SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır YMS Divan Kurulundan İstifa Etti

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Çakır, “Bu kadar sürede Malatyaspor’un içerisinde bulunmaktan onur ve gurur duyduk. Biz her zaman Malatyaspor’un bir taraftarı olarak geri planda takımımızın başarısını arzu ettik. Elimizden gelen bir destek varsa da bunu her zaman vermeye gayret gösterdik ama neticede artık divan üyeliğimizden ve başkanlığından istifa etmem gerektiğini düşündüm. Bundan sonraki süreçte inşallah divandaki arkadaşlarımız yine görevlerine devam edecekler. İnşallah kongrede daha güçlendirilmiş yeni üyelerimizle divanımız görevini sürdürecek” dedi.

Malatya Belediyespor’un Yeni Malatyaspor olması sürecinden buyana takıma büyük destek veren ce Süper Lig’e yükselmesinde emeği olan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, bugüne kadar kulübün Divan Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Milletvekili Çakır, bugüne kadar yürttüğü Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevini bıraktığını açıkladı.

Çakır, 2009’da belediye başkanlığı görevine seçildiğinde şuanda Malatya Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde mücadele eden Malatyaspor’un toparlanma şansı olmadığını hatırlatarak, Malatyaspor’un hem borç hem de gelinen nokta itibariyle sıkıntılı bir süreçte olması nedeniyle Malatya Belediyespor’un arkasında durarak, takımı güçlendirdiklerini belirtti.

Malatya Belediyespor’un daha sonra yoluna Yeni Malatyaspor olarak devam ettiğini dile getiren Çakır, “Gelinen süreçte 11 yıl geride kalırken, Yeni Malatyaspor’da Malatya’nın takımı oldu. Belediyelerimizin her zaman takımın bugüne gelmesinde, yükselmesinde büyük emek ve katıları vardı. Bizde bu süreç içerisinde Yeni Malatyaspor olması ve sonraki süreçlerde de takımın bir dönem direkt olarak sorumluluğu bizdeyken daha sonra divana üye olarak istişare heyeti oluşturmak adına divanda yer alan arkadaşlarımızla birlikte fikir verdik. Divan’ın yönetime, takıma, futbola, teknik heyete karışma durumu olmadan sadece bir istişare heyeti olarak hem divan başkanı hem de divan üyesi olarak görevimizi bugüne kadar getirdik” diye konuştu.

Bu saatten sonra divanı ve divan başkanlığını bırakmaları gerektiğini dile getiren Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“11 yıl gibi uzun bir süre görev yaptık. Bu süreçte başarılı geçti. Takım Play-off oynadı, 4 şampiyonluk yaşadı, Süper Lig’e kadar geldi. Geçen sezonun ikinci yarısında biraz işlerin ters gitmesi, hatalı ve yanlış kararlar mutlaka var ama genele baktığımız zaman 11 yıllık süre içerisinde hep başarılar vardı. Şampiyonluklar, üst sıralara oynayan bir takım vardı. İyi bir futbol vardı, takımımız Malatya’yı bugüne kadar iyi temsil etti. Son dönemde de tabii bunun birçok gerekçesi olabilir. Pandemi, yaşanan sıkıntılar, yanlış kararlar olabilir ama genel anlamda başarılı bir Malatyaspor vardı. Takım yer aldığı her ligde başarılıydı. Bu dönemde de cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, Türkiye Futbol Federasyonu’nun değerlendirmesi ve aldığı kararla ligden düşmenin kaldırılmasıyla Malatyaspor’umuz ligde kalmış oldu. Buda bizi gerçekten son derece sevindirdi. Bizde bu kadar sürede Malatyaspor’un içerisinde bulunmaktan onur ve gurur duyduk. Biz her zaman Malatyaspor’un bir taraftarı olarak geri planda takımımızın başarısını arzu ettik. Elimizden gelen bir destek varsa da bunu her zaman vermeye gayret gösterdik ama neticede artık divan üyeliğimizden ve başkanlığından istifa etmem gerektiğini düşündüm. Bundan sonraki süreçte inşallah divandaki arkadaşlarımız yine görevlerine devam edecekler. İnşallah kongrede daha güçlendirilmiş yeni üyelerimizle divanımız görevini sürdürecek. Bazı arkadaşlarımızın il dışına gitmeleri dolayısıyla divan kurulu toplantılarına katılamama gibi gerekçelerde ortaya çıkıyordu. Dolayısıyla divanın biraz daha güçlenmesi, Malatyaspor’umuzun da yoluna devam etmesi lazım. Bizler her zaman Malatya’nın birer fanatik taraftarıyız. İnşallah elimizden gelen destek, gayret, hangi aşamada ne varsa onu daha dışarıdan vermeye gayret edeceğiz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Olmayaki Futbolcu satışında araya giren hatırı sayılır kişi çakır ola Diğer takımlardaki partili arkadaşlarının hatırına Adile Baskı yapmış olmaya bu yüzden kayıp miliyonlara ses çıkıarmadı Divankurulu başkanı olarak eğer böylese durum kendiside suçlu
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    vitrin işi olunca baş köşede demekki malatyaspor bunların çok umrunda değil. adil gevrege takımı siz verdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (3 yıl önce)
    Faturayı hep vekillere kesiyorlar Çakır Büyükşehir belediye Başkanı olduğu dönemde Malatya spor çok iyi yerlerdeydi Gürkan geldikten sonra hizmet durduğu gibi kulübe para akışını Kestiler takım sahipsiz kaldı kimse Başkan niye takıma sahip çıkmıyorsun demiyor el insaf el vicdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Yousef (3 yıl önce)
    Kulübün bu noktaya gelmesinde payın var sayin Çakır. Madem istifa edecektin Ocak ayında etseydin. O zaman Âdil gönderilirdi. Ama sen adeta set görevi gordun ve Adili korudun. Kulübün her acidan kume düşmesine sebep oldun. Bu bir vebaldir. Allah mutlaka sorar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Riza (3 yıl önce)
    Allah razi olsun, yolu acik olsun insallah (Gitmesi gerekenler duruyor yerinde hala)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Ayrılmak, istifa etmek en kolayı. Zor olan bu memlekete ve takımına her ne olursa olsun sahip çıkmaktır. Sen kolay olanı seçtin.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa albayrak (3 yıl önce)
    Çakır malatyaya ve malatyaspora çok hizmetler yaptın, 3. Ligden alıp süper lige çıkardınız emeğiniz çok. Başarılarınızın devamını diliyorum. Allah razı olsun sizddn
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (3 yıl önce)
    Adamı belediye çalışmıyor diye diye malatyayı malatya yapmasına rağmen laflarla istifa ettirttiniz, şimdi mumla arıyoruz. Divan başkanı diye ahmet çakıra yüklendiniz adil gevreği görevden al diye hakaret ettiniz ki yetkisi yok, buradan da istifa ettirdiniz MUM GİBİ ARARIZ. Erol buluta ana avrat küfür ettiniz şimdi fenerbahçede mumla arıyoruz, adama küfür edenler tebrik ediyor. Malatyaspor 5. Oldu neden 3. Olmadı diye küfür ettiniz sövdünüz şimdi mumla arıyoruz. Malatyaspor küme düşüyor sövüyoz 5. Oluyor sövüyoz, şampiyon olsak şampiyonlar ligi kupasını nasıl alamadık diye sövenlerimiz olur eminim. Sahip çıkalım sahip lütfen rica ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (3 yıl önce)
    Ahmet Çakır Başkan bu takımı ilk kurduğunda büyük bir risk aldı tabiri caizse şehrin büyük çoğunluğunu karşısına aldı. 3.ligden bugüne kadar da başarılı bir grafik izledi ve gelinen son nokta da takımımız süper ligde. Gerçek bir taraftar olarak ben şahsım adına Çakır’a bugüne kadar yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (3 yıl önce)
    Kaptan gemiyi terk etti,bizce sebebi ya adil gevrek istifa etmem diye diretti sayın çakır istifa etti ya bundan sonraki tüm tepkiler sayın çakıra olacaktı kenara çekildi başarısızlıkda payı olmayacak artık yada adil gevreği istifaya zorlayacak bir hamle yaptı.Sebebi ne olursa olsun malatyada halkın tepkisini gören sayın çakır doğrusunu yaptı.Büyük ihtimal adil gevreğin istifası da gelir gibi,bakalım görecez,hayırlısı artık.
    0
    0
    Yanıtla