SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Şiiri Yarışması Ödül Töreni

0
Güncellendi - 2017-05-01 20:16:12
Çanakkale Şiiri Yarışması Ödül Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Liselerarası “Çanakkale” Konulu Şiir Yarışmasında dereceye giren öğrencilere yönelik Çanakkale Şehitliği gezisi düzenledi. Malatya’nın 13 ilçesinden seçilen 34 öğrenci, ilk kez Çanakkale Şehitliğini görmenin heyecanını yaşadı.

Uçakla İstanbul’a götürülen öğrenciler, oradan da kara ve deniz yoluyla Çanakkale’ye geçti. 3 günlük gezi programı kapsamında Çanakkale Şehitliği ziyaret edilerek dualar edildi. Öğrenciler, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler. Gezi sonrası öğrenciler yine uçakla Malatya’ya döndüler. Malatya dönüşünün ardından Çanakkalle Şiir Yarışması’nda ilk 3’e giren ve mansiyon alan öğrencilerin ödülleri de düzenlenen törenle takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Salonu’nda düzenlenen Ödül Törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları ile şube müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programda duygularını dile getiren Reşit Yıldırım, Şehitlik ziyaretinde oldukça duygulandıklarını ifade ederek, “Yarışmada aldığımız en güzel hediye oraları görmek oldu” dedi. Programda, yarışma birincisi olan Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi’nden Mihriban Aydaş, “Söyle Çanakkale” adlı şiirini seslendirdi.

7 düvele karşı savaştık

Yarışmada ilk 3’e giren ve mansiyon ödülü alan öğrencilerin hepsinin kız olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Demek ki kız çocuklarımız biraz daha duygusal, bu anlamdaki duyguları daha yoğun” dedi. 2011 yılında da 110 öğrenciyi uçakla götürüp Çanakkale’de gezdirdiklerini anımsatan Mumcu, “Bu programlarımızla çok sayıda Malatyalı öğrencimiz ilk kez Çanakkale’yi görmüş oldu” bilgisini verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Çanakkale Anma Etkinliklerine de işaret ederek, şöyle konuştu:

“Çanakkale, daha önce Resmi Tarihte bir dipnot gibi verilirdi. Son 10 yıldır Çanakkale’yi daha şanına yakışır şekilde anıyoruz. 7 düvele karşı mücadele ettiğimiz bir savaş. Tek tarihleri Çanakkale’de İngilizlerle birlikte yapmaya kalktıkları ülkemizi işgal girişimi olan Anzaklar, her yıl gelip yenilişlerinin, mağlubiyetlerinin tadını çıkarıyorlar. Bunu kutluyorlar. Ama hamdolsun gerçekten gurur duyduğumuz büyük bir tarihe dipnot düşen çok önemli bir galibiyettir bizim için Çanakkale Savaşları.”

Mumcu, Şiir Yarışması birincisinin Arapgir’den çıkmasının ayrıca anlamlı olduğunu belirterek, Arapgirli Şehit Cevat Çobanlı Paşa’nın Çanakkale Cephesi Başkomutanı olduğunu anımsattı.

Törende daha sonra ödüller takdim edilerek toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız