SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalar Bu Yıl Daha Hızlı İlerleyecek"

0
Güncellendi - 2021-02-08 07:43:03
A- A+ PAYLAŞ

'KUZEY ÇEVRE YOLU İÇİN ÖDENEK PROBLEMİ OLMAYACAK..' Doğu Anadolu’da proje uzunluğu ve maliyeti açısından en büyük Çevre Yolu Projesinden biri olan ‘Malatya Çevre Yolu”nda kamulaştırma, köprü ve bölünmüş yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Çevreyoluna bugüne kadar 167 milyon lira harcandı. Çalışmalar bu yıl daha hızlı ilerleyecek” dedi.

Karayollarının Doğu Anadolu’daki önemli projelerinden biri olan toplam 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu, Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yoludur. Yol güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunuyor.

Proje tutarı yaklaşık 837 milyon lira olan Malatya Çevreyolu için bugüne kadar kamulaştırma ve inşaat çalışmalarına 167 milyon lira harcandı.

Çalık yaptığı açıklamada, Çevre Yolu’nun sadece Malatya için değil doğu, kuzey ve güney için önemli olduğunu ve burasının Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya veya tersi istikamette giden herkese hizmet edeceğini ifade etti.

Çalık, Doğu Anadolu’da proje uzunluğu ve maliyeti açısından en büyük Çevre Yolu Projesinden biri olan 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu'nun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu belirtti.

Milletvekili Çalık, güzergah üzerindeki 7 köprünün yapımının tamamlandığını, bölünmüş ve bağlantı yol ve kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “53,5 kilometrelik Çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte turizm ve ticaret merkezlerine hızlı, güvenli ve konforlu trafik akışı sağlanacak. Şehir için trafik yoğunluğu ve beklemelerin ortadan kalkmasıyla araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları da önemli ölçüde azalacak” dedi.

Proje tutarı 837 milyon TL

Milletvekili Çalık, proje tutarı yaklaşık 837 milyon lira olan Malatya Çevreyolu için bugüne kadar kamulaştırma ve inşaat çalışmalarına 167 milyon lira harcandığını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptıkları görüşmede çevreyolu için ödenek probleminin olmayacağını, yüklenici firmanın hak edişlerinin de hızlı bir şekilde ödeneceğini belirttiğini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Tugra44 (3 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu Malatya için tam anlamı ile kepazelik 15 yıldır bitmeyen bu yol muhtemelen 30 yıl sonra biter.bu şunu gösteriyor Malatya bürokrasisi ne kadar aciz ve yetersiz bizim milletvekilleri Malatya'nın değil İstanbul'un veya Ankara nin milletvekilleri aynen vatandaş gibi izliyorlar sadece birvde böyle şov yapıyorlar artık harbiden midemiz bulanıyor bu haberlerle
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (3 yıl önce)
    Çevreyolu biran önce bitirilmelidir.Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı busene hizmete alınacakmış hayırlı olsun Bu hattın devamı olan 150-180 Kilometrelik Sivas Çetinkaya-Malatya Hızlı Tren Hattı da hemen ihale edilerek 2023’te hizmete alınmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Yılan hikayesinin adı yakında Malatya Kuzey Çevre yolu hikayesi olarak değişirse hiç şaşırmayacağız. 30 yıldır anlatıla anlatıla artık masal gibi geliyor millete. Yazık Geçen sene Malatya'da bir düğünde gelin arabasına yazılan not çok manidardı: Aşkımız Malatya'nın yol yapımı gibi hiç bitmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)
    Sayın vekillerimizin bu yolun bir an önce bitirilmesi için gerekli gayreti gösterdiklerini düşünmüyorum. Bundan dolayi Cimer'e yazdım dolaylı olarak da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına. "2021 yılı için ayrılan ödeneğin gercekten sadece "10 milyon TL" mi olduğunu ve "ne kadar sürede bitirmeyi ongorduklerini" sordum. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (3 yıl önce)
    aman acele edin yolun sağı solu tarım arazisi özelliğinden çıkıp imara açılmalı birileri memleketi betona çevirmeli. aman ha acele edin ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    yav he he . 30 yıldır aynı hikaye. yersen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Ah bu ÇEVRE YOLU bitse var ya MALATYALILAR şehir içindeki trafiğin ne kadar rahatladığını görecek. Allah tez zamanda bitmesini nasip etsin. Sayın vekillerimden rica ediyorum BASKI yapsınlar. Bu birçok ile de hitap edecek bir yoldur. GEREKİRSE bu illerin milletvekilleriyle de istişare etsinler. ULAŞTIRMA bakanına gitsinler. Yazık vallahi 15 yıldır çevre yolu yapılacak HALA yapılacak. PARA olursa ÖDENEK olursa 1- sene de biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzaktan çırmıhtılı (3 yıl önce)
    Valla çok doğru bir karar almışım malatyadan giderek millet kan ağlıyor amcamın evi harap oldu depremin üstünden nice zaman geçti hala yıkmadılar ne çevre yolu yapıldı yıllardır ne hızlı tren ama hala %70 oy veriyorlar bunlara müstehak Malatyalı ya sürünün uzaktan sefil halinizi izliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Taba (3 yıl önce)
    Zeki Müren de bizi görecek mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    Elazığ Vekillerini getirin cevre yolu hakkında sizlere birifing versinler adam lar yol nasıl yapılır diye bu yolu yıllardır yapamıyorsunuz bari düzgün bir yol olsun gelin Elazığ kuzey yoluna bakın da örnek alın malatya vekilleri adamlar bir yılda 50 kl yol yaptı biz 10 yıldır halen yol bekliyoruz ne zaman da biteceği mechul yılan hikayesi
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Çevreyolu için ayrılan ödeneğin miktarı bu yolun hiç bitmeyeceğini gösteriyor. Hızlı trenden hiç bahsedilmiyor zaten. Malatya için hangi büyük proje ne zaman bitecek sayın vekil? Verse bir tarih, şu ana kadar verdikleri sözlerden dolayı ona da güvenilmez ya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Yazık vekilimiz anlatırken bile kendide inanmamış diyecem ama demiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Yol cok önemli yol oldumu herkes doyar GAP yapılırsa büyük zararı olur onun için betonlaşmaya önem veriliyor Inşallah bu yanlışda dönülür AĹLAH vatan millet seven liderler yönetir
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (3 yıl önce)
    Bitiş için tarih bile veremiyorsunuz. Sadece yuvarlak siyasi laflar. Bırakın bu işleri 20 yıldır bi kuzey-güney çevreyolu yapamadınız. Ne diyelim.. Bize müstehak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Yalan inanmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkış alkış alkis
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)
    Yeteri kadar inanırdı. Ama artık millet bunları yemiyor. Hızlı tren kuzey çevre yolu ve havalanı bu iktidarın yüz karası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Abla bizimle eylemi he vallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Karayolu gecikir belkide hiç gelmez (3 yıl önce)
    (837-167=670) /10 = 67 Yılda 10 milyonsa açılış 2087 Ayda 10 milyonsa açılış 2027
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa44 (3 yıl önce)
    Münir erkal 3 ayda 3 km yaptı 16 senede yapılan çevre yolu ortada kamu oyuna sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Ahhh ahh kuzey çevreyolu kara tren gibi gecikir belki hiç gelmez..10 milyon odenekle 5 km korkuluk iși halledilebilir!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Milletin aklı ile dalgamı geçiyor sayın vekil.10 milyon ödenekle nasıl kuzey çevre yolu bu yıl daha hızlı ilerleyecek.1-müteahhit borca iş mi yapıyor.2-sayın vekil cebinden mi ödenek yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (3 yıl önce)
    Biri de demiyor ki 2021 yatırım programında neden yol için 10 milyon lira ayrıldı. Cumhurbaşkanı 10 milyon ayırdığını açıklıyor, bakan ödenekte sorun yok diyor. Biz kime inanalım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (3 yıl önce)
    Proje tutarı : 837 Milyon TL, şu ana kadar 167 Milyon TL harcanmış. Yani kabaca 5 te biri bitmiş yıllardır. Projenin kaç senede bitebileceğini varın siz düşünün. Vatandaşla çok güzel eğleniyorlar. Vatandaşında eğlenme vakti gelecek elbette.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Proje uzunluğu derken yapımının ne kadar uzun sürdüğünden ve süreceğinden mi bahsediyorlar acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Ulaşım sektöründe yapılan bu yatırımlar. Malatya yı trafikta baya rahatlatacak ve yolculuk kalitesini ciddi bir şekilde artıracak. Sn. Vekillerimizden isteğimiz. Bu yatırımın takipçisi olup, Ayrıca Hızlı Tren konusu Malatya nın olmazsa olmazı olmalı. Tüm emeği geçenlere şükranlarımızla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Baharın seçim var herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    20 yıl önce başlanması gereken yol hala yılan hikayesi....yaziklar olsun....bu bir lüks değil...bu su ve hava gibi temel ihtiyaç....Van Muş D.bakir otobuslerinin kamyonlarinin cosnuk kavşağında ve dedi korkut kavşağında ne işi var Allah aşkına..uzun yol araçları neden Malatya merkezden 1 saatte çıkarmıyorlar...Malatya siyasileri aday olmayı düşünürken bunu da duusnuyorlarmiydi...800 bin malatya insanınin her bireyi vebali var üzerinizde
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    oznur calik yine her zaman oldugu gibi ayni laflari tekrarlayip durmus. 2011 yilindan beri 167 milyon odenek ayirtabilmissin, bu sene de hepi topu 10 milyon! bu parayla bu yolun 1 kilometresini bile yapamazsin! daha neyi konusuyorsunuz! bu sekilde malatya halkinin akliyla dalga gecenler gelecek secimlerde bunun bedelini agir bir sekilde odeyeceklerdir!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Pek inandırıcı gelmiyor. 10 yıldır takip ediyoruz bişey yok. Biz umudumuzu kestik aslında. Sizlerden de Bi beklentimiz kalmadı artık.
    0
    0
    Yanıtla