SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi 2022'nin İlk Toplantısını Yaptı

0
Güncellendi - 2022-01-12 22:04:16
Büyükşehir Meclisi 2022'nin İlk Toplantısını Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılı Ocak ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 12 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından meclis açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediye unvanını aldıklarını söyleyerek, “Toplantımızın Malatya’mıza, ilçelerimize ve mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 2021 yılında hakikaten Malatya’mıza bütün belediye başkanlarımızla birlikte, vekillerimizle birlikte, sivil toplum örgütlerimizle birlikte ve paydaşımız olan siz değerli belediye meclis üyelerimizle birlikte güzel hizmetler yaptık. Şu anda Türkiye’de açık arayla en fazla yatırım yapan belediye unvanını aldık. Bu hizmetler bizim için yeterli değil. Çünkü Malatya geçmiş dönemde insanlık medeniyetinin yazıldığı bir şehirdir. Yine geçmiş dönemde Fetih destanları yazan ve yine geçmiş dönemde ilim irfan sahiplerinin ilim irfan destanı yazdığı bir şehirdir. Dolayısıyla biz böyle bir şehirde üzerimize düşen vebal ve sorumluluk da bu şehrin geçmişine de gelecek hazırlamak hepimizin boynunun borcudur. Allah’a şükür pandemiydi depremdi gibi ekonominin bu geçtiği dönemde Malatya tarihinde tarihi hizmetlere imza atıyoruz. Bu anlamda bütün arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum. İlçe belediye başkanlarımızda kendi ilçelerinde yoğun bir gayret çabası içerisinde meclis üyelerimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisinde. Bütün ilçe başkanlarımı ve meclis üyelerimi de tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. 2022 yılının da hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Gece gündüz demeden görevlerini ifa etmeye çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Onlar bizim sahadaki beş duyu organımızdır. Çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

Geçtiğimiz gün vefat eden Özel Harekât Polisimiz Ferhat Özcan’a da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine geçtiğimiz günlerde Bursa’da bir yangın olayına müdahale etmek için görevlerini yerine getirmek isteyen Bursa Büyükşehir Belediyemizde çalışan 4 itfaiye erinin geçirdikleri kaza sonucu şehit olmuşlardır. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum ” dedi.

"KARARLAR YEREL BASINDA DUYURULSUN"

Başkanın konuşmasından sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, “10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Bayramını kutladıktan sonra; “Basın ve genel anlamıyla medya; gelişmiş demokratik toplumlarda kamu otoritesi ile kamuoyu arasında bir köprü görevi görmesi, mevcut iletişim kanallarıyla toplulukların haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesine yardımcı olmaktadır. Bilhassa gazeteler doğru ve güvenilir haberin adresi ve etkili bir duyuru özelliğini uzun yıllardır sürdürmektedir. Gazetelere destek olunması benzer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Sosyal sorumluluklar arasında ver almaktadır Bununla birlikte meclisimizin ve Malatya Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu kararların halkımıza gazeteler aracılığı ile duyurulması, belediyemizin şeffaflık ilkesine de hizmet edeceğini düşünmekteyiz Bu gerekçe ile, meclisimizin aldığı karaların halkımıza etkin bir şekilde iletilmesi ve yaşanılan tiraj kayıplarındaki olumsuz etkinin giderilmesine yönelik, gazetelere destek olunması amacı ile 5393 sayılı belediye kanunun 14. Maddesine göre, (belediye hizmetlerinin vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulacağı) belediyenin görevleri arasında gösterildiğinde ve yine aynı kanunun meclis kararlarının kesinleşmesi başlıklı 23.maddesinin(kesinleşen meclis kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur) hükmü kapsamında ,Malatya Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu kararlarının özetlerinin resmi ilan yayın hakkı bulunan yerel gazetelerin tamamında duyurulması ve karar özetlerinin ilan giderlerinin belediyemiz tarafından ödenerek, hem halkımızı bilgilendirmek hem de basına destek olarak sosyal bir proje yapacağımızı düşünüyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz” diyerek, Mecliste alınan karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlanmasının bir gereği olduğunu aynı zamanda da ekonomik zorluk yaşayan yerel gazetelere ekonomik destek verilmesini talep etti.

Tabel’in bu talebi Başkan Gürkan tarafından “Yerel basına her zaman destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz” ifadeleriyle yanıtlandı.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında söz alan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2022 yılı meclisinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük de söz alarak, “Büyükşehir Belediyesi tarih yazdı. Bu hizmetlerden dolayı tarih yazan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamada AKP’li Mahmut Özbaysar, Hasan Demez, İbrahim Aydoğan, Selim Gültekin ve CHP’li Hasan Yılmaz Denetim Komisyonu'na seçildiler.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan personellerin 1 yıl süreli olarak sözleşmelerinin yenilenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yeni Malatya Stadyumunun 1 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesine kiralanması ve geçtiğimiz yıl 308 bin lira olan 1 yıl kullanım hakkının yeni yıl için 504 bin lira karşılığı Yeni Malatyaspor’a kiralanması iş ve işlemlerin yapılması yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a verilmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olan ve atıl halde duran 44 FR 774 plakalı8 belediye otobüsünün Battalgazi Belediyesine hibe edilmesi maddeleri tek tek oylanarak karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısının II. Birleşiminin ise 13 Ocak 2022 Perşembe günü saat 15.00’de yapılmasına karar verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    gözünüz aydın malatyam toplu ulaşım biletlere yüzde 50 zam yapılmış...hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Tarih yazmak bu kadar kolay mı oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Büyükşehir neye göre rekor hizmet yaptı anlamış değilim şehir-içi trafik sorununu çözdü akpınar fuzulî kışla cad aşırı yoğunluk bu da yetmiyormuş gibi ana harrer lerde paralı otopark yapmış özelikle fuzulî eski belediye arkası park metre bunlara bir çözüm olarak altarnatif yokmu yapıldı taş tepe kavşağı emeksiz kavşağı keşme keş diğer yönden ekmk büfelerini pazar günü kapatarak milleti cezalandırıyor gerekçe işçiye pazar yirmiyedi vermiyor diğer yanda ise savurganlık hat safada binboglar kendi reklam resimleri ile dolu sadece büyükşehir değil ilçe belediye başkanlarda ayni
    0
    0
    Yanıtla