SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Bu İşiyle İlgili Soru Çok!

0
Güncellendi - 2017-10-08 04:21:57
Büyükşehir'in Bu İşiyle İlgili Soru Çok!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Yol Asfalt İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki yolsuzluk iddiaları üzerine, belediye bünyesi içerisinde yaklaşık 70 gün önce başlatılan idari soruşturmanın sonucunda aralarında, bu dairenin bağlı bulunduğu Genel Sekreter Yardımcısı Z.S. ile Asfalt Dairesi Başkanı M.M.'nin de bulunduğu 6 personelin ihraç edilmesiyle sonuçlanan işlem süreci,  bu soruşturmanın objektif kurallara, yasa ve yönetmeliklere ne kadar uygun yapıldığı konusunda birçok soruyu gündeme getirdi.

Yapılanın, böyle bir iddia karşısında "normal bir prosedür" olmadığı, ihraç edilen memurlara ilişkin neredeyse "özel işlem" yapıldığı, boşalttıkları kadrolara belediyede görülmeyen bir süratle atamalar yapılması ve getirilen bazı isimlerin de soruları artırdığı ifade ediliyor. Yine, belediye yetkililerince konunun  Cumhuriyet Başsavcılığı'na da iletildiği yolundaki iddiaya rağmen, bu kişilerin savcılıkça henüz ifadeye dahi çağrılmadıkları, ihraç işleminin idari soruşturma esas alınarak gerçekleştirildiği bildiriliyor. Ayrıca, yolsuzluk suçlamalarına konu ihaleyi alıp işleri yapan müteahhitin de, belediyede yapıldığı öne sürülen idari soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmadığı gibi, bu kişinin, haklarında ihraç kararı verilen belediye personeli gibi savcılıkça da ifadeye çağrılmamış ve idarece süreçte kendisine iş bıraktırılmamış olması, yapılan işleme ilişkin sorulara yolaçıyor.

15 PERSONEL AÇIĞA ALINMIŞTI..

Geçtiğimiz Temmuz ayında, bir ihbar üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Asfalt İşleri Dairesi ile bağlı Asfalt Şantiyesi'ne ilişkin iki ayrı soruşturma başlatılmış, bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın talimatıyla genel sekreter yardımcısı, daire başkanı, müdür, müdür yardımcısı, 3 kontrol mühendisi, memur, kadrolu işçi ve 6 hizmet alım personeli olmak üzere 15 kişinin açığa alındığı belirtilmişti.

Asfalt Şantiyesi'nde, burada görevli müdür N.F.'nin de adının dahil olduğu ayrı bir soruşturmanın halen devam ettiği belirtilirken, yol ve kaldırım ihaleleri kapsamındaki bazı suçlamalarla ilgili idari soruşturma kapsamında Genel Sekreter Yardımcısı Z.S., Daire Başkanı M.M. ile 3'ü kontrol mühendisi olan A.S.B., B.C., Ş.G. ve M.E.'nin görevlerinden ihraç edildikleri haber alınmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da bu ihraçları doğrulamıştı.

YAPILAN SORUŞTURMA VE İHRAÇ KARARI SORU İŞARETLERİYLE DOLU..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir süre önce yaptığı açıklamada, belediye yöneticilerini uyararak, yolsuzluk yapanın gözünün yaşına bakılmayacağı yolundaki söylemleriyle birlikte, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde, "ihbar" gerekçeli söz konusu yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması işlemi başlatıldı. İlk etapta 15 kişi açığa alındı, bu görevlerden genel sekreter yardımcılığı ve diğer bazılarına süratle atamalar yapıldı.

Yolsuzluk söylentilerine muhatap olan AKP'li bazı belediyelerde başkanların istifalarının istendiği bugünlerde, Malatya Büyükşehir Belediyesi, yol ve kaldırım ihalesini gerekçe göstererek, tam anlamıyla ve kurallara uygun yapılmadığı, eksik olduğu öne sürülen "idari soruşturma" doğrultusunda 6 görevlisini, aynı zamanda Disiplin Kurulu işlevi gören Encümen kararıyla ihraç etti.

Belediye yetkilileri, bu kişilerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunduklarını iddia etmelerine karşın, suçlanan kişilere bugüne kadar savcılıkça herhangi bir davet yapılmadığı, dün mesai bitimi itibarıyla ifadeye çağrılmamış oldukları ortaya çıktı.

Ayrıca, suçlamaya konu edilen ihaleler ve bu kapsamda işi alan müteahhidin ise,  belediyece yapıldığı öne sürülen idari soruşturmada bugüne kadar ifadesine başvurulmadığı, 70 gün önceki yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamasına konu olan işi yapan, normalde bir yolsuzluk soruşturmasının diğer tarafı olması gereken müteahhid hakkında belediyece başka bir işlem yapılmadığı gibi, iş bıraktırılmayan müteahhidin geçtiğimiz günlere kadar 'yolsuzluk iddialarına konu işi' yaptığı öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, boyutunun yaklaşık 7 milyon TL'yi bulduğu iddia edilen yolsuzluk suçlamasında,  soruşturma ile bu soruşturma kapsamına alınmayan, esasen soruşturulması gerekirken soruşturulmayan "anormal"  işlere ilişkin dile getirilen iddialar şöyle:

"- Malatya Belediyesi’nde 2015 yılında yapılan ve muhtelif yerlerdeki kaldırım düzenlemesini içeren ihaleyle ilgili başlatılan soruşturma sonucunda aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 6 personelin ihracının ardından, Malatya Belediyesi tarafından kurumu kamu zararına uğrattığı ileri sürülen firma soruşturmaya rağmen işe devam etti. Firmanın haksız kazanç elde etmesine göz yumduğu gerekçesiyle 6 personelin ihraç edilmesine karşın işe devam ettiğinin ortaya çıkması kafaları karıştırdı.

-Malatya Belediyesi’nin iddiasına göre kaldırım ihalesini alan firma, kurumdan yaklaşık olarak 7 milyon TL haksız kazanç elde etti. Söz konusu ihaleyle ilgili başlatılan soruşturma sonucunda bu haksız kazanca göz yumduğu gerekçesiyle daha önce açığa alınan ve aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 6 personel belediye encümen kararıyla memuriyetten atıldı, ancak haksız kazancı elde ettiği iddia edilen firma işe devam etti. Firmanın soruşturmanın başlatıldığı 26 Temmuz 2017 tarihinden bu yana Tevfik Temelli, Battalgazi –Eskimalatya Yolu, Ahu Sokak ve Tevhid Sokağı'ndaki yol ve kaldırım işlerini yaptığı öğrenildi.

- Belediyede devam eden iç soruşturmada, bazı memurlar suçlanırken, kaldırım ihalesinde çıkar sağladığı ileri sürülen müteahhit firmanın hiç bir şekilde belediyenin muhakkiklerinden davet almadığı, ifadesine başvurulmadığı, kendisine de herhangi yazılı veya sözlü bir uyarıda bulunulmadığı da ortaya çıktı.

- Bu suçlamaların ardından ilk etaptaki açığa alınmalarla boşaltılan bir makama,  Çakır üzerinde çok etkili bir üst düzey memurun referansıyla getirildiği öne sürülen Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir yönetici, ‘2 Ekim Pazartesi günü firma ile sözleşmeyi feshettik’ derken,  ihaleyi alan firmanın hak edişi için belediyeden kontrol görevlisi istediği, idare bu talebe yanıt vermediği için hak edişini alamadığı gerekçesiyle firmanın geçtiğimiz günlerde kendisinin işi durdurduğu ortaya çıktı.

- Malatya Belediyesi’nde Yol Asfalt ve Kordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı 6 personelin ihracına neden olan kaldırım ihalesi 2015 yılında yapıldı. İddialara göre; Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde bulunan muhtelif cadde ve sokakları kapsayan ihalenin şartnamesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlandı ve Destek Hizmetleri Dairesi tarafından ihale edildi. İhale Komisyonunun değerlendirmesinin ardından ihaleyi kazanan firma, Fen İşleri Dairesi tarafından belirlendi. İhalenin onaylanmasının ardından sahada iş başladı ve 3 ay boyunca sahadaki çalışma Fen İşleri Dairesi'nin sorumluluğunda yapıldı. Sahada işlerin aksamasıyla birlikte,  iş esas yapması gereken birim olan Fen İşleri'nden alınıp Yol ve Asfalt Dairesi’ne devredildi. Yol ve Asfalt dairesi yöneticilerinin bu süreçte kendi iş yüklerinin ağır olduğu gerekçesiyle bu işi almak istemediği, başkan Çakır’a bu konuda itirazlarını ilettiği, buna rağmen işlerin yol ve asfalt dairesinin üzerine adeta yıkıldığı, aslında yolsuzluk iddialarına temel teşkil eden gerçeğe uymadığı sahadaki çalışmalarla ortaya çıkan verilerle şartnameyi hazırlayan, ihaleyi onaylayan Fen İşleri Dairesi'nin ise yapılan bu iş ve işlemden sorumlu tutulmadığı öne sürülüyor.

- Yaklaşık maliyetinden birim fiyatlarına ve kullanılacak malzeme hesabına kadar ihale şartnamesi, iddiaya göre yapılması gereken işlere uymayan verilerle, tamamıyla Fen İşleri Dairesi tarafından hazırlanırken, bu daire ilk üç ay sahada işi yürüten olmasına rağmen işten çekildi. Sonradan yol ve asfalt koordinasyon dairesine devredilen ve iddiaya göre, yaklaşık maliyet hesabının sahada yapılan işe uymaması sonucu, ortaya çıkan imalatın büyüklüğü ve dolayısıyla artan maliyetten, yol ve asfalt dairesi sorumlu tutuldu ve iddialara göre çok farklı amaçlarla fatura 6 personele kesildi.

- Yine iddiaya göre; ihalede yapılan fiyatlandırma poz başına yapıldı. Türkiye’de neredeyse hiçbir belediyede örneği olmayan bir şekilde ne proje, ne metraj uzunluğu, hangi uzunlukta ne kadar cadde ve sokak yapılacağı bilgisi yoktu. Ancak kullanılacak malzemenin miktarı ancak sahada yapılan uygulama ile ortaya çıktı. Dolayısıyla yapılan işle, fen işlerinin yaklaşık maliyet hesabı arasında uçurumlar ortaya çıktı. Projesiz, kaldırım ve caddelerin uzunlukları belirtilmeden, ucu açık gelişmelere mahal verecek şekilde ihale şartnamesi hazırlayan Fen İşleri bu soruşturmanın dışında tutuldu.

- Yine ilgili yasaya göre geçici veya kesin kabulü yapılmayan bir işte kamu zararı tespit edilemeyecek olmasına rağmen, henüz geçici kabulü dahi yapılmayan kaldırım ihalesinde kamu zararının boyutunun nasıl tespit edildiği anlaşılmadı. Sahada yapılmayan imalat karşılığı bir ödeme yapıldıysa dahi bunun kesin kabul esnasında yeniden hesaplanıp, müteahhidin teminatından kesilerek veya, geriye kalan alacaklarından tahsil edilerek kamu zararının tazmin edilebilecek olmasına rağmen alelacele yapılan görevden almaların, başka bir takım iş ve işlemleri perdelemeye yönelik olduğu bazı  çevreler tarafından iddia ediliyor. Müteahhit firmaya bu nedenle bir yaptırım uygulanmadığı, uygulanması halinde firmanın belediye ile yaptığı iş sözleşmesi gereği alacaklarını yargı kararıyla bile tahsil edebileceği belirtiliyor."

Asfalt Şantiyesi'ndeki suçlama ve müdürü N.F. başta olmak üzere buradaki görevden almalarla ilgili ayrı bir idari soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, bu soruşturmanın son durumu hakkında herhangi bir bilgi edinilemedi."

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLİYOR?

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ndeki söz konusu yolsuzluk iddiasıyla ilgili yapılan iş ve işlemlerdeki eksikler, açığa almalarla boşaltılan bazı makamlara yapılan atamalar ihraçlarla birlikte bir kez daha gündeme geldi.

Bu göreve getirilenlerin, kendilerine muhabirlerce sorulduğunda söyledikleri, yolsuzluk iddiası ve ihraç işlemini destekler yönde olan, ancak  müteahhitin doğrulamadığı ve  "gerçek dışı" olduğu öne sürülen beyanları dikkat çekti.

Bu çevrelerin gerek idari, gerek adli soruşturmayla ilgili açıklamalarının tutarsızlığının yanı sıra, iktidar partisinin bazı belediyelere ilişkin uyarılarının ardından başkanların istifasının istenmesi şeklinde yaptırımlara başladığı bir dönemde, yolsuzlukla mücadele görüntüsü vermeye çalıştıkları öne sürülüyor.

Ortaya atılan iddialar ve eksik yapıldığı öne sürülen soruşturmanın sonucunu üst makamlara mesaj iletme telaşıyla, işin "alelacele" kotarılmaya çalışıldığı izlenimi yaratanların kimler olduğundan, bazı memurların görevlerine son verilmesinin bu kişiler hakkında yapıldığı- yapılacağı öne sürülen adli soruşturmayı da etkilemeye yönelik olup olmadığına, bu kişilerin adli soruşturma sonucu temize çıkmaları halinde ne olacağına kadar  çok sayıda soru yanıt bekliyor.

İhraç edilenlerin yanı sıra yolsuzluk suçlamasının diğer tarafında olması gerekiyorken bugüne kadar hakkında bir işlem yapılmamış olan müteahhidin de, konuya ilişkin kamuoyuna açıklama yapmaları bekleniyor.

Bu arada, esas amaçlarının belediyede mevcut durumlarıyla yetinmeyip, 'başkana çok yakın olan isimleri dahi harcamak-harcatmak pahasına' üst düzeyde kadrolaşmak olduğu konuşulan bazılarının, ihale ve sonrasında yapılan iş ve işlemlerle ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı etkilemiş olabilecekleri ve yanlış yönlendirdikleri iddiaları da kuvvetle konuşulmaya başlandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Vatansever (6 yıl önce)
    Hesap verme dileğime en büyük desteği basından bekliyorum. Arkadaşlar atık su haberleri nerede su buharlaştı fakat atık suyun buharı'da mikrop kokuyor. Basıncı arkadaşlar buharı saklayamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Yorumcu arkadaşlar dikkat ederseniz hesap sorma ile ilgili yorum yapılmıyor. Gelin bir ilki yapalım. Bizi yöneten seçilmişler yarından tezi yok geldikleri gün ile yarın arasında servet beyanı yapsınlar. Bakalım sonuç ne olacak. Ama sonucu şimdiden belli. Kimse destek vermeyecek. Çünkü batmışız. Yapmayın. Müslümanım deyip tam tersi haltlar diyorsak ve cemaatlar aracılığı ile günah değildir (Rum suresi 31-32) deniyorsa sonuç bellidir. Reisin dediği gibi gözler görmüyor, kulaklar duymuyor, ağız söylemiyor. Çünkü KALP gözü kapılı. Allah'a kurban olayım. Bunların sonu ne kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (6 yıl önce)
    Ben bir vatandaş olarak başkana beye güveniyorum ama başkanın bu konulardan haberi yok çünkü cakir hakaniyetli imanli ama uyanır diye tahmin ediyorum .1 belediyenin en faal çalışan birimini lav eti 2 cakir birilerinin masalı dinlemesi idi bu olaylar olmazdı .2 üç yıl önce sirket ela mani olarak işe giren şahıs birinci yılında gene lmudur yardımcısı üçüncü yılında genel sekreter yardımcısı .3.malatyalı dünyayı yönetiyor malatyayimi yonetemiyecek. 4 yıllarını malatya ya adamış becerikli Marifetli karekterli ve yıllarını belediyeye harcamış o kadar tecrübeli insanlar varki ama cakir bunları göremiyor nedeni baskanbeye kağıt üzerinde sunum yapıyorlar sahada hiç icrat yok buda başkanın durustlugunden.5. Kayserililerin meşhur sözü üç malatyalı yan yana gelse kardan adam bile yapamazlar 6. Adamı daire başkanı yapıyorsun fakat yazı üstünde daire başkanını yetkisi yok ikinci şahsın yetkisi var resmi olarak memuriyet olmadığı için mecburen davul birinde tokmak diğerinde . 8. Çevre iler malatya Belediyesinden bilgi alırken malesef biz başka belediyeden kovulan insanlardan bilgi aliyoruz. 10 hakında mahkemesi sonuçlanan suçu sabitlenen hala başkanın yanında 11. Ben sahadet ederim Başkanımız haksızlık yapmaz fakat yanindakiler yanlış yalan bilgi veriyorlar inanıyorum en kisa zamanda bu yanlışlardan dönülür .12 belediyede onlarca atm personeli varken çalışan evine ekmek parası götüren üç beş kişiyi işten atmakla elinize ne geçecek Allahın ilahi adetleti tecelli eder . 13.entersan alelacele belediye tecrübesi olmayanlar bir iki günde Hemen makam mevki sahibi oluyorlar anında atamalar yapılıyor .tabi bunların arkasında malum birilerimi var acaba hangi maske ile .Acaba şimdi kimler 14. Malesef malatya nin herzamanki kaderi biri Candan biri sivas tan biri kayseride biri adiyamandan acaba malatyada hiç okumuş diploması olan kimse yokmu .ama bu millet aziz millet sabırla bekler Allah sabrednlerle beraber bu yazdıklarımi istediğiniz platform da açıklarım bu konunun muhatap larına duyurulur
    0
    0
    Yanıtla
  • D44 (6 yıl önce)
    Fen işlerinin yapmış olduğu ihaleyi, Yol asfalt şubeye atmalarının nedeni işin yürümemesi değil, bariz birşekilde suçu başkalarının üzerine atmaktır.Soruşturmaya, ihaleyi hazırlayan ve 3 ay boyunca işi yürüten ilgili birimin dahil edilmemesi ve neden bu insanların savcılık ifadesi alınmadan görevlerinden ihraç edildiğinin cevaplarını ilgili yetkililer vermek zorundadır.Z.S dan memnun bir Malatya olmayabiliriz.Mevzu bu değildir.Gerçekten masum insanların hakkı yeniyorsa bu hakkı yiyenlerin rahat uyumamasını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Göz var, nizam var! MalatyaHaber üfürmüşsün resmen, birilerini kollar gibi yazmışsın, gazetecilik/habercilik bu değil. Yasalar, kanunlar, her şeyler bellidir; yapılan yolsuzluk iddiası da savcılık tarafından takiptedir ve zaten delil olmasa savcılık harekete geçmezdi... Z.S.'nin yaptığı hangi iş düzgündü, size soruyorum!? M.M. dediğiniz adam zaten en büyük delilleri vermiş adam, neyini savunuyorsunuz!? Çok meraklıysanız gizlilik kararı yoksa gider dosyalara bakarsınız, olmazsa mahkeme aşamasında vatandaşı bilgilendirirsiniz. Yolsuzlukların delilli olduğunu biliyorum, bu sefer paçayı sıyıramadılar, inşallah hırsızlık ettilerse hapislerde çürürler. Amin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı diye yazmışsın amma senin için Fos Malatyalı nicki daha uygun olur zannederim.Haberin içeriğinde gerçek amacın bir yolsuzluğun ortaya çıkarılması ve hesap sorma olmadığı yapılan işlemlerin aceleyle kotarılıp yukarıya, "bak biz temiziz, yolsuzluk yapanın hiç gözünün yaşına bakmıyoruz"mesajı olduğu çok aşikar.Yazdıklarından anladığım kadarıyla sen de bu acelecilerden birisin.Yalan yanlış bilgilerle milletin kafasını bulandırma.Delil olmazsa savcılık harekete geçmezdi derken bile yanlış bilgi veriyorsun.Savcılığa bugün git herhangi bir konuda dilekçe ver, alınır, işlem başlatılır, bir şey yoksa takipsizlik kararı verilir veya birşey görülürse dava açılır.Savcılığa şikayet edilen herhangi birinin ifadesi şüpheli diye sıfatlandırılarak alınır, sonunda takipsizlik kararı verilecek olsa bile.Usül budur.Adamları daha savcılık ifadeye dahi çağırmamış.Müteahhidi idari soruşturmada bile ifadeye çağırmamış senin belediyecilerin,adama işi devam ettirmişler.Okuduğunu anlamaktan aciz olduğunu sanmıyorum ama belli ki sen de bu operasyonun algı yaratmaya yönelik amacının bir unsurusun. Sevgili Fos Malatyalı dostum.Ayrıca hassasiyetimi soracak olursan işten atılanlardan Z.S. için M.M. için bilgi beceri vs. konularında başka şeyler söyleyebilirsiniz ancak hırsız denemez diyorlar.Diğerleri içinde benzer şeyler söylüyorlar.Tek ortak noktaları hepsinin malum bir gruba dahil olmamaları deniyor.Hassasiyetim bundan.Ama başka bir sürü adam için neler söyleniyor neler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)Turan isimli kullanıcı yorumuna
    Kelime oyunlarıyla iddia ve söylemleri güçlenseydi, mahkemelerde tekerleme söylenirdi. Hası fosu boş verelim yani... Diğer mevzuya gelirsek, takipsizlik mevzusu olsa savcılık bugüne dek elli kere takipsizlik kararı verirdi. Bir düşün bakalım, neden veremiyor? Bir de şunu düşün bakalım, olayın üstü neden kolayca kapatılamıyor? Madem suçsuz bu arkadaşlar, buyursunlar konuşsunlar, neyi gizliyorlar? Çıksın, biz masumuz desinler! Diyebiliyorlar mı? Yoook. Neden? Onu da belli ki siz benden iyi biliyorsunuz... Benim bildiğim, şikâyet ve delillerden bir kısmının da VATANDAŞ aracılığıyla toplanması ve bu mesele çözülmeyecekse çok daha üst makamlara intikal ettirilecek olması... Kapiş? Bekleyelim görelim, senin gibi düşünenler mi haklı yoksa benim gibi düşünenler mi? Bir de demişsin ki bilgi beceri, güldürme adamı, beceriksizlik başka, kabak gibi şaibeli iş yapmak/yaptırmak başka. Alttaki Yusuf ise, boş boş konuşup tehdit etmiş. Ben şimdi bu Yusuf'u dava etsem yakalattırsam, burada efelenen Yusuf efendi 180 derece dönecek. Delilin var mı demiş, belki vardır Yusuf, ne biliyorsun? Delilleri sana mı vermeli insanlar yoksa savcılara mı? Boş yapmamak lazım. Bu adamlar hırsızsa hapislerde çürüsünler, ihraç yetmez. Hemfikir miyiz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyali! Hele erkek! Sen bayağı destekli konuşmussun.. İsnat ettiğin suçlarda elinde delilin varsa yaz buraya. Yoksa! Bana ulaş ben sana bu isnat ettiğin suçları teker teker hazmettire hazmettire yalanlıyayım! Hemde delil ile..
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (6 yıl önce)
    Şu anda İnönü mahallesi Cihangir sokakta kuyu suyu içiyoruz pardon icemiyoruz bidonlarla evimize su taşıyoruz maski çözümü boldu Malatya'nın altı su dolu vuruyor kuyuyu katıyor kloru ve busuyu veriyor çevre yolunun altına imkanı olanlar hazır su alıyor veya bidonlarla su taşıyor sayın başkanlarım cakır ve Polat lütfen bize kuyu suyu icirmeyiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (6 yıl önce)
    Her yerde bu tür yanlış yapanlar olur bu kişileri yargıya teslim etmek ve korumamak bu tür yanlışları azaltır bu tür yanlışların üzerine hükümetimiz ve yetkililer hızla gitmeli ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler bu toplumdan temizlenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cezmi (6 yıl önce)
    Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için, sonuna kadar bu işin takipçisi olan Çakır’a teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Önder (6 yıl önce)
    Yolun sonuna geldiler.O yüzden sağa sola saldırıyorlar.başkalarını bulaştırarak kurtulacaklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar.Ne Çakır kendini kurtaracak nede ona akıl verenler.Haksızlıklarında boğulacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Belediyelerde daha neler donuyor neler
    0
    0
    Yanıtla
  • hatip (6 yıl önce)
    SAYIN EDİTÖR SİZİ TAKDİR EDİYORUM.BU BİLGİLERİ KİMDEN NASIL ALDIYSAN HARFIYEN DOĞRU.SİZDEN BU OLAYIN ÜZERİNE GİTMENİZİ ÇOK ÇOK RİCA EDİYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kadir (6 yıl önce)
