SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Olarak Güzel İşler Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-06-02 01:53:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile video konferans sistemiyle gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Şehirler İşbirliği’ Çalıştayına katılarak, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgiler aktardı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açılış konuşması sırasında Gaziantep Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

TBB Başkanı ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasının ardından Malatya’da yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürkan yaptığı konuşmada, “Hizmet ve yatırımlarda sürdürülebilirlik çok önemli. Yöneticiyi dünün, bugünün ve yarının yöneticisi olarak tarif ediyoruz. Belediye Başkanı olarak tarif edersek, geçmiş yüzyılların Belediye Başkanı, günümüz Belediye Başkanı ve gelecek yüzyılların Belediye Başkanı nasıl olur? Göreve gelen yöneticinin bu felsefe ve vizyonda içerisinde çalışması gerekmektedir. Yöneticilerde de iki vasıf vardır, bunlar bir işgalci yönetici vardır bir de fetihçi yöneticiler vardır. İşgalci yöneticiler işgalci olduklarının farkına varmadan bulundukları yeri geriye götürür, imha eder. Fetihçi yöneticilerde ihya ederler, ileriye götürürler. Biz göreve geldiğimizde Malatya’nın tek arteri vardı. Dolayısıyla şehrin kamu kurum kuruluşları ve etkin şirketler de bu yol güzergâhında yapılaşma oluşturmuştur. Hal böyle olunca bu şehrin geleceğini karartmış oldunuz. Biz bütün bunlara rağmen tarihi ayağa kaldırma hizmetlerimiz, şehrin yeşil alanlarının korunması noktasında yapılaşma planlaması hizmetleri konusunda proje ve çalışmalar başardık.

24 Ocak depremini Malatya’da yakinen yaşadık. Deprem Sivrice merkezli olsa da ilçelerimizden Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi yoğun şekilde etkilendi. Daha önceki yaptığımız çalışmalar neticesinde noktasal olarak bölgede bulunan arkadaşlarımız depremden sonra enkaz altında kalan vatandaşlarımızı saat 23.00 sularında tamamını çıkardılar. Sadece vatandaşlarımız değil hayvanları dâhil belirtiğim saat itibariyle enkaz altından çıkarmışlardı. Aynı zamanda kış ayı olmasından dolayı Malatya’dan otobüslerimizi götürdük ve vatandaşlarımızın dışarda kalmalarını ilk etapta engellemiş olduk. Ayrıca bir kısım vatandaşlarımızı da depremden etkilenmeyen sosyal tesislerimize otellerimize yerleştirdik. Dolayısıyla Cenab-ı Allah’ta bizlere işlerimizde yardımcı oldu. Şuanda da en sıkıntılı dönemlerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak güzel işler yapıyoruz.” şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Gürkan konuşması sırasında 24 Ocak depreminin ardından yapılan çalışmalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız