SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çat'taki Yüzen Adalar Dondu

0
Güncellendi - 2019-12-31 03:27:01
Çat'taki Yüzen Adalar Dondu
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırlarında, Malatya sulaması için inşa edilen Çat Barajı gölünde bulunan "yüzen adalar", bölgede etkili olan soğuk hava dolayısıyla dondu.

Doğal güzelliğiyle her mevsim özellikle yerli turistlerin ilgi gösterdiği Çat Barajı'nın kıyılarındaki yüzen adalar, ilçede hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle buz tuttu.

Yüzen adaların donması, fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için güzel manzaralar oluşturdu.

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, yüzen adaları görmek isteyenleri ilçeye beklediklerini söyledi.

ÇAT BARAJI

Çat Barajı, Malatya'da, Abdülharap Çayı üzerinde, Malatya Ovası'nı sulama amacıyla 1985-1996 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak ve kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 2.475.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 78,00 m, normal su kotunda göl hacmi 240,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 14,30 km²'dir.

Adıyaman, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Eyyüp Ballı (4 yıl önce)
    Güzel görüntü
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Çelikhan malatya ya bağlansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bende celikhanliyim kardeşim biz kendimizi bildik bileli adıyamanlı deriz kendimize Malatyaya yakınız diye malatyaya bağlansın diye bir kural yok ozaman poturgede diyarbakıra yakın diyarbakıra bağlansın nasıl olur
    0
    0
    Yanıtla