SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık Bu Kez Yatırım Bedelini Yükseltti!.

0
Güncellendi - 2022-01-17 16:06:38
Çalık Bu Kez Yatırım Bedelini Yükseltti!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın müjde olarak 2022 yılı yatırım programına alındığını duyurduğu, ancak toplam yatırım bedeli 550 milyon TL olmasına rağmen '1000 (Bin) TL' iz ödeneği ile 2022 yatırım programına alındığı ortaya çıkan Malatya Adliye Binası ile ilgili olarak Malatya Barosu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, bu kez projenin 1 milyarlık yatırım olduğunu söyledi.

Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile Malatya Barosunu ziyaret ederek 2022 yatırım programına alınan yeni adliye binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya Barosu Başkanı Onur Demez, Malatya Adliyesi olarak 4 ayrı binada ciddi sıkıntılarla hizmet verdiklerini ve göreve geldikleri andan itibaren yeni adliye binası için yapmış oldukları taleplerin karşılık bulduğunu ifade ederek, “ Göreve geldiğimiz süreçten sonrasında vekillerimize, belediye başkanımıza ve adalet bakanlığımıza yapmış olduğumuz müracaatlar, talepler, karşılıksız kalmamıştır. Yeni Adalet Sarayı’nın 2022 yılı planına alındığı ile ilgili müjdeyi verdiler. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Adalet Bakanımıza, vekillerimize, adliyenin yapımıyla ilgili emeği geçen herkese baromuz ve meslektaşlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Bizler avukatlar olarak 4 ayrı binada uzunca bir süredir ciddi sıkıntılar çekerek bu mesleği icra ediyorduk. Sadece biz değil bizimle birlikte vatandaşımız da bu bölünmüş adliyeler noktasında ciddi bir adalete erişim noktasında sıkıntı yaşadılar. Kısa süreç içerisinde binamız yapılarak adalete hizmet etme noktasında gereği yapılır. Biz de baro olarak elimizden gelen ne varsa bu hususla ilgili çabamızı göstereceğiz” dedi.

AKP İl Başkanı İhsan Koca ise, yeni adliye binası tamamlandığında camianın uzun süre ihtiyacını gidermiş olacağına değinerek, “ Malatya Adliyesi şuanda 4 ayrı binada parça parça hizmet vermeye çalışmakta. Bundan hem meslektaşlarımız hem hakim, savcılarımız hem de vatandaşlarımız ciddi anlamda muzdaripler. Adliye binamızın bu yıl içerisinde başlamasıyla tamamlandığında camiamızın bu ihtiyacı uzun yıllar giderilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Malatya Adliyesinde hizmet noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığına ve yeni yapılacak adliye binasının yaklaşık 150 bin metrekare olduğuna değinen Milletvekili Öznur Çalık ise, “ Şuanda adliye hizmetlerimizi Malatya’da 4 ayrı binada adliye yetkililerimiz, hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız ve hizmet alan vatandaşlarımız hizmet almaktaydı. Hem hizmeti sunanlar hem hizmeti alanlar çok ciddi sıkıntı yaşıyordu. Bakanlığımızın 2022 yatırım programına giren Malatya’nın Yeni Adalet Sarayını inşa edeceğiz. Yaklaşık 143 bin 125 metrekare bir alan olacak. Yaklaşık 150 bin metrekare kapalı alan olacak. Alan projeleri tamamlanmış vaziyette” diye konuştu.

Yeni yapılacak adliye binasının Yeşiltepe’deki eski askeri hastanenin bulunduğu alanda olacağı hakkında bilgi veren Çalık, “ Adliye sarayımızın içerisinde, 12 Ağır Ceza Mahkemesi, 1 Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Asliye Ceza Mahkemesi, 10 Sulh Ceza Hakimliği, 3 İnfaz Hakimliği, 3 Çocuk Mahkemesi, 20 Asliye Hukuk Mahkemesi, 12 Aile Mahkemesi, 10 Sulh Hukuk Mahkemesi, 18 İş Mahkemesi, 1 Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, 4 İcra Hukuk Mahkemesi, 4 İcra Ceza Mahkemesi, 2 Kadastro Mahkemesi, 5 Tüketici Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi, 3 İdare Mahkemesi, 2 Vergi Mahkemesi, İcra Müdürlüğü, Seçim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü planlanmış vaziyette. Malatya’mızda Yeşilyurt ilçesi Yeşiltepe Mahallesinde Askeri Hastanenin olduğu yere inşa edilecek” ifadelerini kullandı.

“150 bin metrekare alan ve maliyeti yaklaşık 1 milyarlık yatırım”

Yeni yapılacak adliye sarayının maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çeken Çalık, "150 bin metrekare kapalı alan bir adliye sarayının maliyeti de oldukça yüksek yaklaşık 1 milyarlık bir yatırım Malatya’ya yeni bir Adalet Sarayı’nın kazandırılmış olması hepimize hizmet alan vatandaşlarımıza ve hizmet sunan adalet bakanlığı personelimize de her birinde ayrı memnun vaziyette. Hakimlerimiz, savcılarımız, çalışanlarımız ve aynı zamanda avukatlarımızın da bundan duyduğu memnuniyet bizim için çok sevindirici” diye konuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Erdem Fazilet (2 yıl önce)
    Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Umariz bu iş Malatya Kuzey çevre yolu hikayesine dönmez . Tecrübeli Malatyalılar söylenenlerin altının dolu olmadığını çok iyi biliyorlar.Artik bize masal anlatmayın,o köprülerin altından çok sular aktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Sözlerin yüzünden imanimdan dinimden uzaklasmaktan korkuyorum Allaha a havalesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Dgaz 620 TL eltrik 230 TL su 90 TL internet 90Tl ev taksit 1400 TL toplam2430 zamlı maaş 3200 kalan 770tl 5 nüfus gelde geçin nerede bu adalet nerede bu devlet 90 yıllarını arar oldum
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Emeklilerin maaşını arttırın en az asgarî üçret kadar olsun hikâyeye karnımız tok ama bu doğrulara karnımız aç ve yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)
    kendileride inanmıyorlar artık söylediklerine.
    0
    0
    Yanıtla
  • gardiyan (2 yıl önce)
    Baro Başkanımız Sayın Onur DEMEZ'e teşekkür ediyor. başarılarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Doları ve enflasyonu dış güçler artırıyor anladık. elektriğe, doğalgaza, içme suyuna ,akaryakıta ve vergilere gelen zamları kim artırıyor onları da açıklasanız iyi olur. Millet artık yatırımlara, dış güçler yalanlarına inanmıyor. Algı dan vaz geçin millete , bu sorunları nasıl çözeceğinizi açıklayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ADNAN (2 yıl önce)
    Memleket tam bir sirke dönmüş. Kimse kusura bakmasın Sayın editör lütfen yayınlayın her yorumu derdi olan yorum yapanı savcıya versin. Söyleme bak 4 ayrı binada adliye hizmet veriyormuş.O zaman Ak partide 20 yıldır vekillik belediye bakanlığı yapanlara hakkımız haram olsun. 20 yıldır bu adliye ikinci üçüncü binaya gerek duyunca neden gereğini yapmadınız ne için seçildiniz o maaşları dokunulmazlığı niye aldınız. 20 yıldır sizlerin yüzü kızarmadan söyledikleriniz. Kuzey çevre yolu Hızlı tren Tarımsal organize Yeni adliye binası SGK ya yeni bina yap halktan topluyor ama halk için hakkını rahat arasın diye adliyeyi ertele. Şükür vagon fabrikasını Kızılay aldı da malzeme yok oradan size. Allahtan kayısı para etti oradan da malzeme çıkmıyor. Malatya da malzeme kalmadı Ama dış güçler diyebilirsiniz. Pandemi demeyin iban gönderiyorsunuz. Gaz bulduk demeye devam Sayın vekilim merak ediyorum yatırım bedeli 550 milyon iken ve bu basında iki gün önce çıkmışken bu gün açıklamanızda 1 milyarlık derken Milleti çok mu cahil gördüğünüz için söylediniz yoksa iki gün önce ki açıklamamızı unutan balık hafızalı millete ne dersen inanır diyerek mi söylediniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    bir zamanlar hızlı tren malatyaya hayırlı olsun denilmiştti... ee sivasa geldi ordan dönüp erzincan.. erzurum ve karsa gidecek eee malatya ne oldu malatya 2073 tte allahın izniyle..işinize geliyosa
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Avukat olup bu haberi anlamayanlar var. Acaba nasıl avukat olmuşlar. 550 milyon tl lik adliye binasına 1000 tl ödenek ayrılmış. Bu ne demek? Bu işin kızağa çekildiği bekletildiği, işe başlanmayacağı anlamına geliyor. Av Mehmet. Yani sayın Çalık bize Gazel okuyor. Aynı yüksek hızlı tren olayında olduğu gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • henüz ihaleye çıkmamış ihale bedeli belli olmamış yatırımlara iz bedeli yazılabilir. bunu herkes bilmeyebilir ama siz kötü niyetlisiniz mustafa bey.hukuk camiası içinde olsaydınız bu yatırımın ne kadar önemli bir yatırım olduğunu bilirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılan hikayesi (2 yıl önce)
    2022 yılı adliye binası yapıldı yapılacak yapılamadı haberi Malatya ya hayırlı olsun darısı 2023 yılına
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Mehmet (2 yıl önce)
    Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi âdil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır. Allah'a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyle bilmektedir. (Maide 8) Birilerini sevebiliriz veya sevmeyebiliriz; ama dostumuza da düşmanıniza da adil olmak zorundayız. Bu sadece dini bir emir değil, aynı zamanda en temel ahlâki prensiptir. Adalet Bakani bizzat Malatya'ya yapılacak yatırım hakkında açıklama yapıyor; ama bunu görmezden geliyorsunuz. Genellikle Malatya'nın menfaatlerini öncelediğinize şahidim. Lakin bazen birileri ile olan ilişkileriniz sizi fevri davranmaya itebiliyor. Bence Adalet Bakanınin açıklamasini manşetten haber yapmalıydınız. Sevinmeliydiniz. Her gün izbe koridorlarda adalet arayan avukatlar adına, vatandaslar adına, hakimlee, savcılar, personeller adına, bu sehir adına, bu ülke adına mutlu olmalıydınız. Bakanin açıklamasını halâ görmezden gelmek habercilik değildir, bilakis tarafgirliktir. Her gün adliyedeyiz. Gelin bir gün halimizi görun lütfen. Şehir dışından gelen meslektaşlarımızdan utanıyoruz. Hakimler, savcılar Malatyada kaçmak istiyor, hepimiz üzülüyoruz. Lütfen soğukkanlı ve objektif olunuz. Selamlar. EDİTÖR'den: Sayın okur, sanırız siz haberi tam anlayamamışsınız. Milletvekili, yatırım müjdesi veriyor, '2022 programında' diyor. Biz de, boyutu 550 milyon TL olarak gösterilen yatırım için sadece 'iz bedel' 1000 TL ödenek ayrıldığını yazıyoruz. Ne yani 1000 TL ayrılmış proje için başka ne yazalım, bu yazdıklarımızdan başka! Ayrıca Adalet Bakanının açıklamasını daha önce görseydik, bu 1000 TL meselesini onun paylaşımını ekleyerek ve yine bu şekilde yazardık. Sizin yazdıklarınızdan, sanki bir yatırıma karşı çıkılıyormuş iması var. Sanki temelini atacakları tarihi açıklamışlar da, buna karşı çıkılıyormuş gibi! Adliye'nin fiziki durumunun ne olduğunu biz de iyi biliyoruz, arşivimizi tararsanız bu ihtiyaca dair onlarca haber bulursunuz. Yine haberin bu şekilde ele alınması, muhataplar üzerinde bir baskı oluşturup, belki de yatırımın 'iz ödeneği'nden çıkarılarak, gerekli miktar ödenekle hemen başlatılmasına vesile olur. Ayrıca, eğer sürekli okursanız bu sitede 'gazetecilik meslek ahlakı'nın en üst düzeyde hassasiyetle gözetildiğini biliyor olmanız gerekirdi. Kişisel ilişkilerin yerine (karşı taraftakilerin tüm iletişim kurma çabalarına ve girişimlerine rağmen, bunlar reddedilerek) 'meslek ahlakı'nı ve kamu menfaatini ön planda tuttuğumuz için, sizin bir başka imanız olan, sayın milletvekilinin kardeşinin başında olduğu MTÜ ile ilgili haberler yayınlanıyor. Ve buradaki yasalara aykırı, usulsüz ve yolsuz işleri, garip ilişkileri yazmaya devam edeceğiz. malatyahaber.com'u ve onu yayınlayan ekibi, yolsuzluğu, usulsüzlüğü, yasa dışılığı menfaat karşılığı savunan, yolsuzları yüceltmeye çalışan başkalarıyla karıştırmayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Katip Hasan (2 yıl önce)Av. Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Av. Mehmet, dava açılıyor demek ile dava açıldı demek arasında fark ile "yatırım programına alındı" demek ile "yatırımın ihalesine çıkılıyor" demek arasındaki fark gibidir. Yatırım programına alınması sonuç değildir, önemli olan yapım ihalesine çıkılması ve gerekli ödeneğin verilmesidir. Ödenek yok, yapım ihalesi yok, ama projenin maliyeti 1 milyar lira imiş. Adalet Bakanının açıklaması senin için garanti olmasın, 2013 yılında da Adalet bakanı Malatya'ya gelmiş adalet sarayının yapılacağını söylemişti, aradan 8 yıl geçmiş. İyiki bu haber senin baktığın bir dosya değilmiş, yoksa davayı kaybetmiştin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı bir türlü gelmeyen hızlı tren ve kuzey çevreyolu gibi, nasıl desem bitmeyen yol yapmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayfanızın bir takipçisi olarak, MTÜ ile ilgili yapmış olduğunuz haberler içinde sonuna kadar haklısınız, bunun da destekçisiyim, sayın Avukat, Katip Hasan iyiki de bir davam olup da avukatım değilsiniz, kesin kaybederdiniz, yanlış anlaşılmasın sizin de düşüncenize saygım var haber de de söylendiği gibi yatırım planına alınmış, ihalesi yapılıp inşaatına başlanmamış, aynı yıllardır gelmeyen ve her seçimde bugün yarın geliyor denilen hızlı tren gibi, yanı başımız da bulunan büyük şehir olmayan Sivas'a geldi adı büyükşehir ama bir türlü büyükşehir olduğunu hissedemediğimiz Malatya'ya gelmedi, büyükşehir ama bir tane bölge müdürlüğü kalmadı Malatya^da, gerçekten büyük hizmetler olsaydı, yıllar öncesinde yapılmış iyi bir adliyemiz olsaydı,Bölge Adliye Mahkemesi, Gaziantep'te değil de Malatya'da olsaydı, artık Milletin karnı tok bu laflara olacak yapılacak, bitecek, yaptık, yapıyoruz, bizden önce bu yoktu, 41 yaşındayım, 18 -20 yaş arası 2 yıl fırında çalıştım, biz gelmeden önce bu ülke de fırın yoktu fırın denildiğin de alkışlayan bir milletten bir şey bekleyemezsin, yağ kuyruğu vardı yağ, şimdi yağ varda yağ alabilecek ekonomik güç yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Genco ahmet (2 yıl önce)Av. Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sen kimin adamın oldıgu belli oldu av memed..boş yapma , sen ya haberi okumamışsın yada para karşılıgı bu habere yorum yapıyorsun…bi kere ey iman edeenlerle başlayan cümle bile senin ne oldoıgınu anlaşılıyor.. amacın ve başlangıcı insanların duyguları ile oynamayın…haberi 100 kere oku anla ve ondan sonra yorum yap..malatya haber gibi açık dürüst tarafsız haber yapan site var mı ??? söyle bakalım.eyyyy iman edenlermiş yok yaaa ..
    0
    0
    Yanıtla
  • sayın avukat ,günü ve geçmişi pek takip etmiyor anlaşılan geçmişte hızlı tren,kuzey çevre yolu defalarca yapıldı.şu an yıpranmış bakım ihtiyacı olması lazımdı.bugünde dün yapılan gibi adalet sarayı yapıyorlar,hayırlı olsun.yorumda kurandan ayetler vererek başlamak ,doğruluğuna güç katmak için olmalı.savunma yaparken hakim ve savcılar bunu dikkate alıyor mu?savunmayı hep böyle mi yaparsın.teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayetler vererek başlamış ama birşeyi söylemeyi unutmuş, ''Hamdolsun" dememiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey çevre yoluna gidin bakın. Bitti yol bitti birkaç aya açılacak. şak sakci gazeteci gördüm ama şak sakci okur ilk kez görüyorum. Tabi gerçekten vatandassaniz birilerinin sahte isimli adamı degilseniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Hızlı Tren gelmez mola düdüğünü çalmaz mola
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Bakyaa sanki aile şirketinden halka borç verir gibi olayı anlatıyor,bukadar rezillik olmaz,dünyanın hiç bir ülkesinde olmaz,sanki babalarının hayrına halka hizmet ediyolar algısı yaratmalarından biz birer insan olarak birer halk olarak bıktık bıktık bıktık,yeterin yahu düşün yakamızdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben bir vatandaşım ve benim paramla yaptıkları hizmeti kendileri yapmış gibi övünüyorlar vay be, ah benim güzel ülkem
    0
    0
    Yanıtla