SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çağırmıyorlar, Çünkü Burası Babalarının Çiftliği.!"

0
Güncellendi - 2021-02-10 07:32:50
A- A+ PAYLAŞ

"AÇILIŞTAN ÇOK, AKP MİTİNGİ GİBİ.." Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tohma Köprüsü'nün açılışında yer almamalarına ilişkin, “Bu tür törenlere davet edilmiyoruz. Çünkü bu törenleri yapanlar, babalarının parasıyla yapıyorlar. Annelerinin altınlarını satarak yapıyorlar. Bizim vergilerimizle yapılmıyor. Burası bir açılıştan çok AKP’nin mitingi gibi. ‘Ahmet el sallama Rabia’a yap’ diyor. Karayolları Bölge Müdürüne ‘Rabia’ yaptırıyor. Malatya Valisi, devletin memuru musun? Siz, devlet adamısınız, Rabia yapıyorlar. Rabia, AKP’nin işareti” açıklamasında bulundu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığını ziyaret eden Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağbaba, bakkalların pandemi ve izlenen siyaset nedeniyle etkilendiklerini ifade ederek, “Pandemi nedeniyle birçok işyeri genelgeyle kapatıldı. Ardından bir kısmı açıldı ama istenilen noktada insanlar çalışamadılar. Türkiye’de birçok esnaf kesimi mağdur olmuş durumda. Aylardan beri “Esnafa destek verin, ayakta kalmaları için yardımcı olun” diyoruz. “Yıllarca vergi vererek, devletin ayakta durmasına yardımcı olan esnafa sizde destek verin” dedik. İlk başta faizli bir kredi verdiler. Kapalı olan esnafın bunu ödeme şansı yok, iş kaybı nedeniyle esnafın ödemesi mümkün değil. Onları ertelediler ve ardından ‘Bin TL destek vereceğiz’ dediler. Günlük 33 TL aylık bin TL. Bir bakkal Bağ-Kur primi ödüyorsa, en düşük bin 55 lira. Bin 55 lira prim ödeyen esnafa bin lira destek verdiler. Bunun yetmeyeceği gözüküyordu. Ardından gelir kaybına uğrayanlara destek verileceği söylendi. Bu bin TL’de çeşitli sebeplerle herkese ulaşmadı” diye konuştu.

Pandemi sonuna kadar esnafa doğrudan gelir desteği sağlanması gerektiğini kaydeden Ağbaba, “Esnafın derdini çözecek şey; doğrudan gelir desteği sağlanmasıdır. Buda sosyal devletin görevidir. Mutlaka bunun gerçekleştirilmesi lazım. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz. Esnafın yaşadığı mağduriyeti her zaman dile getireceğiz” dedi.

Ağbaba, Anadolu Ajansı’nın Japonya’da kovid-19 tedbirleri kapsamında esnafla bir haber yaptığına dikkat çekerek, “Gerçek mi değil mi bilmiyoruz ama komik. Anadolu Ajansı Malatya’yı, Ankara’yı, İstanbul’u bırakmış Japonya’ya gitmiş esnafla röportaj yapmış ve oradaki esnafın durumunu ortaya koymuş. İnsanın gülesi geliyor. Burayı bırakmış Japonya’ya gitmiş. İnsan gülmeden edemiyor” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı da eleştiren Ağbaba, şunları söyledi: “Mahir Ünal, ‘bizi bitirdiniz’ diyen çiftçinin cebindeki cep telefonuna bakmış. Cep telefonu 6 bin liraymış. Çiftçinin sıfır cep telefonu alma imkanı yok. Çiftçi eski bir telefon almıştır. Çiftçinin durumunu öğrenmek istiyorsan, cebindeki cep telefonuna bakacağına Tarım Kredi Kooperatifine ve Ziraat Bankasına olan borcuna, cebindeki paraya bak. Haczedilen traktörüne, satışa çıkarılan tarlasına bak. Şuanda esnafımız ve çiftçimiz icralık olmuş durumda.”

Ağbaba, işverenin işçi alamadığını iddia ederek, “Üretenin durumu iyi mi, işveren çalışan insan alamıyor. Bizimkiler Japonya’daki esnaf, cep telefonu olan çiftçiyle uğraşıyor. Bu düzen son bulacak, bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’de 2 milyon 200 bin esnaf, yüz binlerce odalara bağlı esnaf var ve bunların hepsi kepenk indiriyor ve bunlara sağlanan bir destek yok. Bakkallarımızı hem korona hem de izlenen siyaset bitiriyor. Bu üç harfli marketlerden bakkallarımız memnun mu? Bakkalları bitiren üç harfli zincir marketler ama üç harfli marketleri Türkiye’ye getiren, onları önce yeşerten, sonrada büyütenlerdir. Üç harfli zincir marketler esnafın kanını emiyor. Bununla ilgili bir kanun teklifi hazırladık, bu kanun teklifini vereceğiz” diye konuştu.

Ağbaba, bir gazetecinin ‘Tohma Köprüsü’nün açılışına neden katılmadınız?’ sorusuna, “Bu tür törenlere davet edilmiyoruz. Çünkü bu törenleri yapanlar, babalarının parasıyla yapıyorlar. Annelerinin altınlarını satarak yapıyorlar. Bizim vergilerimizle yapılmıyor. Bizi çağırmıyorlar çünkü burası babalarının çiftliği. Babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Biz her türlü davetlere icabet ederiz. Kimin yaptığına bakmaksızın gidiyoruz. Belediyenin bir açılışı olduğunda davet gelirse katılıyoruz. Burası bir açılıştan çok AK Parti’nin mitingi gibi. ‘Ahmet el sallama Rabia yap’ diyor. Karayolları Bölge Müdürüne ‘Rabia’ yaptırıyor. Malatya Valisi, devletin memuru musun? Siz, devlet adamısınız, Rabia yapıyorlar. Rabia, AKP’nin işareti” cevabını verdi.

Ağbaba, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında, yeniden yargılama talep etmesine ilişkin, “Meclisin namusunu, şerefini ve itibarını korumak en fazla ve en başta Meclis Başkanı’nın görevidir. Yeniden yargılama görevi verildikten sonra Enis Berberoğlu derhal meclise dönmelidir” yorumunda bulundu.

Ağbaba, açıklamasında, “Meclis Başkanı meclisin namusunu ve hukukunu korusun. Anayasa Mahkemesi’nin kararı açıktır. Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulması gerekiyor. Eğer Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulmazsa ki geçtiğimiz günlerde uyulmadı, hukukun olmadığı yerde devlet, çete devleti olur. Eninde sonunda Enis Berberoğlu’nun masumiyeti anlaşılmıştır. O karara uyacaklardır. Meclis Başkanı, ‘Yeni Anayasa’ diyerek bu işlerden sıyrılmaya çalışmasın. Meclisin namusunu, şerefini ve itibarını korumak en fazla ve en başta Meclis Başkanı’nın görevidir. Yeniden yargılama görevi verildikten sonra Enis Berberoğlu derhal meclise dönmelidir” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Erolll (3 yıl önce)
    Zaten en iyi ptojeler bunların zamanında yapıldı sanki millete refah sağlamışlar bir avuç insana ihaleler veriliyor bir avuç etraflı refah içinde çiftçi köylü millet işsiz güçsüz adalet denetim yok beslenme yetersizliğinde harap rantçı yatırımlar milletin iflahını kesti. Devletin parasıyla yapılanıda babasının parasıyla yapmış gibi göşteriş yap. Niye çağırsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (3 yıl önce)
    Enver kiraz ın malatya milletvekilliği yapacak ne kapasitede ne çaptadır.Beni gūldūrmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan kahtalıda ne varsa merak etme onda da o kapasite var
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Yoruma bile engel koymuşsunuz ya sizin gazete haber ve en önemlisi Malatya ile işiniz yok Sizin iktidara husumetiniz var heralde ama bunu chp yi yağlayıp ballayarak bir yere varamazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    Veli bey başta şunu önce size yani chp nin tamamına Sonrada bu sayfada veli bey haklı diyenlere Yapılan herşeye karşı her işe çamur atan her hizmeti koşa koşa aym ye götüren yapılan hiç bir işi desteklemediğiniz gibi Türlü yalan yanlış siyaset ile karalama içinde olun İşler bitip hizmete girdiği zaman da neden biz yokuz diye veryansın edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Veli bey günaydın sabah ı şerifler hayrola ..! Rabia Ak Partinin işareti değil TÜRKİYELİYİM Diyebilen YERLİ ve MİLLİ olabilen herkesin işareti.4 parmakla 1-TEK Vatan 2-TEK Devlet 3-TEK Bayrak 4-TEK Millet KASTEDİLMEKTEDİR. Siz BÖLÜCÜLERLE İŞ tuttuğunuz için RABİA dan rahatsız olmanız doğal. Hem siz değilmisiniz DÜNYANIN EN İYİ İŞİNİ YAPSANIZ ALKIŞLAMAYIZ DİYEN. Ne işiniz var hayırlı işlerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Daha düne kadar çıkıp da tv ekranlarında AK PARTİ dünyanın en iyi işini de yapsa alkışlamayız karşı çıkarız demediniz mi niye çağırsınlar ki sizi siz gidin heykel yapıp onun açılışını yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • heykel şizin işiniz. iyi bilirsiniz.git ankaraya melih gökçek heryere heykel yapmış.dinazor heykeli bile var.orda resim çekitirirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gadir (3 yıl önce)
    Chp yi bu hale getiren ve dağılmasına sebep olan Sayın Veli Ağbaba dır. Ak Partinin Veli Ağbaba yı baştacı etmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ın onu alnından öpmesi gerekir. Bir Malatyalı olarak Enver Kirazı milletvekili görmek istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    Gecmise bak kimler geldi kimler gecti akp de husrani yasayacak sunu unutmayin devletin gorevi yapmaktir Ama bizde sasali gosterisli olacak yazik cok yazik musluman gozteris yapmazdi Ama bu yonetimde. Herseyi ogrendik dini bile siyasete alet etiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin yurt (3 yıl önce)
    Yola ne gerek var, hastaneye ne gerek var, uçağa , hatta bulunan doğalgaza bile memmun olmayan, iHAya, köprüye ne gerek var diyip her şeyi bazen saçma sapanca eleştiren, Bir milletvekillerinin itiraf gibi "hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile yanında olmayacağız" zihniyetinde bir anlayışın da bu açılışta olmaması pek yadırganmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    ben chp lilerin yerinde olsam o köprüden geçmem chp ikdidar olunca yeniden açılış yaparım ve öyle geçerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    CHP bu defa Allahın izniyle iktidar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Çagırsalar gidecekmi bunlar işi gücü yapılan hizmetlere çomak sokmak yemiyoruz artık bu ucuz siyaseti adamgibi muhalefet bile yapamıyorlar birgün önce söylediklerini evvelsi gün inkar ediyorlar bırakın artık bu işleri icraat yapın yaptığınınız yapacağınız hizmetleri anlatın CHP'li belediye beldelerin hali ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Peki siz çağrılmayan yere gidermisiniz? Herhalde niyet okuyuculuğu yapıyorsunuz. Normal şartlarda ister gider veya başka bir işi olur isterse gidemez ancak önce bir davet gönderilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (3 yıl önce)
    Muharrem İnce, CHP'nin ideolojik savrulmalar yaşadığını kaydederek bugün bir yol ayrımında olduğuna vurgu yaptı. İnce, CHP'de 42 yıl içinde her kademede görev yaptığını anımsatarak şöyle konuştu: "Hala Atatürkçüyüm, hala cumhuriyetçiyim. Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, diğer taraftan CHP ile mücadele etmiş insanlarla kol kola girmişlerdir. Ortada değer yoktur, emeğe saygı yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır, ortada bir tabela vardır sadece. Kimlerle yolumu ayırıyorum; ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. 'Mustafa Kemal' deyip, 'Mustafa Kemal Atatürk' diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp, atamayı getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. 'Libya'da ne işiniz var' diyerek Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum. Yeni bir yola çıkıyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek, özgüveni yüksek Türkiye'ye 50+1'i getirecek olan 83 milyona 'girin koluma' diyorum."
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (3 yıl önce)
    Chp li degilim ama veli agbaba hakli bu sefer ayip olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    Çoğu görüşüne katılmadığım Ağbaba bu serzenişinde haklı, köprü Malatyamıza hayırlı olsun, kullanacak olan vatandaşlarımıza kazasız yolculuklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Bir milyon oyum olsa CHP ye vermem. Yedi sülalemde ve yedi ceddimde CHP li yok. Lakin doğruya doğru. Veli Ağbaba CHP li olabilir ama herseyden önce Malatyanın vekilidir. Her türlü resmi törene davet edilmek zorundadır. Bu sadece Veli Ağbaba'ya değil seçmene yapılan bir nezaketsizliktir, saygısızlıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (3 yıl önce)
    Sonuna kadar haklı Ağbaba helal olsun ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bir projeniz var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sen hangi projeye oy verdin Malatya için söylersen öğreniriz aydınlat bizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalancı bahar gelmiş Malatya ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan sizin projeniz milletin canına okumak MILLET aç aç
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani bunlarla farki yok
    0
    0
    Yanıtla