SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Ampute Lige Hazırlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, yeni sezona hazırlanıyor. Turuncu yeşilliler, Süper Lig için iyi bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Geçen sezon Ampute Futbol 1. Lig 2.Grup’ta mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, Süper Lig'e çıkma başarısını göstermişti. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Süper Lig'e adım atan turuncu yeşilliler, bu sezon Süper Lig'de mücadele etmeye hazırlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, 25 Kasım'da başlayacak olan Süper Lig maçları kapsamında hazırlıklarına başladı. Turuncu yeşilliler, kadrosuna katacağı yeni oyuncularla birlikte iyi bir kadro oluşturup, Süper Lig'de de iyi bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

STATÜ YAYINLANDI

Ampute Futbol Süper Ligi'nin statüsü yayınlandı. 2018-2019 sezonu Ampute Futbol Süper Ligi'nin statüsü şöyle:

Ampute Futbol Süper lig müsabakaları; Ampute Futbol Müsabaka Talimatı ve ilgili diğer Yönergelerin hükümlerine göre oynanacaktır.

Ampute Futbol Süper Ligi 2018-2019 sezonu 25 Kasım 2018 tarihinde başlayacaktır.

Ampute Futbol Süper Ligi 2018-2019 Sezonu 10 takımın katılımı ile 1 gurupta, çift devreli lig usulüne göre oynanacaktır.

Müsabakalar sonunda birinci olan takım Türkiye’yi Uluslararası müsabakalarda temsil edecektir.

Birinci olan takım Uluslararası müsabakaya katılmayacağını dilekçe ile Federasyona bildirmesi halinde ikinci veya sıralamayı takip eden takım ülkemizi temsil edecektir.

Sezon sonunda son iki sırada yer alan takımlar Ampute Futbol 1. Ligine düşeceklerdir.

2018-2019 sezonunda Süper Lig takımları için yabancı oyuncu kontenjanı 4+1 dir.

Ampute Futbol 2018-2019 sezonu sonunda Federasyonumuzun Ampute Futbol branşında Antrenörlük kursu açması halinde 2019-2020 sezonunda Süper ligde yer alacak Kulüplerin bünyesinde en az 1.Kademe Antrenör belgesine sahip Antrenörü ile müsabakalara katılmaları zorunlu olacaktır.

Bu Statüde yer almayan konularda Federasyon yetkili kurulları karar vermeye yetkilidir.

YABANCI OYUNCU SAYISINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ampute Futbol 2018-2019 sezonuna katılan takımların bünyelerinde bulundurabilecekleri yabancı uyruklu sporcu sayılarında ise değişiklik yapıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "Federasyonumuz Ampute Futbol 2018-2019 sezonu 1.transfer dönemi 01 Temmuz 2018 tarihinde başlamış olup, liglerin başlamasından önceki son çalışma gününün mesai saati bitimi sona erecektir. Ampute Futbol 2018-2019 sezonu müsabakalarına katılacak kulüplerimizin talepleri doğrultusunda Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereğince;

Süper Lig’de müsabakalara katılacak takımlarımızın bünyelerinde 4+1 yabancı sporcu transferi yapabilmesine karar verilmiştir. Ampute Futbol 2018/2019 sezonu müsabakalarına katılacak tüm takımlarımıza önemle duyurulur" denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız