SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Canla Başla Çalışmak Üzere Buradayız"

0
Güncellendi - 2018-10-02 07:00:18
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP Milletvekili Çalık, Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü olan kız kardeşi Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut'u ziyaret etti

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Turgut Özal Üniversitesi'nin Malatya ve Türkiye'ye önemli hizmetler sunacağını ifade ederek, "Dünyanın dijitalleştiği, teknolojiyle buluştuğu bir dönemde Türkiye'nin vizyonunu değiştiren ve ortaya çok önemli bir vizyon koyan rahmetli Turgut Özal ile birlikte teknik anlamda da güçlü bir üniversite olacağına inancımız tam" dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve beraberindekilerle birlikte Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü olan kız kardeşi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'u ziyaret etti.

Üniversite hakkında bilgiler veren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri, YÖK Başkanı ve milletvekillerinin katkılarıyla 18 Mayıs 2018'de açıldığını anımsattı.

Karabulut, üniversitenin açılmasında katkı sunan herkese teşekkür ederek, "Malatya Turgut Özal Üniversitesi öncelikle tarım, gelecekte sağlık, geleneksel tamamlayıcı tıp ürünleriyle; ürünlerin bizzat üretildiği, tarımın, çiftçinin kendini bulduğu, bilime ulaşabildiği bir üniversite misyonuyla kuruldu. Gelecekte vizyonda da Türkiye ve dünyada sayılı, sıralı üniversiteler arasında olma hedefiyle canla başla çalışmak üzere burada hazır bulunmaktayız" dedi.

Kuruluş sürecinin zor olduğunu dile getiren Karabulut, öğrencilerin ve kendilerinin katkı ve desteğe ihtiyacının olduğunu belirtti.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a görevinde başarılar diledi.

Koca, Malatya'nın ikinci üniversiteyi kazandığını kaydederek, şunları söyledi:

"Üniversiteler sadece okul işleri görmüyor. Aynı zamanda şehrin gelişimine katkı sunan kurumlardır. Bu vesileyle Turgut Özal Üniversite'mizde Malatya'mıza ciddi katkılar sunacaktır. Sizlerin de bu katkıda öncülüğünüz olacak. Tecrübeli hocalarımızda var. Tecrübelerinizden istifade ederek hem kayısımız hem de diğer tarım ürünlerimiz, genelde de Malatya'mız için önemli katkılarınız olacaktır."

Çalık, "Özlemini duyduğumuz ve yıllardır çok büyük mücadele verdiğimiz Malatya için ikinci üniversite için sözümüzü yerine getirdik" dedi.

Milletvekili Çalık, Malatyalılara Turgut Özal Üniversitesi'nin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a da hayırlı olsun temennisinde bulunup, çalışmalarında başarılar diledi.

İkinci üniversite cümlesinin Malatya'nın gündeminde ve sorunlar başlığında yerini bulduğunu dile getiren Çalık, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Malatya'mıza ikinci bir üniversiteyi kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. İnönü Üniversitesi yıllara mazhar, yaklaşık 50 yıllık bir üniversite, yanında ikinci bir üniversite Turgut Özal Üniversitesi olarak Malatya'mızda faaliyet gösterecek. Dünyanın dijitalleştiği, teknolojiyle buluştuğu bir dönemde Türkiye'nin vizyonunu değiştiren ve ortaya çok önemli bir vizyon koyan rahmetli Turgut Özal ile birlikte teknik anlamda da güçlü bir üniversite olacağına inancımız tam. Sizin hem Malatya hem de Ankara'daki tecrübelerinizle birlikte akademik anlamda çalıştığınız ve beraber yol yürüyeceğiniz arkadaşlarınızla, teknik personelinizle birlikte; Malatyalı vatandaşlarımızla, yerel yöneticilerimiz ve siyasilerimizle birlikte üniversitemizin şehirle bütünleştiği bir fotoğrafı ortaya koyarak Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı evlatlar yetiştireceksiniz. Dijitalleşen dünyanın teknolojilerini üreten bir merkez haline getireceksiniz diye umut ediyorum. Hem tarım hem sanayi şehri olan Malatya'mızda, teknoloji şehri hedefini de sizler tarafından konulmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Sanayinin üniversiteyle buluşması, üniversitenin şehirle buluşması, sizin sosyal ilişkileriniz bu anlamda önem arz edecek" diye konuşu.

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK'e Turgut Özal Üniversitesi'nin Malatya'da kurulmasına vesile olup, talimat verdikleri için teşekkür etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • hasan balcı (5 yıl önce)
    işin çığrından çıktığının resmi !
    0
    0
    Yanıtla
  • asrınin (5 yıl önce)
    Mekke'nin Fethinden önce Mekke'nin anahtarı Osman Bin Talha’dadır. Kendisi Kâbe’nin temizliğini/bakımını yapar. Peygamberimiz (asm) içeri girmek istediğinde Hz. Ali anahtarı ondan alır ve içeri girerler. Bu esnada Osman Bin Talha Müslüman değildir. O esnada Peygamberimizin (asm) amcası Hz. Abbas Kabe’nin anahtarının kendisine verilmesini rica eder. Peygamberimiz (asm) de anahtarı amcasına verir. O esnada bir ayet iner. Ayette şöyle buyrulur: “Allahü teâlâ size emanetleri ehline vermenizi emreder...” (Nisa,58). Bunun üzerine Peygamberimiz anahtarı henüz Müslüman olmayan birisine yani Osman Bin Talha'ya verir. Peygamberimiz (asm) "Ey Osman! İşte kâbe’nin anahtarı! Bu gün iyilik ve vefa günüdür. Sen cahiliye zamanında bu vaizfeyi layıkıyla yaptın, inanıyorum ki şimdi daha güzel şekilde yaparsın…” buyurdular ve anahtarı herkesin huzurunda ona teslim etti.Bu büyüklüğü gören Osman Bin Talha Müslüman olur. (Ayetin tamamı: “Haberiniz olsun ki, Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz vakit adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah size en güzel şekilde öğüt veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitir ve her şeyi hakkıyla bilir.") Görüldüğü üzere "işi ehline vermeyi" Kur'an-ı Kerim emrediyor.Peygamber Efendimiz (s.a.v)  bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: “İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.” [Buhari]
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Bu memlekette bu hanım hocadan daha liyakatlı ve ehliyetli PRF. yok muydu ki bu hanım rektör oldu.Bal gibi de ablasının iltiması ile oldu.Adalet ten dem vuranlar bunun neresinde adalet var.Ben de neler söylüyorum.Deveye demişler boynun neden eğri deve sadece boynum mu? demiş..
    0
    0
    Yanıtla
  • bu hanım, inönü üniversitesinde rektörlük için aday olduğunda en çok oy alan 2. kişi olarak cumhurbaşkanının önüne gitti.... Eğer layık değilse inönü deki profesörler neden oy verdi acaba 1 sene önce? hepsi mi ehliyetli değildi hocaların... cumhurbaşkanı başka üniversite seçimlerinde en sonuncu olan rektörü bile atadı. Eğer inönü de bu rektörü değilde en çok oy alan 2. kişiyi seçseydi aynı şeyleri mi söylecektin ahmet bey?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Oy verenlerin niyetini bilmem ama ablası sebebiyle aday olduğu kesin.ÇOK iyi ve faydalı olacak Malatya da en az 20-30 prof. var.Ama dayıları-ablaları olmadığından aday bile olmadılar iyi mi?Sanki Türkiye de herkes hakkıyla bir yere geliyormuş gibi konuşmanız ya saflık ya taraftarlıktandır vesselam..
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (5 yıl önce)
    masallah abla kardess gezel poz vermşler malatya icin buyuk bir kazanımm
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    yüzü gülen bir zümre ve yüzü asık halk kefeyi denkleyen cumhur reis onunda etkisi azalıyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Dostlar ahbaplar birbirini ağırlar. Sen de Kimsin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Namık (5 yıl önce)
    bu atanan rektörü kabullenmeyenlerin neden zoruna gidiyor. yüksek bir beklentinizmi vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özcan (5 yıl önce)
    eğer bir tane hak yiyeyerek ,bir tane sırf sizlere yakın diye eş dost akrabalarınızı bir yere getirdiyseniz (En düşük kadrodan en yükseğe kadar )sizin fetö denen yaratıktan hiç bir farkınız yok. Yetim Hakkı yerim ,Dediğimi yaparım ,istediğim olur deyip Müslümanım da diyorsanız ahirette ,kul hakkı konusu konuşulacağı zamanda görüşmek üzere bu kadar vebali nasıl kaldıracaksınız ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Özcan bey, fotoğraf gayet açık ve net orta da. Daha neyi sorguluyorsunuz. Daha bundan net bir durum olur mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • mükremin (5 yıl önce)
    artık tadı kaçtı. ne bilimi. ne emeği. ne memleket sevdası.sistem çöktü. zengin ve güçlü üzerine kurulmuş sistem. artık il başkanılığının önü lüks araba galerisi. rüya bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah belinda (5 yıl önce)
    Bari adını degistirsinlet Üniversitenin ...Çalık üniversitesi olsun .....Üniversitenin siyasallaşması pes doğrusu ...
    0
    0
    Yanıtla
  • yıllardır üniversiteleri başörtü düşmanlığı yaparak siyasallaştırmadılar mı, gencecik inançlı çocuklar haksız yere okuldan bilimden uzaklaştırılmadı mı .... Zamanında onlara ses çıkarmayanlar bugün konuşmasın. çok şükür cumhurbaşkanımızın sayesinde üniversiteler bilim üretmeye başladı. Başarılı insanlar hak ettiği yerdeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)Ayşe isimli kullanıcı yorumuna
    Ayşe hanım, yukarda ki fotoğraf ile başörtüsünün ne alakası var. Haksızlıklara karşı susalım mı? Sizin de başörtüsü düşmanlığı yapanlardan bir farkınız yok. Hatta yaptığınız haksızlık onlardan daha fazla. Bu kadar eminseniz Türkiye de ki üniversiteler dünyada kaçıncı sıradan kaçıncı sıraya yükseldi. Laf ile değil somut bir bilgi ortaya koyun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oz malatyali (5 yıl önce)Ayşe isimli kullanıcı yorumuna
    Konuyu nerden nereye çektiniz burda kul hakkı var kul hakkı işi ehline vereceksin su ana kadar akp hangi işi ehline verdi milletin parasını har vurup harman savurdular malatya ne yaptılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasanpaşa (5 yıl önce)
    Resme bir bakın eski veya yeni pankart Fark etmez Bilmeyen sanır ki Üniversite rektörlük devir teslim töreni akp heyetinin huzurunda yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bildiğim kadarıyla devir teslim çok önce oldu. pankartımı kaldırmamışlar??
    0
    0
    Yanıtla
  • Troyka (5 yıl önce)
    Abla, kardeşini ziyaret etmiş. Güzel bir aile tablosu. Maşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırak bu işleri trol
    0
    0
    Yanıtla