SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Zorlu Periyoda Galibiyetle Başlamak İstiyor

0
Güncellendi - 2019-10-20 17:08:09
BYMS Zorlu Periyoda Galibiyetle Başlamak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de zorlu bir dört haftalık periyoda girecek olan BtcTurk Yeni Malatyaspor,bu periyoda galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor. Sarı kırmızılılar, ligde 4 haftalık periyotta 3 deplasman karşılaşmasına çıkacak.

Süper Lig’de geride kalan 7 hafta sonunda 3 galibiyet, 1 beraberlik, 3’te mağlubiyet alarak 10 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 8.haftasında bu akşam İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Ligin sekizinci haftasında bu akşam İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek olan sarı kırmızılılar, ligin 9.haftasında ise 27 Ekim Pazar günü İstikbal Mobilya Kayserispor’u konuk edecek. 10.haftada 3 Kasım Pazar günü Kasımpaşa’ya konuk olacak olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 11.haftada ise 10 Kasım Pazar günü İzmir ekibi Göztepe’ye konuk olacak.

Takımın teknik patronu Sergen Yalçın, önlerindeki 4 haftalık periyoda dikkat çekerek, futbolcularına bir takım uyarılarda bulundu. Yalçın, önlerindeki 4 haftalık periyodun önemine dikkat çekerek, bu maçlarla birlikte ligdeki konumlarının da belli olacağını ifade etti.

KARŞILAŞMA 20.00’DA BAŞLAYACAK

Süper Lig’e milli ara nedeniyle verilen ara sonrası sekizinci hafta heyecanı yaşanacak. Ligin sekizinci haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, yarın akşam İtifak Holding Konyaspor ile Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Mücadele saat: 20.00’da başlayacak.

Mustafa Öğretmenoğlu, Candaş Elbil, Mehmet Salih Mazlum hakem üçlüsünün görev yapacağı karşılaşmada Adem Sarıtaş dördüncü hakem olarak görev alacak. Mücadelede, VAR hakemliğini Mete Kalkavan, AVAR hakemliğini ise Ceyhun Sesigüzel yapacak.

7 HAFTADA 10 PUAN TOPLADILAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık bölümde 10 puan topladı ve milli araya 9’uncu sırada girdi.

Ligde oynadığı 7 karşılaşmada 3 kez galip gelen sarı kırmızılılar, 1 karşılaşmada berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti.

Spor Toto Süper Lig’de 7 haftalık bölümde rakip ağları 16 kez havalandırarak, ligin en golcü takımı olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, kalesinde ise 10 gol gördü.

Sarı kırmızılılar, ligde topladığı 10 puanın 7’sini iç sahada alırken, deplasmanda sadece 3 puan kazanabildi. BtcTurk Yeni Malatyaspor, şuana kadar deplasmanda oynadığı 3 karşılaşmada 1 kez galip gelirken, 2 karşılaşmayı ise kaybetti.

İttifak Holding Konyaspor ise Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık süreçte 12 puan topladı ve milli araya 4’üncü sırada girdi.

Ligde oynadığı 7 karşılaşmada 3 kez galip gelen yeşil beyazlılar, 3 karşılaşmada berabere kalırken, 1 karşılaşmayı ise kaybetti.

Spor Toto Süper Lig’de 7 haftalık bölümde rakip ağları 10 kez havalandıran İttifak Holding Konyaspor, kalesinde ise 6 gol gördü.

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftada topladığı 12 puanın 5’ini iç sahada, 7’sini ise deplasmanda kazandı. Yeşil beyazlılar, şuana kadar iç sahada oynadığı 3 karşılaşmada 1 kez galip gelirken, 2’de beraberlik aldı ve mağlubiyet yüzü görmedi.

KONYASPOR İLE BEŞİNCİ RANDEVU

Spor Toto Süper Lig ekipleri BtcTurk Yeni Malatyaspor ile İttifak Holding Konyaspor, tarihlerinde beşinci kez karşı karşıya gelecekler. Daha önce oynanan 4 karşılaşmada her iki takımda 1’er galibiyet elde edebildi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile İttifak Holding Konyaspor, tarihlerinde ilk kez 2017-2018 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de karşı karşıya geldiler. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha Spor Toto Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı İttifak Holding Konyaspor 1-0’lık skorla kazandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact'in verilerine göre, Konyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı dört maçta taraflar birer galibiyet elde etti (2B).

Konyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı dört maçta toplam altı gol atılırken (3-3), iki takım da hiçbir maçta iki gol kaydedemedi.

Süper Lig'de oynadığı son dört maçın üçünü kazanan Konyaspor (1M), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 21 karşılaşmada alabilmişti (14B 4M).

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de çıktığı son dokuz deplasmanda gol yediği maçları kaybetti (7M), kalesini gole kapadığı karşılaşmaları kazandı (2G).

Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (11).

Süper Lig'in ilk yedi haftasında hem en fazla kafa golü (4), hem de ceza sahası dışından en çok gol yiyen (4) takım Yeni Malatyaspor.

2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla penaltı golü atan takım olan Konyaspor (3), bu üç golü de son iki karşılaşmada buldu.

Süper Lig'de bu sezon en fazla gol atan orta saha oyuncusu, Konyaspor forması giyen Farouk Miya (4).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan (7; Adis Jahovic) ve asist yapan (5; Guilherme) oyuncular Yeni Malatyaspor forması giyiyor.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kemal AKGÜL (4 yıl önce)
    BU NASIL HABERCİLİK MAÇ PAZARTESİ YANİ BU GÜN OYNANACAK HABERDE YARIN DİYE YAZIYORSUNUZ. SONRADA KİMSEYİ BEĞENMEZZSİNİZ SİZ İLK ÖNCE KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN. EDİTÖR'DEN: Haberin yayına girdiği tarih 20 Ekim'dir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    ALLAHIN IZNIYLE TAKIMIN VE SERGENIN OYUNUYLA 3 PUANLA DÖNECEĞIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünsal (4 yıl önce)
    Başakşehir, Alanya, Trabzonspor , Galatasaray maçlarından çıkmışız daha ne zorlu periyodu , asıl bundan sonrası kolay .
    0
    0
    Yanıtla