SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'tan CHP Liderine Sosyal Medyadan Yanıt..

0
Güncellendi - 2020-12-12 08:17:31
Çalık'tan CHP Liderine Sosyal Medyadan Yanıt..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, TBMM'deki bütçe konuşması sırasında, bir şehit polisin babasına 121 lira 96 kuruş maaş bağlandığı yolundaki ifadesine karşı bunun doğru olmadığı iddiasında bulunan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'la ilgili olarak daha sonra yaptığı bir röportajda eleştiri ve iddiada bulunmuştu. Çalık, buna sosyal medya hesabından "Yalan kötüdür" yanıtını verdi ve polis şehitlerinin yakınlarına bağlanan maaşın en az 6 bin 150 TL olduğu iddiasında bulundu.

NELER OLMUŞTU?

Bütçe yasa tasarısıyla ilgili olarak 7 Aralık günü TBMM’de yapılan oturumda sözalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, konuşması ve Çalık’ın müdahalesi kayıtlara şöyle geçmişti:

“..KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) – Biz olmasaydık o paralar yok olacak mıydı? Yok olacaktı.

Daha garip bir şey anlatayım, Beşiktaş’taki terör saldırısında 40’ı polis 47 vatandaşımız şehit oldu; orada da bağış kampanyası açıldı, 52 milyon lira para toplandı. Çocuğu şehit olan birisine kaç lira aylık bağlandı, bilen var mı? Bilmiyorsunuz. Niye bilmiyorsunuz? Sorun. Niye sormuyorsunuz?

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Ne münasebet ya?

KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) – Hanımefendi, hatırlatayım: 121 lira 96 kuruş. Arzu ederseniz banka makbuzunu size veririm. Şimdi, siz vicdani olarak, terörde şehit olan bir polisin babasına 121 lira 96 kuruş aylık bağlanmasına “doğru” diyorsanız yerinizde kalın, “doğru” demiyorsanız görevinizden ayrılın. (CHP sıralarından “Bravo!” sesleri, alkışlar) Vereceğim, vereceğim, makbuzu vereceğim size.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Yanlış rakam veriyorsunuz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) – Hiç kimsenin bu ülkede can ve mal güvenliği yok. Bir daha söylüyorum: Bu ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Adalete olan güven sarsılmış vaziyette. Katarlılara Borsa İstanbulu satarken masada kim vardı? Kim vardı masada, hiç merak ettiniz mi ya? Orada bir iş adamı vardı. O adam, o iş adamı 17-25’ten sonra Pensilvanya’ya gitti; 17-25’ten sonra Zaman gazetesinin yüzde 10’unu satın aldı; o iş adamı Bank Asyaya para yatırdı. Ya, Bank Asyanın önünden geçen adamları hapse attınız da bu adam nasıl oluyor da o protokol masasında oturuyor, devletin protokol masasında oturuyor? (CHP sıralarından alkışlar) Ya, askerî öğrencileri yakalayıp hapse attınız, nasıl oluyor da bu adamı başınızın üstünde taşıyorsunuz? MİT’in raporlarını görmediniz mi, MASAK’ın raporlarını görmediniz mi?..”

Parti genel merkezinde, Medyascope canlı yayınına katılarak, gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bütçe konuşmasına belli ki uzun süreli hazırlanmışsınız. Burada sanki ‘Kılıçdaroğlu, söylem değişikliğine gidiyor gibi bir intiba var.’ Doğru mudur?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Söylem değişikliği yok aslında. Yani öteden beri söylediklerimizi orada da söyledik. Bütçe konuşmasında bütçe üzerinde konuşmadım, AK Partili milletvekillerinin vicdanına seslendim. Siz kalkıyorsunuz bütün bu hukuksuzluklar varken el kaldırıyorsunuz. Aklını kiraya veren bir insanın, aklını kullanmayan bir insanın parlamentoda olmaması lazım. Eğer vicdani olarak siz el kaldırmamanız gerekirken el kaldırıyorsanız kendinizi bir sorgulamanız gerekiyor. Onların vicdanına, adalet duygusuna seslenmeye çalıştım. Kızanlar oldu. Kızıyorlar çünkü onlar da aslında vicdan azabı çekiyorlar. Söylediklerimin tamamı doğru mu? Tamamı doğru, yüzde 100 doğru.”

Beşiktaş saldırısı sonrası şehit ailesine bağlanan maaşın miktarını dile getirdiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “İtiraz ettiler. Malatya milletvekili. ‘Eğer bu rakamı’ dedim ‘ben kanıtlarsam sen ayrılacak mısın?’ Ondan cevap bekliyorum. Kanıtladık onu. Şimdi aldığı aylık da 190 lira olmuş, arada geçen zamlar da var. Bizim söylediklerimize güvenmiyorlar, Erdoğan’ın söylediklerine güveniyorlar. Oysa biz belgeli, dokümanlı konuşuyoruz.” demişti.

Kılıçdaroğlu, saldırıda 40’ı polis 47 kişinin şehit olduğunu, 52 milyon lira para toplandığını belirterek, paraların nerede olduğunu ve neden verilmediğini de gündeme getirmişti.

ÇALIK SOSYAL MEDYA HESABINDAN YANIT VERDİ..

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine muhatap olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Aralık'ı 11 Aralık'a bağlayan gece yarısı 01.00'de sosyal medya hesabından verdiği yanıtta, polis şehitlerinin yakınlarına bağlanan maaşın en az 6 bin 150 TL olduğu iddiasında bulundu.

Çalık, mesajında "Yalan kötüdür.

Ama Şehitlerimiz üzerinden yalan daha kötüdür..

Eğer bir Genel Başkan Meclis kürsüsünden bunu söylüyorsa en kötüdür.

Çünkü:

Polis Şehitlerimizin yakınlarına bağlanan maaş en az 6.150 TL..

Hesap ortada..." diye yazdı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Kadir (3 yıl önce)
    Öznur Çalık’ın maaşı 25 bin. Diyecek başka bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru 25 bin Askeri üçrette 2.521 tl olacak acaba kaç katı
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    Vekilim banka makbuzu var Baba itiraf ediyor Neresi yalan.Bir yanda şehit ailelerine yardım maksatlı kampanyalarda toplanan ve buhar olan milyonlar, diğer yanda Beşiktaş'ta, paramparça olmuş bedenleri, asfalttan saatlerce kazınarak toplanan şehitlerimizden birinin babasına "192 lira aylık bağlandığını" gösteren makbuzlar…
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalısı (3 yıl önce)
    Sizin kaç tane maskeniz var!!! İnsanlara yalan söylemeyi bırakın!!! Malatya Halkı artık uyanın ve oylarınızı verirken bir daha düşünün! Sokaklar insan dolu, bu insanların işi olsa sokaklarda gezip neden üşüsünler... Binlerce üniversite mezunun işi yok, insanlar umutsuz çaresiz... Artık betona değil, üretim tesisleri yapmak için uğraşın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin (3 yıl önce)
    Sayın vekilim yeterince vekillik yaptınız 4 dönemdir. Diğer dönem dinlenin evinizde Malatya için yeterli bu kadarı.Hizmetleriniz için teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Bugün haberlerde okudum. Bir adam eline iş, aş yazıp intihar etmiş. Bu adam da bu konu kadar konuşulmalı !
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (3 yıl önce)
    Öznur hanım neyin peşinde.Sayın KıIıçdaroğlu elindeki belgeye dayalı konuşuyor.Benden Öznur hanıma tavsiye boyunu aşan konulara hiç girme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali. (3 yıl önce)
    Öznur hanım 6.150 TL ödeme belgesi nerde Laf ile pendir gemisi yürümez
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Sizde destekçisi olduğunuz partinin lideri gibi olayı çarpıtmaya alışmışsınız. Orada konuşan o baba polis babası değil, orada geçmekte olan bir öğrencinin babası. Bütün ölenler insan Allah hepsini cenneti ile mükafatlandırsın ama olaya şehit polis babası pozu vererek milletin aklı ile alay etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    ikisi de ayak oyunu yapmış.ikiside kaale alınmaz.kemal kılıçdaroğlu ile çalık aynı ağırlıkta olamaz.biri chp genel başkanı olarak tarihe kazınacak bir figür diğeri bir yıl sonra ismi hatırlanmayacak sıradan bir vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • melike (3 yıl önce)
    Beşiktaş Şehitleri için toplanan bir bağış yok deniyor sadece 15 temmuz Şehitleri için bağış yapıldı onuda 15Temmuz Şehitlerinin ailelerine pandemi döneminde 1000er lira veriyoruz deniyor.Keşke Beşiktaş Şehitlerinin aileleri için bağış yapan Hayırseverlerimizde çikıp biz onlar için yapmıştık dese vermiyorsanız hak sahiplerine geri istiyoruz deseler.Benim çocuğumda Şehit çocuğu ve böyle bir bağışın yapılmadığını söylediler.Yatılı Okulda okuduğu için yetim maaşıda kesildi 1yıl oldu.Sosyal topluma kazandıracağız onlar bizim emanetlerimiz dedikleri şehit çocuklarını ezerek haklarını vermeyerek mi topluma kazandıracaklar?4yıl oldu ve konuyu kapattılar.Şimdi ne halde olduklarını soran bile yok ne yapsak onlara az diyorlar her fırsatta çok yazıkkk...!
    0
    0
    Yanıtla
  • AYSUN (3 yıl önce)
    olayda sivil olup ölenlere ne kadar maaş bağlandı
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (3 yıl önce)
    TWETTEN NEDEN CEVAP VERİYORSUN SANA MAKBUZUNU DA TAKDİM EDERİM DEDİ.neden orda cevap veremedin.kaldıki şehit babası açıkladı.121tl yatıyordu konuşmadan sonra 195 lira yattı dedi.Direk genel başkana yalan demek olmamış.Açıkça delilleriyle sundu.Ya tepki vereceksiniz böyle maaş olurmu diye yada ayrılacaksınız bu kadar basit net konuştu başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    şehit babasıda doğruladı kime inanacağiz covit 19 hasta sayısınıda şimdiye kadar düşük gösterdiniz ne geçti şu an 1.748.00 bin pozitif vaka
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    millet işsiz evine ekmek götüremiyor önce bunu çözün adam işi olmadığı ve evine ekmek götüremediği için intihar ediyor bu durumda olan çok madem sosyal devletsiniz çöüzün bunu yeni intiharların olmaması için iş imkanı sunun 6 ay sonra typ bitecek yine milletin çoğu işsiz kalacak yüreğiniz varsa bu typ ile çalışanlarıda bulundukları yerde sözleşmeli olarak çalışma imkanı sağlayın inşallah bu ihtiharların sonu gelir sizin altını kuru tıkır tıkır maaşınızı alıyorsunuz tabi bu kadar insanın vebali sizin boynunuza
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Cumhurbaskan yardimcisi ikna oldu konuyu arastiracagiz dedi ama Öznur hanim ikna olmamis ki 6.150 tl dedi. Kilicdaroglu'nun elinde dekont var, sehit babasi cikti aciklama yaptı bunlar yalan mı oldu şimdi, keske oznur hanimda konunun takipcisi olacagim arastiracagim deseydi. Simdi kim yalan soylemis oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (3 yıl önce)
    benim komuşumun çocuğu polisti, erzurumda şehit oldu. ailesine 10bin liraya yakın maaş geliyor. ev aldılar, tazminat aldılar. kardeşi memur yaptılar. şehit polisin askerin ailelerine iyi bakıldığını düşünüyorum. kılıçdaroğlu bence yine yalan söylüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat44 (3 yıl önce)osman isimli kullanıcı yorumuna
    İşte sadece hükümet yanlısı haber kanalını izlersne böyle olur şehit çocuğun babası çıktı TV Lara gercektende 120 TL maaş bağlamışlar internete yazda araştır biraz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat44, Osman diyelim hükümet yanlısı haber okuyor sen okuduğunu bile anlamıyorsun. Osman, şehit polis ailesinden bahis ediyor, sen sivil olup oradan geçen gencin babasından bahis ediyorsun. İkisi arasında çok fark var. Şehitlik mertebesi hem bu dünyada hemide öbür dünyada çok farklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (3 yıl önce)
    Burada şehit olan Berkay AKBAŞ sivil şehittir. Şimdi iki tarafta çıkacak ben haklıyım diyecek. Çünkü Çalık ben şehit polis yakınlarına dedim diyecek, Kılıçdaroğlu ben şehit babası dedim diyecek(ama ikinci cümlesinde polis babası dediğini unutacak) mevzuat şöyleydi böyleydi falan filan. Ama tüm bunlar şehit yakınına 121 TL maaş bağlandığı gerçeğini değiştirmeyecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Kemal beyin önüne bir yazı koyuyorlar.O da bunu inceletmeden okuyor.Kardeşim senin danışmanların yokmu.Her önüne koyulan yazıyı niye okursun.Yalan iddialarda bulunduğun için şimdiye kadar 1 milyon TL nin üzerinde tazminat ödemek zorunda kaldın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Doğrudar öznur hanım şehit babası yalan konuşuyor. Kılıçtaroğlunu anladık yahu şehit babası da mı yalan söylüyor. Adam hatta şuan 194 lira olmuş dedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    Malatyamızın gururu Sayın vekilimiz Öznur Çalık'ın dediği doğrudur.Şehit ve Gazi hakkında verilen ve verilecek hakları sayın vekilimiz biliyor. Kılıçdaroğlu yıllardır meclise belge sunuyor hangisi doğru çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Koç (3 yıl önce)bayram isimli kullanıcı yorumuna
    Allah yar.ve yardımcın olsun Bayam bey Kılıçdaroğlu hep yalan öbürleri hep doğru....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Aslında isbatı bir dakikalık bir iş ancak hükümet tarafından hala bir cevap verilmiş değil. Zaten şehit babası da her şeyi açıkladı. 121 küsur lira maaş bağlandığını ve şu anda aylık ödenen miktarın 195 küsur lira olduğunu. Ancak olayın aslını öğrenmeden sayın Çalığın direkt yanlış bilgi veriyorsunuz diye suçlaması yanlış. Cumhurbaşkanı yardımcısı konuyu inceleyeceğiz dedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ortada bir yanlış varsa düzeltilir.Türkiyede binlerce şehit yakını var onlara bir sorun bakalım ne kadar maaş alıyor. bu devlet herkes için elinden geleni yapıyor ortada bir sorun varsa devletimiz halleder merak etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Sayin vekil sehit dusen polisler195 binlira maas Baglanmistir bunu sehit dusen polisin babasi Fox tv ekranlarda gosterdi bunu kabul edin sayet Chp baskani iftira atiyorsa yalansoyluyorsa hakinda tazminat isteyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin Yılmaz (3 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    O konuşan kişi şehit polis babası değil orada geçerken şehit olan bir öğrencinin babasıdır. Burada yanlış olan budur. Maaş konusu tartışılabilir ama buradaki tartışma o kişinin şehit polis babası olmadığı yönünde olmalıdır
    0
    0
    Yanıtla