SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ülke İçin Yapılacaklar Var"

0
Güncellendi - 2020-01-01 03:22:51
A- A+ PAYLAŞ

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz, savunma sanayisiyle ortak çalışmalar başlattıklarını belirterek, "Türkiye'nin savunma sanayisinin çeliği de Kardemir'den gidecek." dedi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan AKP Malatya eski Milletvekili Ömer Faruk Öz, AA muhabirine, ülkenin ilk ağır sanayisi olma özelliğini taşıyan Kardemir'in "fabrikalar kuran fabrika" unvanıyla anıldığını ve bu misyonunu sürdürdüğünü söyledi.

Özellikle son yıllarda ülkenin yerli ve milli üretim çalışmalarına fabrika olarak destek verdiklerini, bu anlamda çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Öncelikle otomotiv sektörüne yönelik yeni çelik kaliteleri de üretmeye başladık. Sektörün bağlantı elemanları yapımında kullandığı çeliklerin üretimlerini başarıyla gerçekleştirdik. Ayrıca otomotiv endüstrisine yönelik uluslararası alanda teknik gereklilikleri kapsayan Otomotiv Yönetim Sistemi Belgesi'ni alarak sertifikasyon süreçlerini de tamamladık. Öte yandan sektörün süspansiyon yaylarının yapımında kullanılan çelik ile yüksek karbonlu çelik üretimlerini tamamlayarak pazara sunduk. Sektörün lastik içlerinde kullandığı ve topuk teli olarak adlandırılan çelik kalitelerini üretmek için çalışmalar sürdürülüyor."

Savunma sanayisi çeliklerinin üretilmesi için de kendilerine hedefler koyduklarını aktaran Öz, "Savunma Sanayii Başkanlığı ile görüşmeler yapıldı ve sektöre yönelik üretimler için yeni bir yol haritası belirlendi. Çalışmalar neticesinde sektörün aşınmaya dayanıklı muhtelif parça imalatlarında kullandığı çelikler üretildi. Bu alanda fabrika olarak önemli katkılar sunacağız. Türkiye'nin savunma sanayisinin çeliği Kardemir'den gidecek. Bu ülke için yapılacaklar var. Bizler de hükümetimizin 2023 hedefleri doğrultusunda bir şeyler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Serkan (4 yıl önce)
    Ne yaptınızsa merak ediyorum.kkmse artik hakkiyla bir yere gelmiyor kpss sinavi yapiyosunuz ama sinava giren kisiler yuksek puan alsa bile o bolumun atamasi yani kadro yok ..ozaman neden bu sinavi duzenliyorsun.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya böyle bir değeri malesef kaybetti
    0
    0
    Yanıtla