SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burada Bir Zamanlar İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu Vardı!

0
Güncellendi - 2019-12-21 23:50:20
Burada Bir Zamanlar İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu Vardı!
A- A+ PAYLAŞ

İktidar partisinin bir seçim döneminde gündemine getirdiği 'Millet Bahçesi' projeleri kapsamına sokulduktan sonra, Malatya'nın spor tesislerine olan ihtiyacına, özellikle de bulunduğu bölgedeki tesis yetersizliğine rağmen, bunlar göz önüne alınmayıp, iyice değerlendirme yapılmadan, zihniyet olarak daha önceki yıllarda da üzerinde tek çam ağacının bulunmadığı İnönü Caddesi'nin adını 'Çamlıca Caddesi'ne dönüştürmeye teşebbüs edenlerin devamı olan dönemin bazı yerel yöneticilerinin, tesislerin isimlerinden kaynaklanan 'sorunları' nedeniyle,alelacele 'törenle' yıktırıldığı yorumları yapılan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun bulunduğu, yıkımdan sonra mezbelelik duruma gelen alana yaptırılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

GÜRKAN İNCELEME YAPTI..

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, söz konusu alanda inceleme yaptığı, ayrıca yanında götürdüğü Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç'ın da 'şaheser bir proje' olarak nitelendirdiği Millet Bahçesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'nun bülteni şöyle:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların başladığı Millet Bahçesinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç, MASKİ Genel Müdürü, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Ortaç: Şaheser bir proje

Yeşil Kuşak ve Millet Bahçesi Projesinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç, “Bu alanda yapılacak olan projenin hayata geçirilmiş olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Tamamlandığı zaman şaheser bir proje ortaya çıkacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel hizmetlere imza atıyor. Sayın Başkanımızın hayallerinin olduğunu biliyorduk. Her zaman söylediğimiz gibi, hayalleri olmayanın hedefleri de olmaz. Bu alana yapılacak olan projenin Malatya’mız için hayırlı olacağına inanıyorum” dedi. 

Gürkan: Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek

Yeşil dokusu ve sosyal donatıları ile vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek olan Projenin yaklaşık 43 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Millet Bahçesi Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 43 dönümlük bir alan üzerinde başlatılmıştır. 

Tamamlandığı zaman ilimize, şehrimize değer katacak bir proje olan Millet Bahçesi projesinin ileriki aşamasında Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi ile akabinde Atatürk Kız Lisesi ve Hürriyet Parkı ile birleştirilerek büyük bir alanı yeşil bir koridora dönüştürmüş olacağız. Bu çalışmalarımızın akabinde Hürriyet Parkı karşısında bulunan Ticaret Liselerinin kaldırılarak Malatya’da törenlerin gerçekleştirildiği alan olarak da düşünüldüğünde burasının bir bütüncül olarak Malatya’ya değer katacağını ifade etmek istiyorum.

Çalışmalar belli bir aşamaya geldiği zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Sayın Bakanımızı da temel atma törenine davet ettik. Proje belli bir aşamaya geldiği zaman temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bir yıl içinde bu proje tamamlanarak Malatya halkının hizmetine sunulacak. Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Gürkan: Güzel bir mekânı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız

Başkan Gürkan proje kapsamında 43 dönümlük alan üzerinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Proje; Açık ve kapalı otoparklar, Millet Kıraathanesi, Afet Toplanma Alanı, Koşu, Yürüyüş ve Gezi Parkurları, Çocuk Oyun Alanları, Kültür ve Spor Alanları, Basket ve Voleybol Sahaları, Havuzlar, Ahşap Kaplama Köprü, Seyir İskelesi ve Dinlenme Alanı ile piknik masa ve oturma alanlarının olduğu yaklaşık 23 bin metrekare yeşil alanı kapsamaktadır.

Yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile Malatya’mıza yakışan bir mekânı daha hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu."

