SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaptığımız Doğru da Değil Yasal da Değil!"

0
Güncellendi - 2020-07-16 01:27:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, yapılan III. Birleşimle tamamlandı. III. Birleşim, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

MASKİ Konferans Salonunda düzenlenen Temmuz ayı son birleşiminde önce mazeret bildirimleri okunarak oylandı. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Mecliste, mülkiyeti Yazıhan Belediyesine ait ve mevcut planda Gelişme Konut Alanı fonksiyonunda olan 12 bin metrekarelik Yazıhan Mahallesi 201 ada 1 nolu parselin 900 m2!lik bölümüne Ticaret Alanı fonksiyonu verilmesi, mevcut planda konut alanı olan Balaban Mahallesi 183 ada 1 parsele (Balaban İçmeceleri) yapı yüksekliği 18.50 metre olan konaklama tesisi yapılması kabul edildi.

Pütürge ilçesi Taşbaşı, Ağalar, Hatip ve Köylü Mahalleleri (Köyleri) için hazırlanan 1.1000’lik ilave revizyon imar planlarına yapılan itirazların, deprem sonrasında yeni plan yapıldığı için reddedildi.

"Yaptığımız doğru da değil yasal da değil!"

Mevcut planda ortaokul binası fonksiyonunda olan 6 dönümlük Tecde Mahallesi 5619 ada 1 nolu parselin bir kısmına Lise Binası alanı fonksiyonu verilmesi maddesi hakkında bilgi verilmesini isteyen Başkan Gürkan’a, Komisyon üyesi Nevzat Aslan “Talep Milli Eğitim Müdürlüğünden geldi. Ortaokul alanı olan arsanın bir bölümüne bölgenin ihtiyacına binaen Lise binası yapmak istiyorlar” diyerek ön bilgi verdi.

Başkan Gürkan; “Okulları sıkıştırmayın. Milli Eğitimin okul binası yapım standartları var. 6 dönümlük alana 2 okul binası yapılmaz. Bu yasal değil. Yasal olmayan konuları meclise getirmeyin” diyerek İmar Komisyonu üyelerini uyardı.

Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay; “ Buradaki mevcut alan toplam 9 dönüm. 6 dönümlük alana Lise binası yapılmak isteniyor” diyerek toplam okul alanının 9 dönüm olduğunu belirtti.

Başkan Gürkan’da “ 9 dönümlük alanda 2 okul. Olmaz böyle bir şey. Okulları sıkıştırmayın. Çocukların alanlarını kısıtlamayın” diyerek okul bahçesine ikinci bir okul binası yapılmasına karşı olduğunu beliirtti.

İmar Komisyonunun bir diğer üyesi Vahap Erdem de “Konu Milli Eğitimden kaynaklanıyor. Okul yaptırmak isteyen hayırseverlere bölgenin ihtiyaçları nedeniyle mevcut okul binalarının bahçelerini öneriyorlar. “ dedi.

Başkan Gürkan’da; "Bölge planları yapıyoruz. Bölgelerin ilk-orta-lise- anaokul gibi ihtiyaçlarını bu planlarda belirtiyoruz. Bunun için KOP-DOP kesintileri yapıyoruz. Yani kamulaştırma derdimiz de yok. Böyle talepleri önümüze getirmeyin” diyerek imar komisyonunu bir kez daha uyardı ve “ Bu maddeyi erteleyelim, daha detaylı incelensin öyle görüşelim” önerisinde bulundu. Maddenin ertelenmesi oylamasına geçilmeden önce komisyon üyesi Erdem “ Sayın Başkanım, inşaat başlamış ve devam ediyor” diye araya girince, Başkan Gürkan “ Bu yaptığımız doğru da değil yasal da değil. Okul binası olduğu için bu seferlik kabul edelim ama kesinlikle böyle talepleri meclise getirmeyin” diyerek İmar Komisyonunu 3. kez uyardı ve madde komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Anlaşılmayan talep metni de kabul edildi!

Yeşilyurt Mollakasım İlçesi 319 ada 36 parsel içerisinde 7 metrelik yol geçirilmesi talebinin metni okunurken Başkan Gürkan; “ Metnin anlaşılmaması için her şeyi yapmışsınız.” ifadeleriyle talebin net olarak anlaşılmadığını ve “Bu madde ile ne talep ediliyor? Metinlerin anlaşılır bir dille yazılması gerekmez mi?” sorusunu imar komisyonu üyelerine yöneltti.

Başkan Gürkan’ın sorusunu İmar Komisyonu üyesi Aslan “ Parselin içerisinden 7 metrelik yol geçirilmesi talebi. Komisyonumuzca uygun görüldü” ifadeleriyle yanıtladı.

Gündemdeki bazı maddelerin ertelenmesi ve bir sonraki toplantının 12 Ağustos Çarşamba Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra Meclisin Temmuz Ayı çalışmaları sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Nurettin (3 yıl önce)
    Siz önce Sumerparkı işgalden kurtarın. Kiracıların sözleşmelerine bakın kaç m2 kiralamışlar kaç m2 işgal etmişler. Adamlar sizin Nikâh Sarayının önünü işgal etmişler. Otoparktan Nikâh Sarayına bile ancak yola çıkarak girebiliyoruz. Bu mekanlar sizin kendi şahsi mülkünüz olsa izin verir misiniz? Samimi olun samimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Trabzondan (3 yıl önce)
    Okul alanına gelince çocukları sıkıştırmayın deniliyor da parklara cafeler yapılarak neden insanlar sıkılaştırılıyor. Bunun cevabını kim verecek? Cümle düşük ve anlaşılmaz olmuş olabilir... Mecliste uzmanlarda yanlış yapmış, bende yapmışsam sorun olmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Necip fazıl (3 yıl önce)
    Başkan yine tirübüne oynamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünüyorum (3 yıl önce)
    MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde "b) İlkokul, ortaokul, ortaöğretim okulu ve özel eğitim okulları, kullanım hakkının tamamı okula ait olan ve okul binasının alanı dışında her bir öğrenci için en az 2 m2 olmak şartıyla toplamda en az 500 m2 bahçesi bulunan müstakil bina/binalarda açılır." ifadesine yer verilmiş, buna göre MEB kamu okullarına daha kısıtlı uygulama yapıyorsa onu bilmem ama bu maddeye göre okuldaki öğrenci sayısını bilmeden alanın yetersiz olduğunu söyleyerek yasal olup olmama görüşüne nasıl varmış sayın Başkan anlayamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • cezzar ahmet paşa (3 yıl önce)
    imar üyeleri meclise posta koymuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkür (3 yıl önce)
    Malatya Haber iyiki varsınız. Sız de olmazsanız Büyüksehir Meclis gündeminden hiç haberdar olamayacağız. Meclis Toplantıları canlı yayınlanmalı bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Ya Allah aşkına aklı başında biri bana açıklasın. Başkan gündemi mecliste eleştiriyor. Komisyonun kararını mecliste duyuyor. Benim yaşım 32 ben söyleyemem ama rahmetli dedem sağ olsaydı Cumhiriet tarihinde meclis gündemine bu kadar hakim olmayan bir reis görmedim derdi. Başkan Gürkan.lütfen dersinize iyi çalışın. Gündemi meclisten önce okuyun. Kafanıza takılanları öndene sorun. Allah bilir katılmadığınız meclis toplantılarında alınan kararları haber sitelerinde okuyorsunuzdur. Zaten Belediyeniz basın biriminin haberlerini okusanızda bir şey anlamazsın, ben okusam bende anlamam. Çünkü içerik yok. Anlaşılmaması için onlarda komisyon gibi ellerinden geleni yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Suya zam yapılmış hemde %20. CHP İl Baskanı diyorki bu zulüm. Peki CHP li meclis üyeleri, Belediye Başkanları Mecliste söz alıp kardeşim ayıptır, günahtır bu millete dediler mi? Bu zamla ilgili CHP li üyelerin oyunu merak ediyorum. Baktım tutanaklar yok. AKP li meclis üyelerinden zaten ümidim yok. 5 kişilik bir aileye 190 lira su faturasımı olurmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nusret (3 yıl önce)
    Ayasofyalı haklı. Şu bültene bakarmısınız. Ne demişler. Çeşitli imar konuları, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda kabul edildi. Bazı imar konuları ise yine İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda ertelendi. Görusülen imar konuları ne, komisyonun görüşü ne, alınan kararlar neler. Bir vatandaş olarak bunları bilmek hakkımız değil mi? Kimden neyi saklıyorsunuz. O halde bülten yapmayın. Kimse bana şeffaflıktan bahsetmesin. Meclis toplantılarını canlı yayınlarin. Gündemi bilelim. Gundemlerin detaylarınıda okuyalım. Şu dairenin şu sayılı teklifi değil teklifin içeriğini bilelim. Belki katkı sunarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (3 yıl önce)
    Geçenlerde AKP li bir meclis üyesinin açıklamalarını okudum. Hiç ama.hiç şaşırmadım. Adam diyirki her faeklı sesi, soluğu tehdit olarak algılıyorlar. Emeğe saygı duymuyorlar. Vefa ise hiç yok diyor. Demokrasi bu mu? Düşünce özgürlüğü bu mu? 2020 de hala farklı sesleri tehdit olarak mı algılayacağız. Belediye meclisi milletin sesi olmalı, elitlerin değil, siyasi baronların değil. Siyaset okey masalarında dizayn edilmemeli. Atatürkün dediği gibi aklı ve vicdanı hür olmalı insanların.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer (3 yıl önce)
    Alınan kararları okuyan, düşünen, saha iyi olması için kafa yoran bir meclis üyesi varmı Allah aşkına. Peki böyle bir Meclis üyesi isteyen Parti varmı? Başkan varmı? Meclis üyeleri sadece el kalldırıp indirme ile görevlerini yaptıklarını zannediyorlar. Bence büyük bir vebal. Her kararı iyi okusunlar, anlamadıkları konuları işin erbaplarına sorsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayasofyalı (3 yıl önce)
    Kararları yayınlayacak kimse yokmu
    0
    0
    Yanıtla