SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yılki Tema Peygamberimiz ve Gençlik"

0
Güncellendi - 2018-11-21 04:56:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla, Müftülük ve Büyükşehir Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenledi

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Mevlid-i Nebi Haftası'nın bu yılki temasının "Peygamberimiz ve Gençlik" olduğunu söyledi.

Çimen, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla müftülükte gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1447. yılının seneyi devriyesi olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifinin 8 asırdır kutlu bir gece olarak ilan edildiğini hatırlatan Çimen, "Mevlit Kandili'nde, Hazreti Muhammed'i anmak, bıraktığı mirası anlatmak için kandil geceleri düzenleriz. Biz peygamber sevdalı bir milletin çocuklarıyız ve kandil gecelerinde camilere koşarız, çeşitli etkinlikler yaparız. Bu yıl da Mevlid-i Nebi Haftası 17-25 Kasım tarihleri arasında kutlanmaktadır." diye konuştu.

Mevlid-i Nebi Haftası'nda her yıl farklı bir temanın işlendiğini dile getiren Çimen, bu yılki temanın "Peygamberimiz ve Gençlik" olduğunu ifade etti.

Gençliğin gelecek olduğunu ve Hazreti Muhammed'in gençlere verdiği değeri anlatmak istediklerini ifade eden Çimen, şöyle devam etti:

"Gençliğin önemini, Hazreti Muhammed'in gençlere verdiği değeri anlatmak ve gençlerin önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak gibi konuları 'Peygamberimiz ve Gençlik' temasıyla işleyeceğiz. Kendi kültür ve medeniyetinin ruh ve köklerinden uzaklaşmış, kopmuş gençler, bir ufuk ve gelecek vadetmez. İslamafobi ve İslamı kötü gösterme gayretlerine hız verildiği, İslamafobi değirmenine İslam coğrafyasından suların taşındığı bu dönemde, temel hedefi dünya ve ahiret mutluluğunun temini olan İslam'ın gençliğin idrakine sunumu çok önemli bir sorumluluğumuzdur."

Hafta dolayısıyla birçok etkinlik düzenleneceğine işaret eden Çimen, vatandaşları bu faaliyetlere katılmaya davet etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ETKİNLİKLERİ..

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla “Peygamberimizi Anmak ve Anlamak” üst başlığında Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi işbirliğinde bir dizi etkinlik planlandı.

HAT SERGİSİ

19-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi fuaye alanında “Hüsn-i Hat ve Tezhib Atölye Sergisi” ziyarete açık olacak.

PEYGAMBERİMİ ÖĞRENİYORUM

20 Kasım 2018 Salı günü 10.00-11.30 ile 13.00-14.30 saatleri aralığında Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, Hüseyin Goncagül’ün çocuk ilahileri, Ümit Kaplan’ın İbiş Gösterisi, Kukla ve Çilli, Hacivat-Karagöz Gösterisi ile “Peygamberimi Öğreniyorum” etkinliği gerçekleştirilecek.

NAAT OKUMA YARIŞMASI

“Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri” kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Malatya’daki tüm ilçelerde Ortaokul ve Lise kategorilerinde “Naat Okuma Yarışması” düzenleniyor.

21 Kasım 2018 Çarşamba günü “Naat Okuma Yarışması Finali” gerçekleştirilecek. İki seans halinde düzenlenecek final etkinliği, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda  saat 10.00’da başlayacak ve saat 13.00’daki ikinci programla tamamlanacak.

Ödüller

Birinciye tam altın

İkinciye yarım altın

Üçüncüye çeyrek altın

EFENDİMİZ, ÖNDERİMİZ, PEYGAMBERİMİZ

Çocuk Edebiyatı yazarı ve şairlerinden Ahmet Efe, Malatya’daki çeşitli liselerde gençlerle “Efendimiz, Önderimiz, Peygamberimiz” konusunda söyleşide bulunacak.

Söyleşi programı şöyle:

20 Kasım 2018 Salı Saat-10.00: Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Saat-13.30: Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesi

21 Kasım 2018 Çarşamba Saat-10.00: Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Saat-13.30: Yusuf Kenan Anadolu Lisesi

“CAN MUHAMMED” KONSERİ

23 Kasım 2018 Cuma Saat 19.00’da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musiki Korosu tarafından “Can Muhammed” konseri gerçekleştirilecek.

PEYGAMBERİMİZİ ANMAK VE ANLAMAK

24 Kasım 2018 Cumartesi Saat 19.00’da Ergenekon köprüsü yanında bulunan Yeni Kapalı Spor Salonunda (Şeker Fabrikası Yanı) sohbetleriyle İlahiyatçı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi, Televizyon Programcısı ve Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül Malatyalılarla buluşacak.

Program kapsamında vatandaşların kolaylıkla salona ulaşımlarını sağlamak için Kanalboyu’nda bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu, Eski Belediye Önü ve Çevre Yolunda bulunan Otobüs duraklarında ücretsiz araç kaldırılacaktır.

Otobüs Kalkış Saatleri: 17.30-18.00-18.30-19.00-19.30

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla yoğun bir etkinlik programı düzenlediklerini belirterek, etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.

Bülten- AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • itiraz44 (5 yıl önce)
    Syın müftü Önce 28 şubat artığı merkezi ezan, merkezi hutbe ve merkezi vaazı kaldırın ondan sonra kutlama yaparsınız. Kurum olarak Resulullah s.a.v min kemiklerini sızlatıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cimri (5 yıl önce)
    Makam odasına bakılırsa ödüller biraz cimri olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)Cimri isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle. İşin önemine binaen ödüller çok az. Gençleri harekete geçirmiyor.
    0
    0
    Yanıtla