoksa üst geçitli bir yol yapıp yolun solunamı gececek. Biri diyecek ışık koyduk ya. Peki o ışıkla ordaki trafik nasıl olur acaba? Millet nasıl sola dönecek. Yazık bence
    0
    0
    Yanıtla
  • bozo (7 yıl önce)
    5 senedir uyduruk bir stad yapacaksınız.stad yapıldığı halde yolunu yapmayan belediyeye ne demeli.koltuklar desen rezalet.bizim rengimiz sarı kırmızı bu böyle biline.ama koltuklarda ne sarı var ne kırmızı.zaten belliydi açılmayacağı, anca taraftarı uyutup durdunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (7 yıl önce)
    Diğer illere yapılan stadlar 35-40 kisilik ve özelikli stadlar ya malatyaninki standart sıradan yani 1 yıl sonra şu eksik bu eksik denilecek çünki tilkinin evleri nasılsa stadda öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Halit (7 yıl önce)
    Milleti oyalamayın.Belki 1-2 maç falan filan demeyin.Stat gelecek sezona hazır deyin ve bu meseleyi bitirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (7 yıl önce)
    Bence bu sezonu inönü stadyumunda bitirmeliyiz çünkü yılların emeği, coşkusu,sevinci,hüznü burada yaşandı ve burada şampiyonluk coşkusunu yaşayarak kapatmalıyız. Böylece seneye süper ligde yeni stadımızın çimleri daha sağlam ve uzun süreli olarak kullanıma hazır olur o zamana kadar ve eksiklikler de giderilir. Acele etmeye gerek yok bir iki maç için . Yeterki biz inönü de oynayalım bu takım için daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    İnşaat yetkilisi koltukları Malatya olarak yazmaktan neden kaçtığını da açıklamalıydı? Koltuk sayısı artmıyor. yapacağın ufak bir çalışmaydı. Bu koltukların karışık dizilmesi nedir? Hoş stat bitse bile yolu yok. Yol olmadan oraya giden taraftar perişan olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • EMRE ACAR (7 yıl önce)
    YAZIK YAZIK SİYASET YÖNETİCİLER HEPSİ 10 YIL GERİDEN GELİYOR ŞAMPİYONLUK YARIŞINA GİRMİŞ BİR TAKIM SAHASI OLMADIĞI İÇİN MAÇLARINI İSTANBULDA OYNUYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (7 yıl önce)
    Acaba koltuk ısıtması var mı ????
    0
    0
    Yanıtla
  • vlkn4444 (7 yıl önce)
    maşallah stadımız tam kayısıya benziyor :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Mektupvar (7 yıl önce)vlkn4444 isimli kullanıcı yorumuna
    ?????:)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (7 yıl önce)
    Bence çok doğru TAM İSABET. Zaten ELAZIĞ maçı da güzelim stad da oynanmaması yüzde yüz oldu. Geriye 3 maç kalıyor.3 maç değmez ÇİMLER KÖKSALMADAN oynanmaya. Oynanırsa gerçekten YAZIK OLUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)Taner isimli kullanıcı yorumuna
    İstanbul uğurlu geldi.Bence Stadı süper ligde kullanmak daha iyi olur.Belki 100 sene kullanılacak ve Malatyalılara hizmet edecek. 1 maçta 22 futbolcu 90 dakikada basılmadık yer kalmayacak.Bence yazık etmesinler bunca zaman beklenildi 1-2 ay daha oynanmasa hiç birşey olmaz.Açılışı yazın yapılır sanatçı gelir süper olur.Zaten taraftarda Malatya da maça geldiği yok.İstanbulda hemşerilerimizden destek FULLL. HAYDİ MALATYAM SÜPER LİGE derken bile içimdeki heyacan bambaşka. ŞAMPİYON MALATYAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    İstanbul uğurlu geldi.Bence Stadı süper ligde kullanmak daha iyi olur.Belki 100 sene kullanılacak ve Malatyalılara hizmet edecek. 1 maçta 22 futbolcu 90 dakikada basılmadık yer kalmayacak.Bence yazık etmesinler bunca zaman beklenildi 1-2 ay daha oynanmasa hiç birşey olmaz.Açılışı yazın yapılır sanatçı gelir süper olur.Zaten taraftarda Malatya da maça geldiği yok.İstanbulda hemşerilerimizden destek FULLL. HAYDİ MALATYAM SÜPER LİGE derken bile içimdeki heyacan bambaşka. ŞAMPİYON MALATYAM
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Tam da Malatya ya göre yapılmış. Ellerine sağlık. Küçük şehirler için uygun görülen ve seyirci kapasitesi bakımından UEFA maçlarına uygun olmayan bir stad. UEFA Standartına uygun olanını Elazığa yaparlar artık. Nede olsa gizli büyükşehir Elazığ, görünürde büyükşehir Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Başakşehir stadı 17500 kısılık yapım malıyeti 100 trılyon üstünde.. Bızım stad 27044 kısılık yapım malıyeti 65 mılyon tl... rakamlara bakılınca ne kadar kalıtesız ucuz bır stad yapılarak Malatya halkının kaldırıldığı görülüyor! Soruyorum? Çıkış tunelındekı bıser inşaat yazısı nedır tavandaki! Biserspor maç mı yapacak orda! Malatya yazıları nerde? Dıgıtal reklam panoları nerde cık etrafını saran? Localar yapıldımı? O stadın etrafını saran çırkın cam kaplama vs nedır? Atalarımız derki? Ya bir işi yapacaksan cık adam gibi yap, yapamayacaksan da bırak işin ehli yapsın! Hıc begenmedım berbat bır stadyum! Gelınde Antalya, Samsun, eskısehır, Konya, Bursa, Antep yapılmakta olan dıyarbakır stadlarını görün! Malatya'yı harcadınız be!
    0
    0
    Yanıtla