SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bundan Sonra Kurallara Uyacağız..'

0
Güncellendi - 2020-12-05 19:07:37
'Bundan Sonra Kurallara Uyacağız..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında denetimler yaparken, hatalı sürücüler ise ceza yazılmaması için bahaneler üretti.

İnönü Caddesi’nde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede drone uçuran emniyet ekipleri, "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışının yerleşmesi için trafik işareti bulunan yaya geçidinde yavaşlamayan, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen sürücüleri tespit etti. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik polislerince kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi.

Yayalara yol vermeyen sürücülere trafik polisleri tarafından cezai işlem uygulandı. Kimi sürücü dalgın olduğu için yayayı görmediğini, kimisi ise yayayı fark etmediğini ileri sürdü.

Yaya geçidinde yaya geçerken durmayan bir sürücü, “Cezai işlem uygulandı. Yapacak bir şey yok. Cezayı hak etik. Devletimizin canı sağ olsun. Bundan sonra kurallara uyacağız” dedi.

Ceza kesilen başka bir sürücü ise çok dalgın olduğu için fark etmediğini iddia etti. Sürücü, bundan sonra daha dikkatli olacağına söz vererek, “Bundan böyle yaya geçidinde yayalara yol vereceğim. İşim acele olduğundan dolayı fark etmedim. Polis tarafından ceza kesildi. Yaya bir anda önüme çıktı. Fark etmedim. Yol verecektim, aniden durmuş olsa idim arakan araba bana çarpacaktı” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • hacı (3 yıl önce)
    kışla caddesinden başlayıp ,sıtmapınarına kadar uzanan yol içiresinde yaya gecidi vs tanımayıp park eden araçların arasından her yerden karsıdan karsıya gecen, bostanda yürür gibi arabaların önune atlayan yayalara nasıl bi ceza verilecek...veya yaya gecidinden gecerken elinde telefona bakan biseyler yazan veya yanındaki ile ssalına salına gecenlere ne diyeceksiniz..ama araclara daha kolay ceza yazılıyor,sayın emniyet yetkilileri siz ancak pusuya yatıp araçları avlayın ceza için..bi kaza oldugunda veya ısıklar devreden cıkıp trafik kilit oldugunda ortada gözükmezsiniz arasakta..çünkü o ortamlarda ceza kesecek adam yok..siz rahatınıza bakıp ceza kesmek için pusuya yatın boşverin
    0
    0
    Yanıtla
  • MIRTAZA (3 yıl önce)
    yayaya yol veriyoruz o da kırdıra kırdıra yürüyor hiç saygı duyupta biraz hızlı geçmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ş.bübek (3 yıl önce)
    sürücüler trafik kurallarına yüzde doksan uyuyor ama yaya hiç bir kurala uymuyor.Ne ışık dinliyor nede yaya geçidi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Yaya da kendisine verilen yoldan hızlı şekilde geçse problem yok.Ama yaya bir eline telefon öbür elinde sigara aheste adımlarla yaya geçidi kullanıyor ..... Ya yetki vermişler babasını kesmiş vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Yaya yol veriyorum yaya cep telefon elinde yavaş yavaş karşıya geçiyor emniyet müdürüm ricam yaya niye ceza kesilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    merkez ptt işbankası yaya geçidi hariç yayaya % 90 oranında hiç bir araç yol vermiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Adam doğru söylüyor, yayaya yol verilirken yaya arkadan soldan gelen ve durmayan aracı göremeyebilir ve kazaya neden olur...
    0
    0
    Yanıtla