SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunu da Gördük!. 'Hükümet Konağı Kebapçısı'

0
Güncellendi - 2021-03-05 13:31:46
Bunu da Gördük!. 'Hükümet Konağı Kebapçısı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hükümet Konağı'nın son katının terasına kebapçı tezgahı kurulurken, bu durum ve görüntü vatandaşların tepkisine yolaçtı.

Malatya'nın Cumhuriyet dönemi mimarisinin tarihi ve kültürel eser tescilli simge yapılarından biri olan, şimdi yıktırılmak istenen Sultansuyu Harası binalarıyla aynı tarihlerde inşa edilen Valilik binasının, 2. katının park tarafındaki terasına kebapçı tezgahı kurulduğunu şaşkınlıkla fark eden vatandaşlar, gözlerine inanamadılar.

Valiliğin bulunduğu binada, tepesinde dumanlar tüten ve koku yayan sacdan kebap ocağı bacasını, terasa da meşrubat firmalarının reklamlarını içeren güneşliklerin, binayı çok kötü gösterdiği gibi, Malatya'nın kent yönetim anlayışının ne düzeyde olduğunun da önemli bir kanıtı olduğu öne sürüldü. Bugüne kadar bir resmi binada, hele de 'Vilayet' de denilen Hükümet Konağı'nda böyle bir şeye tanık olunmadığını belirten vatandaşlar, 'gecekondu' olduğu anlaşılan bu duruma derhal müdahale edilip, 'sakil' görüntünün sonlandırılmasını, bunun sorumluları hakkında da gerekenin yapılmasını istediler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

60 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    valilik binasında böyle bir görüntü şık olmamış,bu bina tescil edilmiş koruma altında olduğunu biliyorum birkaç yıl önce restore edildi.ikincisi şehir merkezinde resmi kurumların yemekhaneleri kaldırılmalıdır.yemek yenecek lokantamı yok.sayın valiyi suçlamak yanlış olur onun bu gibi yapısal durumlardan haberi dahi olmaz.buraya onay kim verdi ise hemen üstlerine ifade vermelidir.bacanın orada durması vali beyin kararı ile mümkündür.tabi bu saatten sonra..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sanırım bu Malatya ya münhasır bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    AVM yapılsın bina. Niye kızıyorsunuz fabrikaları AVM yapmadık mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Burda bazı şahısların, Valilik binasındaki o gecekondu kebapçısı görüntüsü için yaptıkları garip savunmalar ve tepkisel habere eleştiriler yaptıklarını görüyorum. Tüm bu kebapçı işini savunanlar ve onun gibi düşünenlerin yanı sıra herkese mevzunun ne olduğunu anlatan çok net bir bir mesaj, hiçbir yoruma açık olmayacak şekilde yine bu haberin altında yeralmış. Bir arkadaşımız, Valilik binasının, "CUMHURBAŞKANININ MALATYA'DAKİ MAKAMI" olduğunu yazmış, nokta. Valilik binası, devletin Malatya'daki yönetim merkezidir, bir nokta daha. Bu kebapçı ocağını bacasını savunanlar bu binanın neyi temsil ettiğinin farkında olmayanlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Scorpion73 (3 yıl önce)
    Eğer doğruysa veli agbabanin diline düşmesin valilik bu bir ciddiyetsizlik hem mesafe maske hijyen diyeceksin hemde sen uymayacaksin cumhur derhal işbaşına dercesine
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    belediyenin haberi olmadi kimse bu durum yapmaz kendi kafasina gore hareket etmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Teknoloji her gün gelişiyor. Artık havadan vb. Her çeşit resimler çekiliyor. Hükümet Konağı bizim gururumuzdur. Bu görüntüyü ben yakıştıramadım. Elbetteki Restoran da olacak yemekte yenecek. Ancak Devlet ciddiyetinden uzak böyle bir görüntü hoş değil. Basın görevini yapıp bunu gündeme taşımış, Sn. Valimizin veya diğer yetkililerinde gerekeni yapacağından şüphem yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Kepab acaba kaç para.ucuzsa öğlenleri gidelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ..bbbne Murat (3 yıl önce)
    Bunun neresi anormal. Nolmus bina yıkılmamış bişey olmamış. Hayırdır..... EDİTÖR'DEN: Kime ne yazarsanız, isminize ekleniyor eleman.. Sen ve senin gibi, başkası için yazdığını kendine isim olarak yazdığının önünde görünce zıplayan, daha önce çeşitli konularda yaptıkları yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla, 'merdiven altı siyaset' terbiyeleri nedeniyle seviyeyi düşüren 'ayak takımı'ndan defolulara da duyuru bu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Konu bina değil. Bina ve inşaat tanrılarının ve nasiplenenlerin veya reayalarının anlayacağı bir konu da değil. Anormal olan bize normal gibi gelen ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde görülmeyen bir kamu . Saltanat kūltürünün, savurganlığının katma degerini hesaba katarak, israf ile yıkılmanın hesabını yaparak binayı değil ülkeyi yıkıma götüreceği kuşkusudur değerli hemşerim . Yoksa yarın o bina var olur. Ama sen veya ben o binada asli resmi işlem yapabilir miyiz kuşkusudur
    0
    0
    Yanıtla
  • Editör bu arkadaşın adı yani niki neymiş.. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah (3 yıl önce)
    Aslında burayı teras restauranta çevirmek daha mantıklı yanina birde kuzu kokoreççi oldumuydu tamam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Kamu personeli için haftalık 40 saatten az çalışanlara 1 öğün yemek verilmesi yasal prosedüre uygun. Ancak yemek demek mangalizmi kamu binasının temeline dikmek demek değil. Hastahane , ordu vs gibi zaruri durumlar hariç zellikle ''şehir merkezlerindeki'' tüm kurumlardaki kamu personelinin daire içinde yemek yemeleri ve bu masrafı kamu giderlerine yazmaları etik değil. Valilik çalışanlarının merkezde yemek yiyeceği ve çevre lokantacı esnafına katkıda bulunabileciği muhakkak. Kamu personeli için torpilin had safhada olduğu bir çok uygulamada olduğu gibi bu yasal uygulama da bir hastalıktır. 81 ilde.n oluşan toleransı hesaba kattığımızda israf kalemi can çekişebilir. Dolayısı ile malatyahaber editör aklının bu haberi bir neşterdir. Şiddetle destekliyorum. Konunun kişi ve kurumlarla alakası yoktur. Tamamen zihniyyet meselesidir. Ülkedeki savurganlık algoritmasının tipik örneğidir. Kusura bakmayın arkadaşlar alışkanlıklarımızı sorgulamamız lazım. Kimin menfaatine değerse değsin, ülke menfaatine değmesin yeter ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali bey yine kitabın ortasından konuşmuşsunuz ağzınıza sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    gucu olan mevkisi olan istwdiyini yapiyi vatandaş yapsa dışarda ceza ve tezgah gider
    0
    0
    Yanıtla
  • TAŞ (3 yıl önce)
    Oldu olacak birde kokoreç yapsalar keyifler daha bir gıcır olsa ... Hükümet konağında ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Aşığı Köyüsü Gülümuşağı (3 yıl önce)
    Kebabı kıymadan mı yoksa satırdan mı yapıyorlar acaba? Kafama takıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hükümet Konağı Kebabçısının yiyicisi, amir taklacısı, haybeden memur taskinreis_44 (3 yıl önce)
    Memlekette eline bir mikrofon bir kamera alan yada çıkma bilgisayar bulan haberci!!! olmuş ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zoruna mı gitti kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasız (3 yıl önce)
    Türkiyede yemek pişirilen bütün kurumlarda ızgara tezgahı vardır. Valilik yeri yeri müsait olduğu için bunu buraya yapmıştır. Sanki hergün kebap yapılıyor. MlatyaHaber dünyadan bi haber... Böyle haber olmaz. Lütfen haberinizi provokasyon yapmadan verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    her resmi kurumun yemekhanesi vardır kebapda yapar corbada yapar ekonomiyi ve covid19 unuttunuz menurların yemek hane hesapındasınız sizler önce yağın 73 bulgur. 5.50 princ 13.00 vb fiyatlarına bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • yalaka zevzeğin biri (3 yıl önce)
    Ben de pantolonumu daraltmak için terziye verdim. Normal bişey belki ama sizin için haber değeri taşır belki diye düşündüm. İsterseniz resim de atabilirim manşet yaparsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (3 yıl önce)
    1,5 Duble olsun ustam benimki...?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hükümet Konağı Kebabçısının Müşterisi, bina çalışanı taskinreis_44 (3 yıl önce)
    1. O fotoğrafını çektiğiniz yer valiliğin personel yemekhanesi o bina yapıldığından beri var 81 ilin valiliğinde de yemekhane var ayrıca ızgara türü yemekler sadece dışarı teras kısmında yapılıyor ayda yılda birkaç kereye mahsus olarak koca terası olmasına rağmen gölge amaçlı tente bile yapılmıyor o şemsiye sadece yemek saatinde 1 saatliğine kullanılıp kaldırılan bir şey bunda garip olan haber değeri olan ne derdinizin habercilik olmadığı haber yapmak olmadığı çok aşikar bu zihniyette olmanızı yadırgadım o binaya gitmiş biri olarak bina gayet iyi kullanılmış dizayn edilmiş ve korunmuş habercilik yapın haber yapın muhalefet partisi gibi olmayın malatyayi çok düşünüyorsanız tarihe önem veriyorsanız o binanın kapıları herkese açık önce bir zahmet edip gidip bakın sorun araştırın öyle haber yapın uzaktan resim çekerek degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Valilik binasında kebapçıyı savunan kusura bakmayın ama net devlet ve kent terbiyesi almamış bir güruhtur
    0
    0
    Yanıtla
  • Editör teşekkür ederim ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kuş beyinli malatyasız (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    yorumunuzdan hoşlaşmadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuş beyinli olduğun içindir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Sözün bittiği yer yapanın da savunanın da cibiliyeti ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    Yahu haberde neyi anlamadınız? Kardeşim kimse size aç kalın demiyor, yemekhanenize kimsenin itirazı yok. Ama hükümet binasında kebap dumanı tüttürmek de neyin nesi? Nerede görülmüş resmi kurum yemekhanesinde kebap pişirmek? Orası lokanta mı? Tabldot olur belli bir tür yemek pişer. İşine gelen yer işine gelen yemez. Ama bunlar cılkını çıkarmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuyan adam (3 yıl önce)
    80 gramlik kebabı esnafın sattığından ucuza yemek uğruna görevini yapan bir basın kuruluşuna, o gecekondu manzarasını savunup kendi memuriyet anlayışlarının kalitesini ortaya koyanlarca, bu kadar saldırilmasi cok garip bir durum.degil mi ? Bu zihniyetteki adamlar yarın binanın önüne masa sandalye atar, orada çalışmaya başlar. Olmaz demeyin. Bu Valilik binasındaki kebapçı dükkanını savunanların düzeyi bu. Kapasite bu, düzey bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Ruhi (3 yıl önce)
    Yorumlardan anladığım kadarıyla Vali Bey de malatyahaberin hakli bir eleştiri yaptığını dusunmus olmalı ve tahminimce kebap isini kesmiş olmalı ki çoğunluğunun kebap sever devlet memuru olduğunu düşündüğüm bu insanlar çok sinirlenmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah.et (3 yıl önce)
    Bu haberi yapanlar geçekten gazeteciyim diyip ortalarda gezmeyin yazık burası kurum yemek hanesi haber yapanlar belkide burda yemek yemişlerdir malatya da bir çok kurumun yemekhanesi var hepsindede mangal bacası borusu var inanın nasıl bir gazetci olduğünüzü gösterdiniz .....yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Leyla (3 yıl önce)
    Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan, gecekondu tarzi kebap dumanının hükumet konağı üzerinde tütmesi bir yana pandemi döneminde can çekişen küçük esnafa destek vermek adına lokantalarda yerseniz nolur yani nolur ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (3 yıl önce)
    Yeni değilki eskiden beri var ne var bunda ne güzel personeline özen gösteriyor işte provakasyon yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Kesinlikle hemen kaldırılmalı. Ayrıca eski belediye meydanında Emekliler parkını da Çay Ocağına çeviren Belediye bu durumuda hemen sonlandırmalı. Köy meydanı gibi,şehrin orta yerinde ki ucube görüntülerden kurtulmak ümidiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Pandemi sürecinde misafirlere kebap yapılmış olabilir veya valilik çalışanlarına yemek yapılmış olabilir diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yms (3 yıl önce)
    Oranın ne olduğunu bilmeden uzaktan gördüğünüz duman ile bir varsayimi varmakta üzerinize yok vesselam....
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Yorumlarda açıklama denilmiş te,neyin açıklaması yapılacak.görünen kebapçı açıklama istemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Patron (3 yıl önce)
    Aman valim dikkatli ol ahmet Çakır başkanın lakabı helvacı kaldı bak senin ki kebapçı kalır
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye Sevdalisi (3 yıl önce)
    Sayın editör galiba haber bulamadınız üst kat memurların yemekhanesi orada ızgara da yapılıyor sulu yemekte tava da ve bu yıllardan itibaren böyle bunun yerine sayın valimizin koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptıklarını ön plana çıkarsanız daha güzel olur böyle saygın bir gazeteye bu haberi yakıştıramadım araştırma yapılsa çok daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih kabasakal (3 yıl önce)
    A çok ayıp hükümet konağı mı yoksa kebap dünyasımı Vali yi açıklama yapmaya çağırıyoruzz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Bu gereksiz ve tuhaf duyarlılığınızı binaya yıllar önce yapılan sözde restorasyon sırasında da dile getirseydiniz keşke... personel yemekhanesinden çıkan boruyu gündem yapmak tuhaf açıkçası...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan Yolaç (3 yıl önce)
    Habercilik anlayışınız taraflı ve kötü niyetli geldi. Bir kuyruk acınız olduğu çok bariz malatyahaber takımı. Noldu rüşvet verdiniz de valilik kabul mu etmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Böyle habercilik anlayışı olmaz, işin aslını astarını araştırmadan haber yaparsınız "gazeteciyiz" diye gecinirsiniz böyle bir haber sitesine yakışmayan bir haber olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salak mehmet (3 yıl önce)
    bu haberi yapanı çok merak ediyorum. bir geri zekalı olarak ben orası valiliğin yemekhanesi ne olmuş yani diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Aydın Usta'nın Yeri ???? Şaka bir yana , ne hale geldi memleket ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasa (3 yıl önce)
    Lokantaları kapat terasa kebapçı aç
    0
    0
    Yanıtla
  • Enik İbrahim (3 yıl önce)
    MALATYAHABER basitleşmenin adice haber yapmanın GURURU içinde olsa gerek. Yazıklar olsun (Yalvaç ve Kozluk) ikinize de her yerde sizi ifşa edeceğiz bu mesleğin yüz karası oldunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osmanlı torunu (3 yıl önce)Enik İbrahim isimli kullanıcı yorumuna
    Yazık. Çok yazık... Bir eleştiri yapayım, bir eksiği kapatayım, bir argüman üreteyim derken, hakaret, küfür yazarak düzeyinizi ortaya koymuşsunuz... Bu habere dair mantık süzgecinden geçirilmiş bir cümle ortaya koyamadığınız gibi muhtemeldir ki seviyenizin gerektirdiği hakaretleri sıralayıp 'Yüz karasından' bahsetmişsiniz... Cümlelerinizle karakterinizdeki yüz karalığını beyninizdeki boşluğu yeterince ifşa etmişsiniz...Her şeyde olduğu gibi tepkiyi ortaya koymanın da bir adabı vardır, bir şeye tepki vermek demek küfür ve hakaret etmek demek değildir. Demek ki hayata dair bütün bilginiz de hakaretten ibaret... Aynı manzara, Beştepe'de, TBMM'de, Ankara- İstanbul valilik binalarında olsa bunu yapanlara ne olurdu? Tabi kafa çadır topluluğu düzeyinde olursa ondan çıkacak yorumda böyle olur. Aslında tepkim size değil, sizin kapasitenizdeki adamları o binalara getirip oturtanlarda. Burde ifşa edeceğiz demişsin. Keşke ifşa ederken ortaya çıksanda herkes bu 'mal'ın suretini görse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beleş kebap mı var. Yoksa milletin 30 liraya yediği kebabı 8 liraya mi yiyorsunuz. Az haya edin orası Cumhurbaşkanının Malatyadaki makamı
    0
    0
    Yanıtla
  • Enik İbrâhim ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Keyfi Kaçan Vatandaş (3 yıl önce)
    İşsiz misin malatya haber yoklukta haber bulamayınca bunu mu haber yaptın o kadar şehidimiz varken tam manşetten verilecek bir haber tebrikler keşke haber yapmadan bir sorsaydınız kuruma işin aslını
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasız (3 yıl önce)
    MalatyaHaber'in bu yaptığı provokasyondur. Malatya'nın 1 numaralı kurumunu, işin aslını astarını öğrenmeden kötülemektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Madem bu habere provokasyon diyorsunuz,İşin aslını anlatında öğrenelim.Sizin söylediğiniz gibi,Malatyanın 1 numaralı kurumunda olmaması gereken bir durum olduğu için bu haber yapılmış.Yada acaba Malatya dışında şehirlerdeki hükümet konaklarında bu tür binada hizmet veren kebapçılar var mı?Aydınlatırsanız bir vatandaş olarak olayın gerçek nedenini bizde öğrenmiş oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (3 yıl önce)
    yuh ya daha neler görecek bu gözler acaba. acil kaldırılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Hükumet konagi kebapçı degil de 'Aydın Usta'nin Yeri' ismi sanki daha yakışır!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ardın (3 yıl önce)
    Beylere afiyet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Valilik açıklama yapmadan bir şey söylemek istemiyorum,valimiz sayın Aydın Baruş inşallah bir açıklama yapar ,bizde olayın aslını öğrenmiş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kadar abartılacak bir mevzu mu? Basın ülkede herseyi bitirdin de sıra buna mı gelmiş, saçma sapan haber yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla