SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Bayram Önlemleri

A- A+ PAYLAŞ

4-6 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramında vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından şu bilgiler verildi:

Belediye otobüsleri bayramın ilk günü ücretsiz

Bayramın birinci günü özel halk otobüsleri hariç Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ’a ait toplu taşıma araçları, mezarlıklar başta olmak üzere Malatya genelindeki tüm hatlarda gün boyu ücretsiz hizmet verecek.

Ayrıca, MOTAŞ tarafından, 3 Haziran Pazartesi (Arife) Gününden itibaren Şehir Mezarlığı Hattına ücretsiz ek seferler konularak, vatandaşların daha rahat bir şekilde mezarlığa ulaşmaları sağlanacak.

Vatandaşlar otobüs seferleri ile ilgili bilgi talebi ve şikâyetlerini ise 502 2 502 numaralı MOTAŞ çağrı merkezi hattını arayarak bildirebilecekler.

İlgili birimler bayram süresince mesai yapacaklar

Vatandaşların daha rahat ve sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi birimleri 7/24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek.

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de Bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde Çağrı Merkezi'nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi de yine Ramazan Bayramında hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikâyetlerini 185 ve 377 74 44 numaralı çağrı merkezi numaralarını arayarak bildirebilecekler.

Cadde ve sokaklar ile cami avluları yıkanacak

Büyükşehir Belediyesi, ana caddelerin temizliğini yaparak yıkayacak. Ayrıca ana cadde üzerinde bulunan camilerin avluları ve Bayram namazı kılınacak mekânlar yıkanarak, cami çevrelerinde gerekli bakım ve temizlikler yapılacak. Şehir Mezarlığı, Mezarlık Camisi ve Şehitliğin çevresinde gerekli temizlikler yapıldıktan sonra gül suyu sıkılacak.

Ayrıca bayram süresince nöbetçi temizlik personelleri görevlendirilerek oluşabilecek aksiliklerin önüne geçilecek. Hafriyat döküm sahası ile çöp döküm sahası da bayram süresince açık tutularak çalışmalar devam edecek.

Trafik akışının disipline edilmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı nedeniyle oluşabilecek sıkışıklığı önlemek amacıyla trafik akışını disipline edecek çalışmalar yapılıyor. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ana arterlerde yol çizgi çalışmaları ile duba, levha yenileme çalışmalarına da aralıksız bir şekilde devam ediliyor. Şehir Mezarlığı giriş ve çıkışlarında da herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla gerekli tedbirlerin önceden alınacağı belirtildi.

Ekmek satış büfeleri bayram süresince hizmet verecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri de Ramazan Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikasına ait 17 büfe açık kalacak.

Bayram süresince hizmet verecek Ekmek Büfeleri:

Çevreyolu, Dörtyol, Battalgazi, Akpınar, Eski Devlet Hastanesi, Kernek, Emeksiz, Toki 1. Etap, Toki 2. Etap, Toki 3. Etap, Beydağı Devlet Hastanesi, Sıtmapınarı, Yeni İlçe Garajı, Yeni Cami, Doğu Garajı, Vilayet Binası arkası ile Fabrika Büfesi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ahmet (4 yıl önce)
    Belediye bayrama hazırmış...önce adam akıllı ilaçlama yapında içtiğimiz çayın içine girecek kadar çoğalmış sinek ve böceklerden kurtulalım...belediye tasarruf ettikçe sinekler böcekler bayram ediyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (4 yıl önce)
    Neden sadece 1 gün ücretsiz otobüsler 3 gün olmayacakmi diğer buyuksehirleri gorunde örnek olsun Adana Gaziantep Allah aşkına 3 gün yapın yaa sadece 1 gün olurmu belediyenin vatandaşı düşünmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (4 yıl önce)
    1.uyduruk cadde ve sokak isimleri değişsin. 2.sanayi sitesi ve cezmi kartay taşınsın. 3.içme suyu ile bahçeler sulanmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • aykut (4 yıl önce)
    hayatimda gorecegim en beceriksiz belediye malatya belediyesi her arefe gunu su kesintisi olurmu kardeşim gercekten allah sabir versin malatyalilara
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    "Trafik akışının disipline edilmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor." bu başlığa çok güldüm onlarca yıldır disipline edilemedi bu bayram hürmetine umarım edilir. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebrail 44 (4 yıl önce)
    Azmi Gardaş değirmenin suyu bol akarken sesiniz çıkmıyor beğenmiyorsan istifa et gardaş insanlar doğru düzgün iş bulamıyor ufaktan bi tasarruf yapılıyo hemen haktan hukuktan bahsediyorsun.he ben istanbulda yaşıyorum zor şartlarda özel sektörde çalışıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Eeee sana ve senin gibi ampulculere mus te hak
    0
    0
    Yanıtla
  • Azmi (4 yıl önce)
    Bayram boyunca çalışacağız ama mesayimiz yazılmayacakmış. Öyle talimat gelmiş. Tasarruf yapılıyormus. Benim çağamın çoluğumun rızkındanmı tasarruf yapılıyormuş dedim. Müdür diyiki biz emir kuluyuz. Yapacak bi şey yok. 15 Nisandan buyana 3 resmi bayramda çalıştım. Ahan millet 9 günlük tatil yapacak bize 1 gün izin vermisler. Gel, çalış, fırça ye ama mesayin verilmesin. Valla ne diyeceğimi şaşırdım. Ama şunu da diyemki, kul hakkı yemektense fırça yemeğe razıyız. Selahattin Başkanım valla güvendiğimiz dağlara kar yağdı. Ayazdan durulmuyor. Canıni seven büyüksehirden kaçmağa çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)Azmi isimli kullanıcı yorumuna
    devlet memuru musun ki sen resmi tatil olsun. carsida bir dukkanda calisan adam da ayni sartlar ile calisiyor. madem daha iyi sartlari hak ediyorsun belediyede zorla mi tutuyorlar senin calistigin yerde suanki kosullarda calismak isteyen binlerce insan var istifa et. baskalarini alsinlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet Memuru değil ama Insan Insan. O bir baba. O çocuklarını el aleme muhtaç etmemek için çırpınan bir aile reisi. 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs, Ramazan Bayramı sadece memura mı bayram. Kusura bakma ama.adamı tatilde bayramda çalıştırıyorsan hakkıni da vereeksin. Biraz vicdan birsz empati lütfen
    0
    0
    Yanıtla