Malatya kent hafızasının önemli yapılarından olan, yerli her Malatyalının anıları bulunan ve bir kısmı şimdi artık devre dışı kalan 'yıkım ekibi' tarafından, neredeyse yıktırıldıkları son güne kadar kente hizmet veren stad ve spor tesislerinin yerine burada kaybedilen tesislere alternatif bir proje bulunmuyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Bazı zihniyetler bu töreni Atatürk ve İnönü adlarını sildikleri için yapıyorlar. Yoksa millet bahçesi hikaye. Amaç park yapmak olsa şehrin yoğun yaşam alanlarında geniş parklar planlanırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan (4 yıl önce)
    Tek amaçları Atatürk ve silah arkadaşları ile ülkenin kurucu değerlerini, Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmektir. Bunu yavaş yavaş, insanların gözüne batırmadan yapıyorlar. En basitinden "Türk malı" yerine, "yerli ve milli" diyorlar. Vatanını seven adam hiç devletin fabrikalarını yok edip veya Araplara satar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Uğraşmayın.Oraya bina dikin derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Orayı düzleyin.Birkaç tanede bank koyun işsizler gelsin otursun.Al sana park.Size söylüyeyim mimar ve mühendiside bunu yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Atarürk ve İnönü bu ülkenin kuruluş ve kurtuluşunun baş mimarlarıdır. Malatya şehri de bu iki güzide insanın ismini stad ve spor salonuna vermiştir. Bu tesisler eskidiği için yıkılabilir. Ancak isimler yaşatılmalıdır. Yapılan ve yapılacak benzer tesislere aynı isimler verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Stadin kapali spor salonun yikilmasina karsi Degiliz.sorun ataturkun Inonunun tekrar yeni Yapilan stad Lara verilmesi ama unutmayin Birgun bu millet sizleri sorgular
    0
    0
    Yanıtla
  • Amaçları zaten o. Atatürk ve silah arkadaşları ile ülkenin kurucu değerlerini yok etmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    Vayy be Başkan olayı çözmek ve anında müdahale etmek için olay yerinde araştırma ve incelemeler yapıyor! Üstelik yanında olağanüstü tecrübeli ekibiyle birlikte..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hele bekleyeyim yılbaşı yılbaşı diyorlar ne olacak :)
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    Ve Malatya Malatya değil artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Taştepeli (4 yıl önce)
    Gözlerime inanamiyorum,sivas caddesi ucbaglar mahallesi muhtari Abdulvahap ortac,2 donemdir mahalleye bi hizmetin olmaz.baskani gordunmu yanaş.ne guzel düzen be..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sunay (4 yıl önce)
    Arkadaşlara katılıyorum malatya halkı için hiçbir şey yapılmıyor bostanbaşında oturuyorum ve otobüslerde üst üstte gitmekden usandık bir hat koydular halk otobüsü şöförleri müşterimiz azılıyor diye kaldırdılar başkan bir gün gelip o otobüslere bir de kendi binse halk ne durumda seyahat ediyor görse
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Şehir trafiğinin en büyük nedeni bedava kartların çok sayıda olması, mecburen dolmuşa ya da kendi aracımıza biniyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (4 yıl önce)
    Bu Millet Havai Fişeklele yıkım Yapanlarıda Unutmayacak..Oralar Elden Gecirilip Amatör Sporculara Ve Altyapıya Hizmet Verebilirdi..Elin Memleketinde 100 yıllık Stadlarla Gurur Duyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    23 dönüm yeşil alan için bu kadar debdebeye gerek yok.23 dönüm bahçeye 230 tane fidan dikersin.her biri 10 tl den .millet bahçesine bu kadar ağacı bir günde ekiyor.kimsenin ruhu duymuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Bu nasıl bir haber yazisidir.Köşe yazısı gibi.1960 lardan kalma ,depreme dayanaksız yapılar,nedense birden kıymete binmiş.daha modern stad.,kapalı spor salonu yapılmış.Bakıyorlar ama görmüyorlar.Bu alan için hemen birilerine peşkeş çekilecek geyikleri yapanlar şimdi şokta.Yapılan bölgenin en büyük yeşil alanını nasıl e lestirelim derken resmen sacmalamislar.Haberin başlığına baksanıza.Resmi koyup,burada bir zamanlar ınönü stadı ve Atatürk kapalı spor salonu vardı.Hadi yaa.iyiki söyledin.Garip olan ise bu haberin altına ciddi ciddi haklısın abi tarzında yorumlar yapılması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Standın adı İnönü, kapalı spor salonunun adı Atatürk'tü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sukru (4 yıl önce)