    EĞER BELEDİYE BAŞKANINDA BİR SAMİMİYET VARSA EN BAŞTA ESENLİKTEN BAŞLARDI. SADECE BİR TANESİNİ SÖYLİYEYİM KALDIRIMLARDA SABAH AKŞAM ARABA KAPILARINI ÇARPTIĞIMIZ O MEZAR TAŞLARI VARYA? ESENLİK TANESİNİ 95 LİRADAN BELEDİYEYE SATIYOR. BİTANE DAHA SÖYLİYEYİM O İĞRENÇ SİYAH BORDÜRLERİ NE KADARDAN VERİYOR BİLİYORMUSUNUZ TANESİ 30 LİRA. SONUÇ NE PEKİ ESENLİK İŞÇİ MAAŞLARINI BİLE ÖDİYEMİYOR... BİDE ARAMA MOTORLARINDAN Bİ SORGULAYIN BAŞKA İLLERDE FİYATLAR NE KADAR. VAY BEE ÇAKIRIN GÖZ BEBEĞİ ESENLİK..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    Bir yolsuzluk davası eğer siyasiler müsaade ederlerse yukarı doğru çıkar çünkü astlar üstlerden habersiz ve izinsiz kolay kolay bir şey yapamazlar.Kim bu milletin alın terini emeğini çalıyorsa iki dünyada rahat etmesin.Biz seçmenler de ona göre hareket edelim tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (6 yıl önce)
    Malatya haber sitesi sanki bu olaya profosyonel değil de, duygusal yaklaşıyor. Sanki bu işin içerisinde olanlarla yakınlıkları, dostlukları, arkadaşlığı var gibi. Kardeşiniz bile olsa böyle haber olmaz. Yolsuzluk haberini, başka yönlere çekmek istiyorsunuz. Neyin peşindesiniz, onu anlamıyorum. Yoksa suçları zaten açığa çıkar. Şu an gerçekleşmiş bir işlem sonucu işten çıkartılmışlar. Siz Çakırı hiçbir zaman takdir etmezsiniz zaten, yaptığınız tüm haberlerde ben bunu çıkarıyorum. Ama ben bu şehirde yaşayan vatandaş olarak, Çakır'ın bu işin peşini bırakmayıp, sonuca götürdüğü için teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu siteye eleştirmeniz pes bakın bakalım malatya bir tane bu sekilde malatyayı malatya halkını malatyanın menfaaatini savunan eleştiren bir site var mı bu site doğru yolda bu seklide ilrmesınde fayda var olacaktırda diğer sitelere giriniz oralar gulluk gulıstanlık malatya ucuyor oralarda orayı izlemeye devam ediniz sizler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 yıl önce)
    İşin açığı ben bu yolsuzluk ilk çıktığında sonu gelmez diye düşünüyordum, show gibi değerlendirdim. Ama bütün gelinen nokta çok farklı. Ben burdan başkanı kutluyorum, işin peşini bırakmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat arslan (6 yıl önce)
    ifade alınmamış... Kim ananır buna ??? Cumhuriyet başsavcılığı ne zamandan beri ifade almadan işten adam atıyormuş. Bu milleti siz ne sandınız. Başsavcılkk ifade alır araştırır sonra yolsuzluk yaptığı için görevine son verir . Yakında hapisede atarlar merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beyefendibelediye kendi bünyesinde encümen kararıyla işten çıkarmıştır bilip bilmez konuşma mem.çıkarılanlar savcılığa baş vurmalarında böyle bir yolsuzluk olmadığı ve eski görevlerine iade edilebilirler siyasi bir karardır bazı müdürler ahmet çakırdan daha fazla ilgi ve alaka görüldüğünden o müdürün önünü kesme müdahelesidir siz normal vatandaş olarak bu siyasi atraxlara aklınız ermez o yüzden yorum yapmayınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Merve (6 yıl önce)
    Cumhuriyet savcılığına da ahmet çakır müdahale ediyorsa helal olsun. Böyle haberleri kim ne için yaptırıyor malatyahaber ? Kalitenizi düşürmeyin lütfen. Milletin parasını peşkeş çekmişler ? Ne yani suçsuz mu bu adamlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Bana 4 dakikamı geri verin. 4 dk boyunca okudum ve haberin çok saçma ve anlamsız oldugunu anladım. Adamlar yolsuzluk yapmış Cumhuriyet savcılığı adamları işten atmış. Belediye ile ne alakası var ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (6 yıl önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Mert kardeş, yorumuna bakınca 'keşke hiç okumasaydı mı acaba' diye düşündüm. Haklısın. Kıymetli 4 dakikanı harcayarak zahmet etmişsin. Çünkü o kadarcık okuduğunu bile anlamamışsın. Haberde encümen kararıyla işten atıldıkları yazıyor, sen Savcılık kararı anlamışsın. Tabi encümeni savcılık olarak okuman da ayrıca takdire şayan.. Anlaşılan soruşturmayı yapanlar da senin gibi yapmışlar!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 yıl önce)
    Başkan Çakır doğru olanı yaptı, işin peşini bırakmadı. Bu işle alakalı daha kim, hangi birim ve kişiler varsa onları da bırakmaz diye tahmin ediyorum. Ben Çakır'ın dürüst birisi olduğuna inanıyorum. Milletin, yetimin hakkını savunacağına inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Nazif (6 yıl önce)
    Cevabı çok basit, siz bile cevabı bu haber bülteninde vermişsiniz. Yetimin hakkını yedirmedi Çakır...
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (6 yıl önce)
    Günlerce aylarca yıllarca buradan zeki sarıları şikayet ettik bu adam Malatyayı bitirdi diye.Ama sesimizi tepkimizi duyan olmadı.Adam Malatyayı mahvetti son olarak zihniyetinide ifşa etti.Bu adamı buraya getirenler hesap versinler hesap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Kendileri Bi temize çıkarma operasyonu bunların acilen savcılık soruşturmasına alınması gerekir. Bu ihalelerde kimin imzası varsa hepsi de sorumlu ihaleye fesat ka istırıldığı gün gibi ortada kimse elini kolunu sallayarak bu işleri birilerinden habersiz yapamaz. Önemli olan o birilerini ortaya çıkarmak yoksa günah keçisi bulmak kolay
    0
    0
    Yanıtla
  • KML (6 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı. Malatyalıların nasıl uyutuldugunu gayet iyi açıklamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    şehrin merkezinde yeşilyurt ilçesinde yolu asfalt olmayan stabilize olan yerler var defalarca söylememize rağmen bir netice alamadık ..bimer cimer e yazmak tek çare kaldı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muktedir (6 yıl önce)
    Ellerinize sağlık, makale gayet net ifadeler içermekte, ilke konuyu burdan görüp okumama rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nde ne boyutta Suistimallerin yapıldığını, kamu malının nasıl yağmalandını, adalet sisteminin sadece literatürde olduğu nu net bir şekilde gözler önüne sermiş durumdayız. FETÖ benzeri Malatya da yeni ve etkili bir yapılanmasıyla karşıkarşıyayız. Bu yapının bir çok kez Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çeşitli yolsuzluklarla gündeme geldiğini kamuoyu yakından takip etmiştir. Ve her defasında konunun üstü şu veya bu sebeple örtülmüştür. Adli makamları göreve çağırıyorum, bir parça vicdan taşıyan vatan evladı bu rezilliğe kayıtsız kalamaz. Hayırlı Cumalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (6 yıl önce)
    Tamamen kendisini tarikat olarak adlandıranlar, belediye kadrolarını ele geçirme operasyonu, bunu da herkes biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • zakir (6 yıl önce)
    Bu ihalede ödeme belgelerinde artış olurlarında imzası olan Genel Sekreter ne hikmetse ne ifadesi alınmış nede olaya dahil edilmiş ve olayın üzerine giderek yolsuzluk olduğunu iddia edip haksız ve adeletsiz bir şekilde bu insanların ihracını istemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Receps (6 yıl önce)
    Digerlerini bilmem de mehmet merte ayip edildi. Adamlarin ifadesi alinmadan ihrac edilmeleri insanlarin kafasinda suphe olusturuyor.
    0
    0
    Yanıtla