SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük İhtimal Hayvandan Bulaştı'

A- A+ PAYLAŞ

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) kaynağını araştırmak üzere Çin’in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, korona virüsün büyük ihtimalle hayvanlardan insana bulaştığını açıkladı.

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) kaynağını araştırmak üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentine 14 Ocak’ta gelmişti. DSÖ ekibi, zorunlu karantina sürecinin sona ermesinin ardından incelemelerini sürdürdü.

DSÖ ekibi araştırmalar kapsamında, ilk korona virüs hastalarının tedavi edildiği Hubei Entegre Geleneksel Çin ve Batı Tıbbı Hastanesi, Jinyintan Hastanesi, Wuhan'daki en büyük hayvan ve deniz ürünleri pazarı olan Baishazhou, Wuhan'da bir hayvan hastalıkları merkezi gibi pek çok önemli yeri ziyaret etmişti. İncelemeler üzerinde açıklama yapan DSÖ ekibi, Çin'de korona virüsün büyük ihtimalle bir hayvandan insana bulaştığını bildirdi.

Korona virüs büyük ihtimalle hayvandan insana bulaştı

Korona virüsün hayvanlardan insana bulaşmış olma ihtimalinin daha önce de var olduğunu vurgulayan DSÖ ekibi lideri ve DSÖ Gıda Güvenliği ve Hayvan Hastalıkları Uzmanı Peter Ben Embarek, “Yapılan yakın inceleme ve ziyaretler, salgının ilk çıktığı günlerdeki korona virüse ilişkin anlayışı çok değiştirmedi“ dedi. Ben Embarek, "İlk bulgularımıza göre, korona virüsün bir ara taşıyıcı aracılığıyla insana bulaşma ihtimali yüksek. Bunu kesinleştirmek için daha fazla çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

Dünya çapında korona virüsün ortaya çıkışına ilişkin merak artarken DSÖ ekibi korona virüsün laboratuvarda üretildiği iddialarının “pek gerçekçi olmadığını” duyurdu. Ben Embarek, DSÖ ekibine böyle bir ihtimal olmadığı için yeni bir çalışma önerilmediğini söyledi. Ben Embarek “Wuhan Enstitüsünün laboratuvarından bir virüsün sızıntısı son derece nadir ve zor“ ifadesini kullandı. Ben Embarek, korona virüs salgınından önce herhangi bir laboratuvarda korona virüse ilişkin bir rapor bulunmadığını da vurguladı.

Wuhan, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız