SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'nin Cumartesi Konuğu Ç.Rizespor

0
Güncellendi - 2019-12-21 17:29:00
BYMS'nin Cumartesi Konuğu Ç.Rizespor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 16.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü 15.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Sarı kırmızılılar, sahasında 3 puanı alarak, ilk yarının son maçına moralli çıkmak istiyor.

Süper Lig’de 15.haftada deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0 yenerek, uzun süredir galip gelememe şansızlığını ortadan kaldıran BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Geride kalan 15 maçta, 6 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgiyle 23 puan toplayan sarı kırmızılılar, Çaykur Rizespor karşısında kazanarak çıkışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor. Sakatlıkları bulunan Eren Tozlu ve sarı kart cezalısı Issam Chebake ile izin verilen Mina BtcTurk Yeni Malatyaspor'un kadrosunda yer almayacak.  

Rize maçı hazırlıklarını Cuma günü  ısınma hareketleri ve düz koşunun ardından yapılan çift kale çalışmasıyla tamamlayan B.Yeni Malatyaspor'da; Murat Yıldırım, Mittchell Donald, Afriyie Acquah ve Erkan Kaş ise 3'er sarı kartlı olmaları nedeniyle ceza sınırında bulunuyorlar.

Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak ve saat 15.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemleri Serkan Olguncan ile Serkan Çimen yapacak. Mücadelede, Ankara Bölgesi Klasman Hakemi Mustafa İlker Coşkun ise dördüncü hakem olarak görev yapacak. Karşılaşmada VAR hakemliğini Aydın Bölgesi Üst Klasman Hakemi Bahattin Şimşek, AVAR hakemliğini ise Kocaeli Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Çetin yapacak.

DAHA ÖNCE 2 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER..

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Çaykur Rizespor, tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecekler. Bundan önce Süper Lig’de oynanan 2 karşılaşmada her iki takımında 1’er galibiyetleri bulunuyor. 

İki ekip ilk olarak geçtiğimiz sezon Süper Lig’de karşı karşıya geldiler. 2018-2019 sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Rize’de oynanan karşılaşma 3-0 Çaykur Rizespor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 

SEKİZİNCİ İÇ SAHA MAÇLARINA ÇIKIYORLAR

Süper Lig’de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspr, Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla birlikte bu sezon sekizinci iç saha maçına çıkacak.  

Süper Lig’de 15 haftalık bölümde 6 galibiyet, 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 23 puan topladı. Sarı kırmızılılar, bu 23 puanın 11’ini sahasında kazanırken, 12 puanı ise deplasmanda elde ederek, dış sahada en çok puan toplayan dört takım arasında yer aldı.

Sahasında şuana kadar 7 karşılaşmaya çıkan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmaların 3’ünde galip geldi. 2 karşılaşmada berabere kalan sarı kırmızılılar, 2 karşılaşmayı ise kaybetti. Malatya ekibi, bu karşılaşmalarda rakiplerine 16 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü. 

Sahasında Fenerbahçe ve Galatasaray ile berabere kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Demir Grup Sivasspor’a 3’er gol yiyerek, mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, sahasında Medipol Başakşehir, Yukatel Denizlispor ve İstikbal Mobilya Kayserispor’u mağlup etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız