SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'de Hesaplar 'Seri' Üzerine

0
Güncellendi - 2019-11-01 03:20:47
BYMS'de Hesaplar 'Seri' Üzerine
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de üst üste aldığı 3 galibiyetle zirveye tırmanışını sürdürürken, bu iyi gidişi Kasımpaşa ve Göztepe deplasmanlarında alacağı iyi sonuçlarla devam ettirmek istiyor.

Ligde oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayıp 16 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde 9 hafta sonunda Trabzonspor'un averajla önünde yer aldı ve üçüncü sıranın sahibi oldu.

Sarı kırmızılılar, 9. haftada konuk ettiği İstikbal Mobilya Kayserispor'u 4-0 yenerek galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Üst üste üçüncü galibiyetini alan Malatya temsilcisi, son 3 maçta önemli bir çıkış yakaladı.

Süper Lig'de geride kalan 3 haftalık bölümde topladığı 9 puanla üçüncü sıraya yerleşen sarı kırmızılılar, çıkışını 10.haftada Kasımpaşa, 11.haftada ise Göztepe deplasmanlarında alacağı iyi sonuçlarla sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Ligin 10.haftasında 3 Kasım Pazar günü 16.30'da Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda İstanbul ekibi Kasımpaşa ile karşılaşacak olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, kritik deplasmanda mutlak 3 puanı hedefliyor.

BEŞİNCİ RANDEVU

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Kasımpaşa'nın üstünlüğü bulunuyor.

İki ekip ilk olarak 2017-2018 sezonunda Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 3-2 kazanırken, ikinci yarıda Malatya'da oynanan karşılaşma ise 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de bir kez daha karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 3-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı ise BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2-1'lik skorla üstün tamamladı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact'in verilerine göre, Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği iki maçı da üçer gol atarak kazandı (3-2 & 3-0).

Kasımpaşa ile oynadığı dört Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Yeni Malatyaspor (1B 2M), tek galibiyetini son karşılaşmada aldı (2-1).

Son beş Süper Lig maçının üçünü kazanan Kasımpaşa (1B 1M), aynık sayıda galibiyeti daha önceki 25 karşılaşmada alabilmişti (6B 16M).

Süper Lig'de üç haftadır kazanan Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisini yakalamak için sahaya çıkıyor.

Süper Lig'in son üç haftasında puan kaybetmeyen tek takım olan Yeni Malatyaspor, aynı zamanda en fazla gol atan ekip konumunda (11).

Bu sezon Süper Lig maçlarında skor olarak en uzun süre önde oynayan takım Yeni Malatyaspor (310 dakika).

Süper Lig'in ilk dokuz haftasında en fazla gol atan takım olan Yeni Malatyaspor (22), aynı zamanda maçların son 15 dakikalarında rakip fileleri en fazla havalandıran ekip durumunda (9). Kasımpaşa ise ilk 45 dakikalarda kalesinde en çok gol gören takım (8).

Ricardo Quaresma ve Mustafa Pektemek, 8 Aralık 2011'deki Beşiktaş-Manisaspor maçından bu yana ilk kez geçen hafta aynı Süper Lig karşılaşmasında gol attı (vs Göztepe).

Kasımpaşa forması giyen Haris Hajradinovic, Süper Lig'de çıktığı son beş maçta dört gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 2 asist).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole katkı yapan dört oyuncudan ikisi Yeni Malatyaspor forması giyiyor: Adis Jahovic (8 gol & 1 asist) ve Guilherme (4 gol & 5 asist).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız