SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Çok Çeşitli Yeniliklerle Gerçekleştireceğiz"

0
Güncellendi - 2017-05-26 01:53:23
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 9- 16 Kasım tarihleri arasında 7.'si gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin tanıtım toplantısı, İstanbul'daki The Marmara Oteli'nde yapıldı.

Toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erkan Mumcu, Festival Direktörü Suat Köçer, onur ödülü alacak olan Mesut Uçakan ile sanatçı Engin Çağlar katıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak yaptığı konuşmada; "Malatya 7. Uluslararası Film Festivali'ni, bu yıl çok çeşitli yeniliklerle, kurumsal yapısını güçlendirerek gerçekleştireceğiz." dedi. Toplumsal hayatın sanattan bağımsız düşünülemeyeceğini söyleyen Vali Toprak; "Sanata ve sanatçıya daha fazla katkı sunmak, gençlerin sinemaya ve sanata olan ilgisini çekmek için bu tür festivaller önemli. Malatya bir sinema kenti olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Biz de bu yıl ki festivalle Türk sinemasına daha derinlikli katkılar sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında; "7.'si yapılacak film festivaline ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Festival, sinema sektörü açısından önemli bir değer taşıyor. Bu yıl içeriği daha da zenginleştirerek devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sinema emekçisi Halil Ergün, Belkız Özener, Mesut Uçakan’a onur ödülü verileceğini belirten Başkan Çakır, “Bu vesileyle gerek Malatya özelinde, gerekse ülke genelinde, halkımızın festivale katılımını gerçekleştireceğiz. Festival için Malatya’ya gelecek olan tüm sanatçı ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Festival Direktörü Suat Köçer ise, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından yılın seçkin filmlerinden oluşan programlar ve sinemaseverlerin keşif merakını kamçılayacak etkinlikler hazırladıklarını aktardı. Festivallerin endüstriyel açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çeken Köçer, Malatya Uluslararası Film Festivali'nin özgün etkinlikleriyle de ülkemiz sinema kültürüne farklı bir zenginlik katacağını ifade etti. Bu yıl sinemaseverleri yeni ve sürpriz bölümlerle karşılayacaklarını hatırlatan Köçer, yurtiçi ve yurt dışından gelen konuklar kadar Malatyalıların da büyük ilgi gösterecekleri zengin bir içerik hazırladıklarını sözlerine ekledi.

FİLMSAN Vakfı Başkanı Sanatçı Engin Çağlar ise konuşmasında, 2004 yılında Malatya’ya geldiğini ve film çekmek için 1 yıl kaldığını belirterek, “ Tabii Malatya yetiştirdiği 2 Cumhurbaşkanı ile kayısısı ile, Türkiye’de sanayi alanında önde gelen iş adamları ile bulunduğu yerde öne çıkan bir ilimizdir. Merhum İnönü ve merhum Özal’ın, kentin her yerine damgasını vurduğunu gördüm. Bu bakımdan Malatya bir takım özellikleriyle öne çıkan bir il. Şimdi de film festivali ile sanat dünyası içinde öne çıkan bir il durumda olduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Davet edilmesi durumunda Malatya’ya seve seve geleceğini de belirten sanatçı Çağlar, esprili bir şekilde; “Hemen hemen bütün festivallerden onur ödülü aldım, bir tek Malatya kolleksiyonumda eksik” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Bekir (6 yıl önce)
    Memleketim adına yapılan her güzel iş için emeği geçenlere teşekkür ederiz. Tüm salonlarda filmler dönüyor hatta bir çok davet ve indirimli biletler de oluyor. Zaten festivale herkes katılsın diye biletler çok uygun fiyatlandırılıyor. Kayısıyla tanıtamıyoruz bari sinemayla tanıtalım. Tekrar emek sarf eden herkese teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • berkant toy (6 yıl önce)
    malatyayı türkiyeye tanıtmaya devam. çok güzel işler başarıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Film festivalinin yapıldığı tarihte malatya halkına sorsanız yüzde 90 ının haberi yoktur.kendileri çalıp kendileri oynuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • nihal ulusoy (6 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    sosyal medya ve haberleri hatta sokaktaki bilboard reklamlarını hepsini geçtim bir gazete alıp okumazsan belediye başkanı sizin eve gelip ''bizim film festivalimiz var ha bilgin olsun '' diyecek değil ya ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    ...Aman haaa dikkat edin bir eksikli olmasın! sabırsızlık içinde bu film festivalini bekliyuz! Rio festivalinde birkaç sambacı da getirin renkli olsun. Vatandaş ekmek derdinde bunlar 6 ay öncesinden film derdinde. ALLAH akıl fikir versin...
    0
    0
    Yanıtla