SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tesiste Çok Ciddi Bir Çalışma Var"

0
Güncellendi - 2021-03-30 18:30:08
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Hakan Kahtalı ile Ahmet Çakır, atıl durumda bulunan eski Vagon Onarım Fabrikası alanında yapılan ve Kızılay Üretim Üssü’ne dönen Kızılay Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundular.

Milletvekili Kahtalı ve Çakır, Malatya’daki temasları kapsamında Kızılay Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Ziyarette konuşan Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, 40 yıldır atıl durumda bulunan Vagon Onarım Fabrikası’nın Kızılay Üretim Üssü’ne dönüştüğünü ifade etti.

Soylu, Malatyalıların hayaline Türk Kızılay’ını can verdiğini kaydederek, Malatya’da Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük tesisinin yapıldığını belirtti.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise Kızılay’ın yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle ülke olarak gurur duyduklarını dile getirdi.

Kızılay’ın Türkiye’nin güzide yapılarından birisi olduğuna dikkat çeken Çakır, “Kızılay, kan toplama ve kan bağışı başta olmak üzere sosyal içerikli dar gelirli insanlarımıza yardımdan afete maruz kalmış yurtiçinde yurt dışında her türlü mağduriyette insanların yanında olan bir kuruluşumuz. Tabii Malatya’mızda ilk defa ülkemizde belki Türkiye’nin en büyük üstlerinden biri yapılıyor. Kızılay Lojistik Merkezi’nin atıl kalmış bir alanda faaliyete geçiriyor olması hem ülke ekonomimiz hem de Kızılay’ımızın devasa büyük yapısı için oldukça önemli” diye konuştu.

Milletvekili Çakır, Kızılay’ı daha da büyütecek olan bu yatırımın Malatya için büyük önem arz ettiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Haliyle burada yapılacak çalışmalar ulaşım nakliyeler yan ürünlerin üretilmesi de dahil olmak üzere Malatya’mıza istihdam başta olmak üzere çok ciddi katkılar sağlayacak. Bu tesiste çok ciddi bir çalışma var. Çok büyük bir emek verilmiş. Aynı zamanda çok hızlı bir süre içerisinde üretim aşamasına gelen bölümlerde oluşmuş vaziyette.”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da çok kısa bir süre içerisinde önemli bir yatırımın Malatya’ya kazandırıldığını ifade etti.

Hazırlanan plan çerçevesinde Kızılay Lojistik Merkezi’nin tam anlamıyla bir entegre tesis olarak tamamlanacağını kaydeden Kahtalı, “Burada Kızılay’ımıza bağlı üç firmada üretim yapılacak. Kızılay Üretim Üssü’nde hem giyim hem çadır hem de konteynır üretimi yapılacak” dedi.

Kahtalı, Kızılay Lojistik Merkezi’nin Malatya’da kurulmasının önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de Kızılay’ın tek üretim yapmış olduğu üretim üstü olarak burada faaliyet gösterecek. Tabii burası vagon onarım fabrikası olarak yapılmıştı. Yıllarca bu iş burada sağlanamadı. Bugün geldiğimiz noktada Allah’a şükürler olsun bu alan hem Malatya’mız hem ülkemiz hem de dünyadaki bütün mazlumlara çare ve derman olacak” ifadelerini kullandı.

Ziyarette AKP Malatya İl Başkan Yardımcıları Rıdvan Budak ve Kamil Biter ile AKP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu’da yer aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yıllarca atıl vaziyette kalan bu tesisin böyle büyük bir üretim merkezi haline getirilmesi biz Malatyalıları mutlu etmiştir.Şehrimiz için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum.Emeği geçenlerin emeğine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tesis bitince poz vermeye gelen çok oluyor. Sayın vekiller ve belediye başkanları bu tesis 40 yıldır atıl durumda beklerken demiryolu fabrikası Sivas a kuruldu. Burası Kızılay genel başkanı Malatya lı Dr. Kerem Kınık ın gayretleri ile kuruldu. Size kalsa bu tesisi de Elazığa gönderirdiniz. Malatya halkı her şeyi çok iyi biliyor. Birde işçi alımını adaletli bir şekilde yapsanız !!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Şu işçi alımları ne oldu?Başvurduk bırak çağırmayı not bile almamışlardır bari listeye yazın öyle almayın...!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    İş başvuruları sonucu alım noter huzurunda sonuçlandırılmalı bu alım ülkemizin insanımızın hayrına bir alım modeli olmalı kimsenin ahı alınmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    güzel iş emek verenlere teşekkürler malatyaya değer katar.
    0
    0
    Yanıtla