SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık, Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı

0
Güncellendi - 2021-04-22 21:24:51
Çalık, Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı
A- A+ PAYLAŞ

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda büyük önem taşıdığı belirtilen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen AKP Hükümeti, sözleşmeden çekilme sonrası yöneltilen eleştiri ve tepkileri yumuşatmak amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu” kurulması amacıyla bir önerge sundu.

Önergenin TBMM’de kabul edilmesinden sonra, kurulan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu Başkanlığına AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık atandı.

Öznur Çalık başkanlığında ilk toplantısını 21 Nisan Çarşamba günü yapan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu, 19 üyeden oluşuyor. Komisyon ilk etapta 3 ay görev yapacak.

Komisyon, görev süresince elde edeceği veriler ve değerlendirmeler doğrultusunda bir rapor hazırlayacak. Rapor, daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Abdullah (2 yıl önce)
    Kesin, ilk icraat olarak İstanbul sözleşmesini hemen devreye sokar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı44 (2 yıl önce)
    Malatya halkı bunu kutlamalı bence öznur hanım başkan olmuş malatya malatya bulunmaz eşin ah malatya ahh
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    SAYIN:Çalık 19 senedirli malatya milletvekilliği yapıyorsunuz en son geldiğin mevki bumu ne yazıkki memlekete yakışır 5 tane milletvekili yüzümüzü gülderecek bir bakan çıkaramadı bu malatyaya kırmzıbir mühür oldu diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan tan (2 yıl önce)
    kadına şiddet vakalarında patlama yaşanır yakında. Malatya’nın sorunlarını 18 yıldır çözemeyenler ülkenin sorunlarını mı çözecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan p (2 yıl önce)
    Bakan olmadımı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Boş işler millet can derdinde siyasiler rant derdinde
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Baskan ve bakanda olsa ne yazar kadinlarin Haklarini koruyamaz soruyorum Istanbul sozlesmesini neden akp kaldirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Helal, bravo, yaşasın... MALATYA'lı vekil komisyon başkanı olmuş. İşte Malatya işte bakanlık.... Pardon başkanlık. daha ne istisiniz, neyinize yetmez başkanlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Bikaç yandaş tayfa yerine bir iki fakir fukarayı da işe koyarsanız yüzdelik bur azalma olur sebebi bu...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bir bakanlık alamadı sayın Çalık.
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (2 yıl önce)
    kadına siddeti arastırmaya ne gerek var kadın kadınlıgını bilecek dilini tutucak siddet bıtecek acın allahın kıtabını kadının yerını yuce mevlam gostermıs
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hangi ormanda yaşıyorsun? Kadın konuşunca şiddet mi görecek yani . Madem öyle çalık a niye oy verdin . O da otursun evinde. Niye hastalanınca kadın doktora gidiyorsun o da evinde dilini tutup otursun çocuğunu niye kadın öğretmene veriyorsun . O da kadınlığını bilip (!) evinde otursun . Din bu degil. Kafana göre fetva veremezsin . Erkek dini mi bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Bi bakanlık gözünde kaldı. Bakan olanlar öznur Hanım ın eline su dökemez.
    0
    0
    Yanıtla