SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den İki İş, Tek İhale

0
Güncellendi - 2021-06-16 12:42:05
Büyükşehir'den İki İş, Tek İhale
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi,  Atatürk Evi Meydan (yeni tören alanı) Düzenlemesi ve Kuyumcular Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma Tadilat Yapım işi için bir ihale düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi ile ilişkisi olmayan Kuyumcular Çarşısı Sokak Sağlıklaştırması Tadilat İşi’ni birleştirerek tek iş olarak ihaleye çıkmasının ihale mevzuatına aykırılık oluşturduğu belirtiliyor.

İhale kapsamında neler yapılacak?

İhale kapsamında yapılacak işlerin; “Söğütlü cami ön kısmında yer alan kuyumcular çarşısının olduğu sokak ile eski belediye meydanı karşısında bulunan Halkbank ve diğer işyerlerinin olduğu adanın tamamının cephe yenileme işlerinin tadilatı ile  Atatürk Evi yanında bulunan ve Ticaret Lisesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binalarının, yıkılarak bir meydan oluşturulması ve meydanın altının otopark olarak yapılması” olduğu bildirildi.

Meydanın altına yapılacak otoprakın 60 araç kapasiteli olduğu öğrenildi.

Atatürk Büstü konulacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi kapsamında, yapılacak tören alanına Atatürk büstü koyacağı da belirtildi.

İhale 28 Haziran'da

Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi İşi’nin yanı sıra Kuyumcular Çarşısı Tadilat Yapım İşi’nin tek bir ihale kayıt numarası ile 28 Haziran 2021 tarihinde ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

Bölgedeki ağaçlar kesilecek, 1200 metreküp beton dökülecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Evi Meydan düzenlemesine ait işin büyük bölümünü, zeminin bazalt bloklarla döşenmesi oluşturuyor. Proje kapsamında bölgedeki birçok yetişkin ağacın kesileceği de öğrenildi.

Kuyumcular Çarşısı Tadilat İşi de dahil edildiğinde, her iki proje kapsamında yapılacak işler şöyle açıklandı: “6036,65 m2 bazalt bloklarla döşeme kaplaması, 179 adet pleksi kutu harfiyat imalat ve montajı, 1200 m3 beton, 150 ton nevürlü beton çelik kutular, 8782,23 mt cephe elemanı 292 adet armatür”.

60 otomobil için yer altında otopark yapılacak

Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi projesi çerçevesinde, 187.000 motorlu aracın kayıtlı olduğu Malatya’da, trafiğin rahatlatılması için, yer altı otoparkı yapılacağı belirtildi.

Proje kapsamındaki yer altı otoparkı kapasitesinin 60 araç olduğunu açıklandı.

400 günde yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın ihaleye dair duyurusunda her iki iş için öngörülen sürenin 400 gün olduğu belirtildi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

GÖRSEL: Yeni meydan projesinin maket görüntüleri

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • veli (2 yıl önce)
    Kaş yapmak için göz çıkarmayı bırakın artık. Ahmet Çakır eserlerinden Kernek betonu, 2. kanal boyunun durumu ortada. Keserek , beton dökerek şehir kimliğini yok eden basit işleri proje diye uygulamayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (2 yıl önce)
    60 araçlık otopark çok muş 20 yeter dalgamı geçiyorlar ayrıca ağaçların kesilmesine karşıyım merkezden kalan 3 -5 ağacıda kesmeyin projeleri ona göre yapın herşeyi benmi söyleyecem
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 yıl önce)
    Ben hergün oradan geçiyorum ağaç nerde var Allah aşkına. Beton yapıyorlar diyip provakosyon yapıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (2 yıl önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Dikkatli bakmıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Salahattin Gürkan heykeli sever. Malatya'da belki 30 yıl sonra ilk heykeli battalgazi kavşağına dikti. Şimdi yenisini yapacak. Belediye başkanlığı bitene kadar da dikmeye devam edecek gibi. Halbuki biraz ağaç dikse ya da var olan ağaçları kestirmese ne güzel olur. Ihalenin şekline gelince Valla Malatyahabercom olmasa bunları hiç kimse farkedemez. Tebrikler... Malatya hizmet olarak en kötü dinemini yaşıyor. (Bence)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kar (2 yıl önce)
    Çok gereksiz yeşillik plana eklenmiş. Hiç gerek yok komple kilit taş yapın dünyaya örnek olun. Dağ taş zaten hep yeşillik ağaçlık. Malatya'nın her yeri yeşillikten geçilmiyor. Betona basalım biraz enerjimizi salalım. Bravo başkan tam yol ileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • engin (2 yıl önce)
    Başkan heykel dikmeyi sever. Hakikaten ihtiyaçta vardı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (2 yıl önce)
    Milli eğitim ek bina ve ticaret lisesi yıkılacak konferans salonu ve atatürk evi kalıyor anlaşılan il milli eğitim ana bina kalıyor mu acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (2 yıl önce)
    Milli eğitim ek binası yıkılacak ama orada çalışan bölüm ve birimler ne olacak. Bilgi si olan varmı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    60 araçlık otoparkın bedeli yetişkin ağaçların kesilmesi olamaz. Ağaçlar daha kıymetlidir. Ayrıca yan taraftan açık görünsün diye de düşülüyor olabilir ama bu da ayağına sıkmak demektir. Ağaç kesmeden yapılsın varsın yanda ağaçlar olsun alan dar görünsün ama ağaçlar kesilmesin. Ahmet Çakır dönemi tevfik temelli caddesi ağaç katliamından sonra şehre yapılan en büyük kötülük olarak kayda geçer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Anlaşılan Kernek ve Gazi Parkları gibi beton yığını ve çöl gibi olacak. Malatya ile özdeşleşen su ve yeşil olmayacak. Allah rızası için beton istemiyoruz, sadece tören alanı beton olabilir, diğer taraflar ağaçlar ve fıskiyeli havuzlarla donatılsın ki yazın millet nefes alsın, serinlesin. Bu işlerden Münir Erkal iyi anlıyordu. Eski Kernek Parkını hatırlayanlar ne demek istediğimi anlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURAN (2 yıl önce)
    Ya evet, 60 otomobillik yer altı otoparkı Malatya'nın trafik kaosunu çözecektir. Teşekkürler Selahattin Gürkan... Bu 60 araçlık otopark da dünyada bir ilk değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Vatandaş olarak meydanla ilgili birkaç öneride bulunayım,belki okuyan bir yetkili olur!!Özellikle Ticaret Lisesi nin kafeterya olarak kullanılan Gazi İlkokulu tarafına bakan kısımda yetişkin Çam ağaçları meydanla bütünleştirilip bu kısmın altı otopark yapılmayarak ağaçlar kurtarılabilir..Bu alan Malatya nın yeşil sıfatını barındıran bir nevi şehir hafızası niteliği taşıyan kültür mirası..Meydan elbette güzel olacaktır ama meydanı yapmak kadar değerli olan şehir yaşamına kullanışlılık açısından sunacağı katkıdır..Yeşil alandan ağaçtan yoksun olan meydan Malatya sıcağında insanları kavurur!!!İnşallah Kernek meydanı ve çevresinde yapılan betonlaştırma hatası burada da yapılmaz..Bir de meydanda çoklu onlarca armatür aydınlatma direkleri yerine Bir veya iki çoklu projeksiyon tipinde kule aydındatma meydan için daha kullanışlı olacaktır.Bu meydanın kullanım alan kullanışlılığınını ve aydınlatma gücünü arttıracaktır..Altmıs araçlik bir otopark için vallahi billahi buraya yeraltı otopark yapmaya da değmez bunu da ekleyeyim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Burası istenen ,beklenen amaca uygun bir alana hiç benzemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)
    Ağaç kesmek önemli. Hiç yeşil bırakmayıp Çınar beton döksünler. İsminde ağaç adı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu işi Büyükşehir den alıp Mehmet Çınar'ın beton şirketine uyarlamak anca bir trolün işi olabilir. En büyük trol yeşilyurt belediyesinde ama yine de habere yapılan yorum ne alaka dedirtiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    İhale bitsin beton kamyonlarına gider bakarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Hangi Atatürk "büstü" bu
    0
    0
    Yanıtla
  • yeni..yepyeni
    0
    0
    Yanıtla