SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in 'UCUZ' Lüks Oto Satışı Perşembe Günü

0
Güncellendi - 2018-12-13 01:56:01
Büyükşehir'in 'UCUZ' Lüks Oto Satışı Perşembe Günü
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi gümrük indirimi ile aldığı iki adet Mercedes Marka lüks makam arabasını 13 Aralık Perşembe günü açık teklif usulü ihale ile satışa çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi’nde saat 14.30’da yapılacak ihalede, 2011 Model 44 BV 001 Plakalı ve 2009 model 44 PL 101 Plakalı Mercedes marka iki adet araç için, piyasa değeri 450 bin TL civarında olmasına karşın toplamda 223 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin bakanlığı döneminde gümrük indirimi ile iki adet Mercedes marka lüks makam arabası almış ve belediyenin envanterine kaydetmişti.  Belediye envanterine giren iki araç, daha Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkanlarının kullanımına tahsis edilmişti.

Ekim ayında yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının birinci oturumunda,  söz konusu Mercedes S350 (44 BV 001) ve diğeri Mercedes E250 (44 PL 101) model araçların elden çıkarılması için ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle satışı kararlaştırılmıştı.

13 Aralık Perşembe günü yapılacağı duyurulan ihale ilanında 2011 model Mercedes S350 için 165 bin TL muhammen bedel 49 bin 500 TL geçici teminat bedeli, 2009 model Mercedes E250 model araç için 79 bin TL muhammen bedel ve 23 bin 700 Lira geçici teminat bedeli belirlendiği bilgisi yer aldı.

TSO ve Borsanın halen kullanmakta oldukları araçları resmen devralabilmek için bu ihaleye girip, araçları satın almaları gerekiyor. Ancak ihaleye, isteyen her taliplinin de girebileceği belirtiliyor.

Bu arada, araçlardan biriyle ilgili ilanda farklı, teknik şartnamede farklı plakalar verilmesi dikkat çekti ve yorumlara neden oldu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Mercedes S350 otomobil

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Tayyar (5 yıl önce)
    Eski ticaret odası yönetimi tarafından gündeme gelmiş dönemin sayın gümrük bakanı bülent tüfenkçinin katkılarıyla gümrükte satışa çıkartılan herkesin alabileceği vealdığı araçlardan iki tanade malatya tso ve malatya ticaret borsasına katkı sağlayacak bir satış ama halen eski ticaret odası yönetimi seçim yenilgisini unutamamışki ucuz hesapların peşine düşüp satışı sabote etmektir unutmayınki ticaret odası hepimizin
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (5 yıl önce)
    Ağzından din, kitap düşmeyenler lüks araçlara biniyor, ateistler de mütevazi, hatta VW Beetle (Tosbağa) arabalara biniyorlar. Sonrada çıkıp "dünya gittikçe ateistlerin nüfusu artıyor" diyorlar. Ee nasıl artmasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    "Büyükşehir Belediyesi, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin bakanlığı döneminde gümrük indirimi ile iki adet Mercedes marka lüks makam arabası almış ve belediyenin envanterine kaydetmişti. Belediye envanterine giren iki araç, daha Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkanlarının kullanımına tahsis edilmişti." Anlamıyorum bakanlığı döneminde indirimden alındıysa (yani 0) nasıl 2011 ve 2009 model oluyor? 2014'te bakan olmadı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Milletin parası ile yapın bakalım bunların hesabını nasıl vereceksiniz. Hep örnek aldığınız modern ülkelerde bunların kaçı var acaba. Yunanistan da yolsuzluk yapan bakan ve eşi tutuklanıyor. İsrail en tepedekini sorguluyor. Bizde suçlular keyiflerine devam ediyorlar. Yemeye devam ediyorlar. Malatyaya verilen 19 katrilyonun hesabı beyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersin (5 yıl önce)
    Hic bosuna ugrasmayin arkadaslar o araclari alacak kisiler belirlenmistir zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • ferit 2 (5 yıl önce)
    malatya platformu samimiyseniz ihaleye siz girin araçların gerçek değerini verip alın bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)ferit 2 isimli kullanıcı yorumuna
    ferit 2 Ne oldu aslan parçası rahatsızmı oldun... ? ? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Paran var mı aslan parçası
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya platformu aldinmi gardas arabalari
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Malatya belediyesi makam aracı olarak kullandığı bu aracı Modelden düştüğü için ellerinden çıkarmaya çalışıyor beylerin düşük model mercedes'e binmeleri kurtarmaz nasıl olsa çok zengin bir ülkeyiz zaten Amerika Avrupa bizi kıskanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence Mercedes Maybach alsınlar, nasıl olsa milletin sesi çıkmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (5 yıl önce)
    belediye vergi vs paraları bitmiş bunları satmaya mı başlamış anlamadım neden satılıyor ki? satılacaktı neden aldılar?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Bizde yarın bu ihaleye giricez piyasa altının çok altında fiyatlar buradan parası olup alıcı olan arkadaşlar sizlerde girin lütfen değerindeki fiyatlara gitsin araçlar yazık günah...
    0
    0
    Yanıtla
  • arkadaş ihale yasasını oku ondan sonra yorum yap< muhammen (açık artırmanın alt sınırını oluşturur ve açık artırma bu rakamdan başlar.) yani anladınmı...
    0
    0
    Yanıtla