    Belediye başkanımız yemeği pişirmiş, muhtarlar derneği başkanı ise yağcılık olsun diye limon sıkmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖREN GÖZ (4 yıl önce)
    43 dönüm araziden bahsediliyor.23 dönüm araziden bahsediliyor.resim inönü stadyumunun yerini gösteriyor.kemel özalper endüstri meslek lisesi yıkılacakmı ,kalacakmı anlatmıyor.ortada hiçbir çalışma yok. muhtarlar dernek başkanı abdulvahap ortaç konuşmalarına yer veriliyor. sanki proje bitmiş açılış yapılıyor gibi.bu park açılıncaya kadar 20 defa haber yapılır.selattin gürkanın işi bu . iş üretmeden haber yaparak gündem oluşturmak.malatyalı olarak bu haber beni mutlu etmedi .
    0
    0
    Yanıtla
  • Meslek lisesi yıkılamaz çünkü orası sit alanı Malatya nın en eski ve wn güzel binaları var
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayırdır kardeş.Sen mi sıt alanı olarak belirledin.Neden kimsenin haberi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys Karani (4 yıl önce)Neco isimli kullanıcı yorumuna
    ŞKÖ EML'nin tamamı tarihi binalardaan ibaret değil. Bu kampusteki binaların çoğu tarihi hususiyeti olmayan binalardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Çamurlu mahallesi merkeze 6 km mesafede vatandaşlar merkeze gelmek için 2 geri dönüş için 2 bilet toplamda 4 bilet parası ödeme yapıyor bu mesafe için son 1 aydır böyle oldu inşallah sayın Başkan bu yanlışı en kısa zamanda düzeltir vatandaş mağdur durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle Üniversite tokiye 2.kez bilet basarak çıkıyoruz araştırma durağından
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa (4 yıl önce)
    Sayın baskan belediye boğazına kadar borçta zaten herkes adamını doldurmuş sözleşmeli afaki yüksek maaşlarla hangi parayla yapılacak bu park
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın taşeron olarak çalışan 3600 alıyo sözleşmeli olan 6850 alıyo ayni işi yapıyorlar adaletsizlik değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • O da birşeymi onlar hic calışmıyor typ den işkur dan gelen olursa her işi yapıyor aldığı 2020 tl kadrolusu da taseron kadrosuda keyif içinde ya işsizler 6 alinsalar garibim bayram ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hükümdar (4 yıl önce)Neco isimli kullanıcı yorumuna
    Torpili olan sözleşmeli çalışıyor ne güzel dünya Selattin baskan adaletli bir insan buna dur der bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözleşmelilerin hepsi taşeron kadrosunda devam ettirilecek bu sene.
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (4 yıl önce)
    malatyanın kadim kültürü yok edilidi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Güzel bir projenin öncülüğünü yaptığınız için teşekkür ediyoruz size Selehattin Baskan,senin gelmenle birlikte Malatya ya hareket geldi ancak,otobüslerin aşırı yoğun olması ve yollarda otobüs durağının olmaması halk nezdinde sizin için iyi bir imaj oluşturmuyor yetkililer sadece oyalıyor bizi ,biran önce buna çözüm bulunmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Selahattin gürkan bir ögretmen ne bir şehir planlamacısı ne bir mimar ne bir mühendis şov yapar gibi yine poz vermiş yapılan ne mi var hiçbirşey orası öylece bomboş duruyor geceleri tinerci batağı durumunda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Eski belediyenin önü,Emekliler parkı süper bir şehircilik anlayışı ile acaip bir yer haline dönüşmüş.Buradan da fazla bir beklentiye girmemek gerek.
    0
    0
    Yanıtla