SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camiler İbadete Hazırlanıyor

0
Güncellendi - 2020-05-29 02:37:31
Camiler İbadete Hazırlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

'AÇIK' CAMİ LİSTESİ GÜNCELLENDİ.. Malatya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ziyarete kapatılan camiler, yeniden ibadete hazırlanıyor.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  29 Mayıs Cuma günü camilerin ibadete açılması kararının ardından belediye ekipleri, ilk etapta kent merkezinde bulunan cami ve avlularında dezenfekte çalışmalarına başladı.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontol Müdürlüğü ekiplerince yapılan dezenfekte çalışmasında dolayı memnuniyetini dile getiren Ayşehan Camii İmam Hatibi Abdulsebur Eyiol,  "Allah izin verirse Cuma Namazı ile yeniden cemaatle yeniden buluşacağız. Tedbirlerimizi alıp, namazlarımızı kılmaya başlayacağız. Cenab-ı Allah milletimizi, memleketimizi bu afetten, musibetten korusun. Allah'a hamdolsun cemaatimize kavuşacağız." ifadelerini kullandı.

Belediye ekiplerinin ibadethaneleri rutin olarak dezenfekte edeceği bildirildi.

YENİ 'AÇIK' CAMİ LİSTESİ..

Bu arada, Malatya Valiliği Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde 29 Mayıs Cuma'dan itibaren Cuma Namazı ile öğle ve ikindi namazlarında açık olacak cami ve açık alanlara lişkin listeyi güncelledi.

Battalgazi'de 31, Yeşilyurt'ta 47 olmak üzere toplam 78 cami ve açık alanlara ilişkin liste için, aşağıdaki dosyayı tıkayınız:

27.05.2020 MALATYA İL MERKEZİNDE (BATTALGAZİ-YEŞİLYURT) 29.05.2020 TARİHİ İTİBARİYLE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER VE AÇIK ALANLARA AİT LİSTE

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Egitimci (3 yıl önce)
    okullar ne olacak. Siz ibadeti her yerde yaparsınız. ancak bizleri sadece bilim kurtaracak. Camilerin siyaset aracı olduğu iyice tasdiklendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet, bu dünyanızı bilim kurtarabilir ama biz Müslümanların iman ettiği öteki dünya için bilim tek başına yeterli değildir. Camiler değil içindeki kişiler siyaset aracı olabilir. İbadetin her yerde yapılacağını bilip okulların açılmamasını bilime engel olarak görüp kendinize Eğitimci demeniz komik olmuş. Bizim ibadeti her yerde yaptığımız gibi sizinde bilimi sadece okulla bağdaştırmamanız dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla