SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Kurban Kesim Kursu

0
Güncellendi - 2021-06-19 01:40:44
Büyükşehir'den Kurban Kesim Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı öncesi, büyükbaş ve küçükbaş sertifikalı kurban kesim kursu düzenleniyor.

Kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara yönelik olarak düzenlenecek olan “Büyükbaş ve Küçükbaş Kurban Kesim Kursu” 28-30 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Düzenlenecek olan kursa katılarak başarılı olanlara ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurban kesim sertifikası verilecek.

Toplam 20 saat eğitim alacak olan kursiyerler, teorik ve pratik eğitime tabi tutulacaklar. Kursa katılacak kişilere ayrıca kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve kesimden sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini esaslar, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı acil sağlık müdahale bilgileri anlatılacak. Ayrıca katılımcılarla birlikte mezbahanelere gidilerek uygulamalı olarak kesimler de yaptırılacak.

İlk ders 28 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek kursta başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla Kurban Kesim Sertifikası verilecek.

Kursa katılmak isteyen vatandaşların 25 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar, Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi, Kimlik Fotokopisi ve HES Kodu ile birlikte Polisevi karşısında bulunan Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezine başvurmaları gerekiyor.

Ayrıca başvurular ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar 0 422 213 02 18 (111) veya 0422 377 88 21 nolu telefonları arayabilecekler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız